Real life

Girls Issues: Ik weet niet welke kleding bij mijn figuur past

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die het lastig vindt om kleding te vinden die bij haar figuur past.

Hallo Girlscene,

Ik heb twee problemen. Ik weet gewoon niet wat ik aan moet elke dag en waar ik me nou vooral op school lekker in voel, want ik ben groot (1,73 m) en heb gespierde benen van het vele dansen wat ik doe. Ik heb denk ik een normale buik, niet dun en niet dik, maar ik ben dus niet zelfverzekerd en dat straal ik ook niet uit. Ik weet gewoon niet hoe ik me moet kleden en er dus leuk uitzie, maar ook welke kleurencombinatie bij mijn lichaamsbouw past?

Ik vind ook een jongen leuk dus hoe moet ik dan laten merken dat ik hem leuk vind, zonder dat ik er zelfverzekerd voor moet zijn?

Groetjes anoniem

Lieve anoniem,

We begrijpen goed dat je het lastig vindt om kleding te vinden die bij jouw figuur past. Veel meiden hebben daar namelijk moeite mee. We proberen je tips te geven die jou hopelijk helpen bij het kiezen van kleding die bij jouw lichaam past.

Volgens mij heb je een hartstikke mooi figuur en daar mag je trots op zijn! 1,73 m is juist een mooie lengte waar veel meiden jaloers op zijn. En die gespierde benen hadden andere meiden ook wel gewild.

Misschien helpt het om een keer te gaan shoppen met je moeder of een goede vriendin die jou kan helpen met het kiezen van kleding. Pas verschillende kleding en kijk waar jij je het lekkerst in voelt. Als jij je fijn voelt in de kleding die je draagt, dan straal je dat ook uit.

Als je wil dat je benen wat minder opvallen kun je de proberen de nadruk op een ander lichaamsdeel te leggen. Je kunt beter niet voor een broek in een opvallende print gaan als je wil dat je benen minder opvallen. Je kunt bijvoorbeeld kiezen voor een donkere broek met een opvallende top, zodat je de aandacht van je benen afleidt. Ook zorgen twee verschillende kleuren ervoor dat je minder lang lijkt. Je kunt dus beter niet kiezen voor een donkere broek met een donkere top als je wat kleiner wil lijken. Als je nog meer wil weten over welke kleding bij jouw figuur past, dan helpt dit artikel je waarschijnlijk.

Wat jongens betreft is het helemaal niet nodig om onzeker te zijn. Als jij straks kleding hebt gevonden waar jij je fijn bij voelt, zul je merken dat je je al veel zelfverzekerder bent. Natuurlijk blijft het spannend, maar dat geldt voor alle meiden. Je kunt het beste proberen aan zijn nummer te komen zodat jullie kunnen appen. Zo komen jullie er snel genoeg achter of het klikt.

Hopelijk helpen deze tips jou een beetje!

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀