Real life

Girls Issues: Ik heb een verboden liefde

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres met een verboden liefde.

Hey Girlscene!
Ik ben al bijna twee jaar lang bevriend met een jongen. Hij zat eerst twee klassen hoger, maar omdat hij is blijven zitten en afgelopen jaar gezakt is, zit hij nu bij mij in de klas. We zitten in dezelfde klas, net zoals mijn tweelingbroer. We hebben heel veel oogcontact en ik weet zeker dat hij ook smoorverliefd op mij is, want we hebben zoveel gemeen. Maar nu het slechte nieuws: ik ben moslim en hij is ongelovig en als ik iets niet mag is het een vriendje én al helemaal geen ongelovig vriendje. Als mijn beste vriendin erachter komt dat ik verliefd op hem ben, is het binnen no time over met haar, omdat zij hem heel raar vindt. Ik wil mijn familie en vrienden niet teleurstellen, maar ik ben zo verliefd. Hopelijk kunnen jullie me een paar tips geven.

Liefs,
Anoniem

Lieve Anoniem,

Het is heel erg begrijpelijk dat je je familie niet teleur wilt stellen en dat je tegelijkertijd toch ook voor je eigen geluk wilt kiezen. Vraag jezelf wel goed af hoe leuk je deze jongen vindt, want als je toch voor hem kiest, loop je het risico dat je familie zich tegen je keert. Natuurlijk is je eigen geluk het allerbelangrijkst, maar jouw familie en vrienden maken jou natuurlijk ook gelukkig. Probeer er eerst achter te komen of deze jongen jou net zo leuk vindt als jij hem. Dit kun je doen door bijvoorbeeld een keer samen te gaan studeren in de aula of in de schoolbibliotheek. Hier is niets verdachts aan en als iemand vraagt waarom je met hem afspreekt, zeg je gewoon dat hij je iets uitlegde. Als blijkt dat jouw gevoel wederzijds is, kun je er echt werk van gaan maken. Jij kent je familie en vrienden het beste en jij weet het best hoe je deze situatie kunt aanpakken. Praat bijvoorbeeld eerst eens rustig met je moeder over deze situatie. Leg uit dat je niet van plan bent om je te verloven met hem, maar dat je gewoon heel erg verliefd op hem bent. Misschien kun je hem wel wat dingen leren over de Islam waardoor je ouders hem wel zullen accepteren. Bespreek dit eerst met hem zodat je weet of hij hier open voor staat. Dat jouw vriendin hem raar vindt betekent niet dat jij daarom niet met hem mag omgaan. Als jouw vriendin zo denkt moet je nagaan of je haar wel een echte vriendin kunt noemen, want zij zou juist blij voor je moeten zijn dat jij je zo verliefd voelt. Volg je hart en doe wat goed voelt. Laat je niet weerhouden door leefregels van familie en vrienden, want jouw eigen geluk is wat telt.

Heel veel succes!

Liefs,

Girlscene

Heb jij een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀