Beauty

De tips om langer bruin te blijven

Veel meiden hebben in de zomer als doel om lekker bruin te worden – zon wel veilig, ladies 😉 – en om de kleur zo lang mogelijk te behouden zodat je ook na de zomer nog een goed kleurtje hebt. Maar eh… Hoe doe je dat? Een gebronsde huid behouden blijkt in de praktijk nogal moeilijk te zijn en daarom komt Girlscene to the rescue. Lees snel verder.

1. Allereerst is het belangrijk dat je goed voorbereid de zon ingaat. Een tijd geleden verscheen daar al een artikel over. Het houdt onder andere in dat je minimaal 24 uur van tevoren je huid scrubt, want hierdoor word je egaler bruin. Enne… Blijf met zonnebrandcrème smeren als je buiten bent.

2. Douchen kun je beter met lauwwarm water doen. Heet water droogt je huid sneller uit waardoor je eerder gaat vervellen. Dat zorgt er dus voor dat je bruine kleurtje sneller verdwijnt, omdat het op het oppervlak van de huid ligt.

3. Vermijd te lang douchen of in bad liggen. Mede hierdoor wordt je huid zachter waardoor het makkelijker is om de kleur te laten verdwijnen. 


4. Smeer voordat je op vakantie gaat met speciale producten die ervoor zorgen dat je optimaal bruin wordt én blijft. Zo'n product heet een tan preparer en vind je onder andere bij Lancaster (€28,95). Je begint twee weken voor vertrek met smeren om je huid voor te bereiden op de zon. Wil je extra hydratatie? Gebruik dan een preparing serum (€32,95 ook van Lancaster). Dit is een luxe optionele stap, maar het helpt echt als je langer bruin wil blijven. Tip: misschien kun je het met een zus, moeder of vriendin delen zodat de kosten lager worden. 

5. Vergeet niet om na het zonnen en na je vakantie je lichaam te blijven insmeren met bodylotion. Hydrateren is echt de sleutel tot een tan die zo lang mogelijk blijft hangen. Smeer dus iedere keer na het douchen (of voordat je gaat slapen) je lichaam van top tot teen in.

6. Over hydrateren gesproken, water hoort hier natuurlijk ook bij. En dan niet lekker in bad liggen of onder de douche staan, maar goed voor je huid van binnenuit zorgen. Dus drink iedere dag minimaal 1,5 liter water. Zeker als je veel buiten bent.


7. Denk ook aan zelfbruiner voor het gezicht, omdat dit deel van het lichaam vaak achterblijft qua kleur. Sowieso is het beter om met je gezicht zoveel mogelijk uit de zon te blijven in verband met zonneschade en vroegtijdige huidveroudering, dus dan komt zo'n zelfbruiner goed van pas. In dit artikel lees je meer over hoe je snel je gezicht bruin maakt zonder zon. En wanneer je kleur vervaagt kun je natuurlijk zelfbruiner over je hele lichaam aanbrengen. 

8. Draag witte kleding, want in witte kleding zie je er nu eenmaal nog bruiner uit. Alleen al een mooi wit shirt kan je hele kleur ophalen!


9. Dit is een optionele keuze als je meer geld te besteden hebt, maar investeer in een tan deepener als je zo lang mogelijk plezier wil hebben van je summer glow. Op dit moment is het alleen verkrijgbaar van het merk Lancaster, maar het blijkt wel te werken. Verdiep je dus eens in dit product als het je interessant lijkt! Houd wel rekening met een prijs van om en nabij de €30. Hier kun je er meer over vinden. Geen tan deepener in huis? Een after sun zoals deze Lancaster Tan Maximizer helpt ook om je kleur te behouden. Het kost €32,95. 

Wat zijn jouw tips om je bruine kleur zo lang mogelijk te behouden?