News

Waarom uitgesmeerde lippenstift dé nieuwe make-uptrend is

Ja, je leest het goed. Uitgesmeerde lippenstift is de nieuwe make-uptrend. En niet omdat de lippenstift per ongeluk is uitgelopen door het natte weer van de afgelopen tijd! Rita Ora en Georgia May Jagger zijn al met de look gespot. Maar het is niet wat je denkt… de uitgesmeerde lipstick moet namelijk levens redden! Lees verder voor alle details. 

De Ice Bucket Challenge is zó 2014! Er is een nieuwe challenge geïntroduceerd die een stuk minder erg is voor je haar (en je krijgt er ook geen natte kleding door!). De nieuwste uitdaging is om je lippen te stiften en het vervolgens uit te smeren. Je maakt er een foto van, deelt het op je social media kanalen met de hashtag #SmearForSmear en daagt je vrienden uit om hetzelfde te doen. 

Sterren Rita Ora en Georgia May Jagger hebben de uitdaging geaccepteerd en hebben hun look gedeeld met hun Instagram-volgers. Natuurlijk doen ze dit niet voor niets: het is allemaal voor het goede doel. Waar de Ice Bucket Challenge aandacht vroeg voor ALS, draait het bij de #SmearForSmear challenge om baarmoederhalskanker. 

De campagne werd geïntroduceerd door Jo's Cervical Cancer Trust, een organisatie uit Engeland die zich inzet voor slachtoffers van baarmoederhalskanker. Met de campagne willen ze niet alleen aandacht vragen voor de ziekte, maar de organisatie wil ook dat vrouwen boven de 21 jaar regelmatig uitstrijkjes krijgen.

Vrouwen kunnen PAP-cellen bezitten die kunnen wijzen op baarmoederhalskanker. Je kan dit virus hebben zonder dat je er iets van merkt. Een uitstrijkje kan vaststellen of je deze cellen hebt, waardoor baarmoederhalskanker voorkomen kan worden. 

De campagne is een groot succes, er zijn al ruim 4000 foto's met de hashtag op Instagram geplaatst. 

Wat vind je ervan dat er op deze manier aandacht wordt gevraagd voor baarmoederhalskanker? Ga jij meedoen met #SmearForSmear?

Bron: refinery, mtv
Beeld: instagram

Must reads 👀