Lifestyle

DIY: Luchtplant in een himmeli

13

Weer eens in een creatieve bui? Deze DIY kost bijna geen tijd, moeite of geld, maar heeft een geweldig eindresultaat. Je zal -net zoals wij- vast nog nooit gehoord hebben van een Himmeli. Dit is een geometrische vorm die je kunt ophangen als decoratie. Klinkt al goed toch? Maar het kan nog leuker door er een plantje in te hangen! Girlscene lezeres Daphne laat je zien hoe je het zelf kan maken.

Stap 1: Knip de rietjes op een gelijke lengte, ik heb gekozen voor 12cm, maar dit kun je natuurlijk zelf bepalen. Zorg er wel voor dat je het knikje van het rietje niet gebruikt voor een goed resultaat. Ik heb zelf gele rietjes gebruikt voor deze tutorial, omdat deze kleur niet zo snel opvalt onder het gouden laagje dat er straks op komt.

Stap 2: Rijg drie rietjes aan de draad van 2 meter en zorg ervoor dat ze in het midden van de draad zitten. Trek nu de uiteinden naar elkaar toe waardoor een driehoek ontstaat, leg hierna een stevige knoop. Zorg dat de knoop strak zit zodat de himmeli later niet gaat schuiven.

Stap 3: Nu heb je twee uiteinden van de draad uit één rietje steken. Rijg aan één van de uiteinden twee rietjes en knoop het vast aan één van de andere hoeken (zie foto 3). Doe hetzelfde bij het andere stukje draad. Nu heb je drie driekhoeken aan elkaar vast gemaakt. (zie foto 4). 

Stap 4: Bij pijl 1 en 2 (foto 4) steken de uiteinden van de draad uit de rietjes. Rijg aan het uiteinde van pijl 1 een rietje en knoop deze vast aan de punt bij pijl 3. Op deze manier krijg je een opstaande piramide zoals weergegeven in foto 5. Herhaal dit voor punt 2 en 4 maar dan aan de onderkant waardoor je een diamant vorm krijgt zoals je kan zien in foto 6.Stap 5: Dan is het nu tijd om te verven! Neem je himmeli mee naar buiten en spuit hem egaal goud. Maak de laag niet te dik zodat de himelli goed kan drogen. Je kan de himelli op een oude krant spuiten, maar het is makkelijker om het vast te houden aan het overgebleven stukje draad.

Voillà, de himmeli is klaar! Als je de himmeli aan een muur wil hangen kun je hem vastplakken met een leuk stukje tape. Door verschillende formaten rietjes te gebruiken bij andere himelli's kun je eindeloos variëren.

Maar wil je de himelli nóg unieker maken? Of wil je een echte eyecatcher voor in je interieur? Hang er dan een Tillandsia in, dit wordt ook wel een luchtplant genoemd omdat ze geen aarde nodig hebben. Deze plant hoef je alleen soms even te sproeien met water en heeft één keer per week een bad nodig. Heel makkelijk in onderhoud en dan heb je ook nog iets unieks voor in huis! 

Ben je helemaal in de stemming om zelf aan de slag te gaan? Hieronder een greep uit de mooiste himmeli's op Instagram:

 

Himmeli fig. 6 | Three Nesting Triangles The perfect desk companion to help you remember to stay centered in the New Year. 🔺🔻🔺🙏

Een foto die is geplaatst door Samantha || Handmade Sam*Made (@handmadesammade) op

Bedankt voor de DIY Daphne Kley!

Ben jij ook net zo'n fan van de himmeli's als wij zijn? Ga jij er zelf één maken?

LOVE dit artikel
16 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

13 reacties

 • 4 jaar geleden Alpacera

  Wat leuk!

 • 4 jaar geleden megane.tme

  super leuk deze DIY en planten maar met de planten: het gaat zich uiteindelijk vermenigvuldigen en komen er kleine plantjes bij en gaat de moederplant dood.

  maar dat is iets kleins maar voor de rest is het super leuk!!! en ik ga het zeker doen

 • 4 jaar geleden Marieke Van Wijk

  Deze luchtplantjes en echte messing buisjes om een himmeli te maken zijn ook te koop bij luchtplantjes.nl

 • 4 jaar geleden specialfagg

  helemaal geweldig!

 • 4 jaar geleden 0109

  vet leuk :O

 • 4 jaar geleden Mikaela

  Mooi hoor !!!!! ;3

 • 4 jaar geleden Iris

  erg leuk idee!

 • 4 jaar geleden Kaneeltje

  Wauw dat ziet er super leuk uit!

 • 4 jaar geleden Hansie

  Echt tof!

 • 4 jaar geleden Vera

  heel gaaf! deze diy ga ik zeker maken!

 • 4 jaar geleden Miss_Lestrange

  Ik dacht dat het dode spinnen waren...

 • 4 jaar geleden Daphne Kley

  Kate, ik heb ze gekocht bij de Intratuin!

 • 4 jaar geleden MadHatter

  Leuk! Misschien dat ik dit nog wel eens ga maken! Waar koop je die planten?

 1. 1