News

Facebook verwijdert ‘feeling fat’ optie bij status update

Sinds een tijd kun je bij je status update op Facebook aangeven hoe je je voelt. Zo kun je kiezen om de emoticon blij bij je status te doen of gezegend, enthousiast, feestelijk… De opties zijn letterlijk eindeloos. Maar de optie 'feeling fat' schoot bij velen in het verkeerde keelgat waarop vervolgens een petitie is gestart. En met succes, want Facebook heeft de statusoptie verwijderd!

Voeg jij wel eens aan een status update op Facebook toe hoe jij je voelt? Geen één gevoel lijkt vergeten door Facebook. Het loopt van down en ziek tot feestelijk en verliefd. Een brede keuze selectie dus, maar toch is er één emoticon die echt niet door de beugel kan, aldus velen. En dat is 'voel me volgevreten' of 'feeling fat' in het Engels. Facebook kreeg de wind van voren…

De kracht van het internet is immens, blijkt maar weer. De groep Endangered Bodies vond het echt niet kunnen dat Facebook een statusoptie 'feeling fat' in het assortiment aanbood. Daarom besloot de groep een petitie te starten, omdat 'feeling fat' volgens hen schadelijk is voor mensen die kampen met een verkeerd lichaamsbeeld. "Wanneer Facebook gebruikers hun status veranderen in 'feeling fat' maken ze mensen belachelijk die overgewicht hebben, waaronder mensen met een eetstoornis." De petitie gaat verder: "Dat is niet oké. Sluit je bij mij aan om Facebook te vragen om de 'fat' emoticon te verwijderen. Fat is not a feeling. Vet is een natuurlijk deel van ons lichaam, ongeacht het gewicht. En elk lichaam verdient het om gerespecteerd te worden." 


De hashtag #FatIsNotAFeeling werd vervolgens veel gebruikt. Mensen sloten zich aan bij de petitie en met succes! Facebook heeft in een reactie aangegeven de optie 'feeling fat' te verwijderen. En daar blijft het niet bij, want ook 'feeling ugly' verdwijnt. Dat betekent overigens niet dat dit ook voor de Nederlanders op Facebook geldt. Wij kunnen nog gewoon 'voel me volgevreten' en 'voel me lelijk' gebruiken.

Wat vind jij ervan dat Facebook de 'feeling fat' optie heeft verwijderd? Moet 'voel me volgevreten' volgens jou ook verdwijnen?

Bron: Oh No They Didn't
Beeld: Twitter

Must reads 👀