Real life

Girls Issues: bang om vriendinnen kwijt te raken door mijn vriend

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die bang is om haar vriendinnen kwijt te raken als ze voor haar vriend kiest.

Hallo Girlscene,

Ik heb 4 maanden verkering met een jongen. Het ging uit omdat hij zei dat hij geen gevoelens meer had. Achteraf bleek dat hij gewoon even niet meer wist wat hij wilde. Na een week smeekte hij me om hem terug te nemen en dat deed ik. Na drie weken ging het weer uit, omdat hij mijn beste vriendin leuker vond. Maar na een tijdje zocht hij weer contact met me en maakten we het weer goed. Ik wil hem een nieuwe kans geven, maar ik ben bang om mijn vriendinnen te verliezen. Zij willen niet dat ik weer iets met hem begin omdat hij mijn beste vriendin leuk vond. Wat moet ik doen?

Liefs,

AnoniemLieve Anoniem,

Wat een lastige situaties. Helaas kunnen wij niet bepalen of jij door moet gaan met je relatie. Vaak is een jongen het niet waard om je vriendinnen over te verliezen. Bedenk goed wat je belangrijker vindt en waar je meer om geeft. Het is heel begrijpelijk dat jouw vriendinnen niet willen dat je weer een relatie krijgt met je vriend, want zij hebben gezien hoeveel pijn hij jou heeft gedaan. Het is belangrijk dat je eerst goed met je beste vriendin bespreekt hoe de situatie tussen haar en jouw vriend nu is. Je twijfelt zelf namelijk nog of hij haar nog steeds leuk vindt en als je daar nu nog niet zeker van bent, zul je hem ook niet helemaal kunnen vertrouwen.

Helaas weet jouw vriendje ook niet goed wat hij wil, eerst twijfelde hij en daarna verliet hij jou voor je beste vriendin. Vraag jezelf goed af, is hij jou eigenlijk wel waard? Want iemand die je twee keer in de steek laat, laat je misschien ook wel een derde keer in de steek. Praat goed met je vriendje om erachter te komen wat hij nou precies wil. Kun je niet goed met hem praten? Schrijf dan een brief met jouw gevoelens en vraag of hij ook een brief aan jou zou kunnen schrijven.

Tot slot, is jouw relatie het kwijtraken van je vriendinnen waard? Wat betekenen zij voor je en wat betekent jouw vriendje voor je? Kies je toch voor je vriendje, praat dan goed met je vriendinnen over waarom je toch bij hem wil blijven. Als je het lastig vindt om dit in het echt te bespreken, kun je ze ook een berichtje sturen in een WhatsApp-groep. Het zouden geen echte vriendinnen zijn als zij je laten vallen omdat je bij jouw vriend wil blijven. Wees eerlijk en open naar elkaar, misschien kunnen zij je wel advies geven. Het kan ook helpen om er met anderen over te praten, op het forum kun je ook advies vragen en in contact komen met meiden die in dezelfde situatie zitten.

Veel succes met jouw beslissing!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: Thinkstock

Must reads 👀