Beauty

Oogschaduw looks voor jouw oogvorm

Heb je er weleens aan gedacht om rekening te houden met je oogvorm als je oogschaduw aanbrengt? Veel meiden doen dat namelijk niet, omdat er over het algemeen weinig informatie bekend is over oogvormen en welke looks daarbij flatterend zijn. Girlscene zet de juiste looks bij de juiste oogvormen voor je op een rij, dus kijk maar mee.

Tijdens een event van Smashbox maakte Girlscene's Renée kennis met Shape Matters. Who knew dat je rekening moet houden met je oogvorm als je oogschaduw aanbrengt? In de vlog van het event zie je hier niet veel van terug, vandaar dat je nu dit artikel kunt lezen. Het is namelijk makkelijker te begrijpen als je alles onder elkaar ziet staan. 

Amandel

dag & avond

Begin de look met een lichte, huidskleurige oogschaduw als basis. Breng dit aan over je hele ooglid tot aan de wenkbrauw. Om de oogvorm extra te benadrukken breng je daarna een medium bruine kleur in een V-vorm aan langs de wimperrand en in de arcadeboog. Geef de buitenste ooghoek extra accent door een donkere (glimmende) kleur aan te brengen.

Rond

dag & avond

Allereerst breng je een lichte oogschaduwkleur aan over je ooglid tot de arcadeboog. Vervolgens vervaag je een medium (bruine) kleur in de arcadeboog om een schaduw te creëren. Vergeet niet om een lijntje te trekken met dezelfde kleur langs de bovenste en onderste wimperrand. Met een donkere kleur zet je de bovenste wimperrand extra aan en verleng naar buiten en omhoog om de ogen langer te maken.

Upturned

dag & avond

Omdat er niet veel ruimte is voor de oogleden is het belangrijk om eerst de binnenste helft aan te zetten met een licht glanzende oogschaduw om de ogen te openen. Gebruik daarna een medium kleur op de buitenste helft van je ooglid. Zet tot slot de buitenste helft van de bovenste en onderste wimperrand aan met een donkere oogschaduw. 

Downturned

dag & avond

De eerste stap is om een lichte oogschaduwkleur aan te brengen over het gehele ooglid, helemaal tot de binnenste ooghoek. Om de ooghoeken optisch te liften breng je daarna een medium kleur aan in de buitenste ooghoek. Maak de look af door een matte donkere kleur langs de bovenste wimperrand aan te brengen.

Monolid

dag & avond

Net zoals bij de andere looks breng je een lichte oogschaduwkleur aan als basis voor de look. Om een arcadeboog te faken breng je een medium kleur aan boven het ooglid. Hiermee geef je de ogen vorm. Eindig met een donkere matte oogschaduw langs de bovenste wimperrand voor een extra accent. 

Overhangend

dag & avond

Om de ogen meer te laten spreken is het aan te raden om een lichte kleur aan te brengen op het wenkbrauwbot en de binnenste ooghoeken. Breng daarna een medium kleur aan op het ooglid en blend het tot boven de arcadeboog. Zet tot slot een lijn met donkere oogschaduw langs de bovenste wimperrand. Blend het licht naar boven toe bij de buitenste ooghoeken voor extra definitie.

Voor de avond looks hoef je in principe alleen oogpotlood of eyeliner toe te voegen, een extra laag mascara aan te brengen en meer donkere oogschaduw op te doen. Easy!

Welke oogvorm heb jij? Houd jij daar rekening mee als je oogschaduw aanbrengt?

Beeld: Smashbox

Must reads 👀