Lifestyle

Blogtips: Hoe start je een blog?

Tegenwoordig heeft bijna iedereen een blog. Niet zo gek, want bloggen is ook hartstikke leuk! Je kunt schrijven over alles wat je leuk vindt, want jij bepaalt helemaal zelf wat er op je blog komt. Als je veel bezoekers hebt kun je zelfs geld verdienen met je blog! Er komt heel wat kijken bij het starten van een blog -hoe simpel het ook lijkt- en daarom zijn handige tips zeker niet overbodig. Kelly van blog We Heart Fashion vertelt je hoe je een blog moet starten. 

Zou jij graag willen starten met bloggen, maar weet je niet zo goed hoe je moet beginnen? Of heb je last van het “geen tijd, geen geld, geen inspiratie”-opstartprobleempje?. Ik -Kelly, blogster van We Heart Fashion- ga vanaf nu iedere maand blogtips delen op Girlscene! Ik blog zelf 1,5 jaar samen met mijn zusje Kim. Daarnaast hebben we twee stagiaires in dienst die veel artikelen schrijven op onze blog en fashion events bezoeken!

Bloggen is de laatste jaren ontzettend populair. Er zijn zelfs meiden die hier hun fulltime baan van hebben kunnen maken. Misschien kennen jullie er paar? Chiara Ferragni (The Blonde Salad) of Negin Mirsalehi? Maar natuurlijk is het niet vanzelfsprekend dat dit kan uitgroeien tot je baan. Echter, bloggen is toch zo leuk. Waarom? Wij hebben een paar goede redenen op een rijtje gezet:
 Je ontmoet veel mensen. Zowel mede bloggers als volgers
 Het continu bezig zijn met je passie
 Een blog is een super podium om je ideeën te delen
 Je maakt dingen mee die normaal niet zo vanzelfsprekend zijn. Coole events of meetings bijvoorbeeld
 En niet te vergeten… Je kunt heel veel leren van de feedback die je krijgt op je blog. Of het nou positieve reacties zijn van lieve volgers of puntjes van kritiek, het helpt!

Nu ga ik vertellen hoe je het beste een blog kunt beginnen!
1. Denk na over wat jou interesseert en waar jij het liefste over praat met anderen, jouw passie dus! Dit is een goed onderwerp om over te gaan bloggen, want je zult het niet snel saai gaan vinden om erover te schrijven! En dit is één van de belangrijkste punten; plezier hebben in dat waar je over schrijft! Dus houd het dichtbij jezelf; zo blijft het voor jou leuk én voor je lezers! Want ook zij vinden het leuk om een blog te lezen die echt eigen is!
2. Een van de belangrijkste dingen; verzin een titel! Probeer iets origineels te verzinnen wat bij jou past en goed blijft hangen. Probeer je titel dus niet te lang te maken!
3. Kies de juiste lay-out! Bij veel sites waar je een blog kunt oprichten zijn een hoop standaard thema’s. Kies er eentje uit die goed past bij het thema van jouw blog en houd het simpel. Een te drukke lay-out kan afleiden van waar het eigenlijk over gaat. Dus houd het simpel en dichtbij jouw onderwerp!
4. Wees actief! Want ja, een blog kost tijd; dus maak tijd. Als je actief blogt vinden veel mensen het ook leuker om je te volgen. Let wel op: kwaliteit boven kwantiteit! Het is beter om goede stukjes te leveren, dan heel veel afgeraffelde artikelen!
5. Probeer voor eigen beeldmateriaal te zorgen. Zo blijft je blog persoonlijker én heb je geen last van fotografen die ineens commentaar leveren omdat je hun foto’s gebruikt.

De volgende keer leren we je meer over het technische aspect van het opstarten van je blog.

Liefs, Kelly

Meer blogtips? In dit artikel hebben we er nog zes voor je.
Als je jouw blog wil delen met anderen, laat dan een reactie in dit topic van Girlscene's forum. 

Heb jij een eigen blog? Of wil je er één beginnen? 

Must reads 👀