Beauty

10 dingen waar je jouw haar goed mee verpest

Vraag je jezelf af waarom je haar zo pluizig blijft of waarom het nooit zit zoals je wil? Grote kans dat je dan niet zo goed met je lokken omgaat. Bepaalde gewoontes zorgen er namelijk voor dat je haar niet meewerkt. Als je de volgende dingen namelijk blijft doen is de kans groot dat je je haren flink verpest. En dat wil je voorkomen toch? Lees snel verder.

1. Je gebruikt de verkeerde elastiekjes. Je weet wel, van die elastiekjes met een metalen stukje in het midden. Gegarandeerd dat je heel veel haren afbreekt als je het elastiek uit je haar haalt. Het is beter om een dik elastiek te gebruiken van stof - zoals een scrunchie - omdat dit veel liever voor je haar is.

2. Je gebruikt geen hittebeschermend product. En dat is misschien wel een van de ergste dingen die je je haren kunt aandoen. Vooral als je iedere keer gaat föhnen als je haren zijn gewassen en vervolgens ook nog eens aan de slag gaat met een stijl- of krultang. 

3. Je zet je stijl- of krultang te heet. Oeps. Vaak denk je hoe heter de tang, hoe sneller je klaar bent. Maar je haar stijlen op 210 graden terwijl je dun haar hebt is niet zo'n goed idee. Die stand is eerder weggelegd voor meiden met dik en onhandelbaar haar. Lees hier meer over de do's en don'ts tijdens het stijlen.

4. Je stijl- of krultang is aan vervanging toe. Misschien heb je je haartang een paar jaar geleden van je zus gekregen toen zij er vanaf wilde. Grote kans dat 'ie niet zo goed meer werkt. Daarom is het belangrijk om eens in de zoveel tijd een nieuwe tang aan te schaffen. 


5. Je maakt je haarborstel niet schoon. Het is een klusje waarvan veel meiden niet eens weten dat je het überhaupt moet doen: je haarborstel schoonmaken. We kunnen ons voorstellen dat je geen zin hebt om iedere week de haren uit je borstel te halen en de borstel schoon te maken. Maar probeer het dan om de week te doen of eens per maand. Een borstel die niet schoon is maakt je haar vies en vies haar valt minder mooi.

6. Je gaat niet vaak genoeg naar de kapper. Ben jij ook zo iemand die al een jaar niet in de kappersstoel heeft gezeten? Dan kun je er op rekenen dat je haar er niet meer al te best uitziet. De punten zijn waarschijnlijk droog en gespleten. Of nog erger, het ziet er veel dunner uit dan de rest van het haar. Tijd om naar de kapper te gaan.

7. Je gebruikt je borstel niet goed. Het is heel verleidelijk om je haar snel-snel te borstelen, waardoor veel meiden bovenaan beginnen. Ai. Je kunt beter beginnen bij de haarpunten zodat de klitten daar verwijderd zijn voordat je bij de haaraanzet begint. Dat vindt je haar ook een stuk fijner!

8. Je gebruikt de verkeerde shampoo. Shampoo voor volume is niet geschikt voor droog haar - want: droogt uit - en zo heb je niet veel aan shampoo voor droog haar als je haar eigenlijk 'normaal' is. De juiste shampoo (en conditioner) gebruiken kan heel veel schelen.

9. Je behandelt nat haar niet goed. Ga jij ruw met een gewone handdoek door je haar én borstel je het altijd als het nat is? Dan is de kans groot dat je haar afbreekt. Je kunt beter een doek gebruiken dat vocht goed absorbeert en een grove kam gebruiken om je haar door te kammen, dat zal je haar vast waarderen. 

10. Je verft je haar te vaak. Het is algemeen bekend dat chemicaliën en haar niet de beste vrienden zijn. Geen wonder dat je haar er steeds slechter uitziet als je het iedere zes weken gaat verven. 

LOVE dit artikel
5 meiden hebben deze blog geloved