Food

9x gezonde food trends voor 2015

Quinoa, gojibessen en andere superfoods. Je begon er misschien net aan te wennen en nu zijn er alweer nieuwe trends bij als het gaat om gezond eten. Natuurlijk hoef je niet direct mee te doen aan alle trends, maar dan ben je in ieder geval op de hoogte wat alle healthfreaks bezighoudt ;-). Deze gezonde producten zijn dé trends voor 2015.

1. Freekeh
Vergeet quinoa, want freekeh is de nieuwe trend. Freekeh is tarwe dat al vroeg is geoogst waardoor het een groene kleur heeft. Doordat het zo vroeg wordt geoogst bevat het meer mineralen, vezels en eiwitten. Quinoa is erg gezond, maar freekeh bevat nog twee keer zoveel vezels als freekeh en over vezels is algemeen bekend dat ze zorgen voor een vol gevoel. Ideaal dus als je wat kilo's wil kwijtraken.

2. Bottensoep
Dat klinkt niet echt aantrekkelijk, toch? Toch is het niet zo vreselijk als je je misschien voorstelt. Vroeger maakte men altijd soep van bouillon van de botten van een dier, daarna werden vrijwel altijd bouillonblokjes gebruikt. Nu blijkt dat bouillonblokjes toch niet zo goed voor je zijn, wordt de soep weer steeds vaker getrokken uit bot. Als je soep maakt met een bot, heeft dat super veel gezondheidsvoordelen. Het vermindert rimpels en cellulitis, het heeft een positieve werking op je darmen, stimuleert je stofwisseling en helpt bij voedselallergie.

3. Matcha
Houd je van groene thee? Zeker weten dat je dan ook van matcha houdt. Deze thee bevat ook nog eens 10 keer zoveel antioxidanten als een gewoon kopje groene thee. Naast het feit dat het je lichaam een vitamine- en mineralen boost geeft, heeft het ook een ontgiftende werking.

4. Kokosbloesemsuiker
Met kokosolie ben je waarschijnlijk al wel bekend, want het is de laatste tijd heel populair geworden. Maar er is nog meer, want de kokosnoot palmboom heeft nog meer te bieden. Kokosbloesemsuiker heeft heel veel voordelen ten opzichte van witte geraffineerde suiker. Doordat het niet wordt verhit blijven veel meer voedingsstoffen bewaard, waardoor het stukken gezonder is.

5. Bloemkool
Bloemkool is één van de meest veelzijdige groenten, dus eet er nog meer van. Behalve dat je het kan eten met gesmolten kaas kun je er nog veel meer mee. Bloemkool is namelijk ook een prima vervanger voor je pizzabodem of rijst.

6. Scandinavisch voedsel
Helaas hebben we het dan niet over de daim chocola van IKEA. Het Zweedse gerecht gravlax is bijvoorbeeld super gezond. Het is een schotel met rauwe zalm die enorm veel omga-3 vetzuren bevat. In Nederland worden rode vossenbessen weinig gegeten, terwijl ze in Scandinavië volop worden gebruikt. Dat is ook niet zo gek, want ze zijn super gezond. Zouden wij ook moeten doen! 

7. Esdoorn water
Waarschijnlijk denk je niet direct aan het sap van de esdoorn als je op zoek bent naar een gezond sapje. Toch kun je het prima drinken en het is ook nog eens super gezond. Beyoncé is al enige tijd fan van het gezonde drankje, dus het is zeker het proberen waard.

8. Bijenpollen
Bijenpollen zijn gemaakt van stuifmeelkorrels die door bijen bij elkaar geraapt zijn en zich aan elkaar hechten door nectar. Het is een goede bron van eiwitten, aminozuren, foliumzuur en vitamine B. Onderzoekers beweren dat bijenpollen ervoor zorgen dat je huid rustiger wordt, je meer energie krijgt en je spijsvertering verbeteren. Om zoveel mogelijk voordeel uit de bijenpollen te halen kun je ze het beste niet verhitten, maar bijvoorbeeld een handje toevoegen aan je smoothie. 

9. Kalette
Dat kool super gezond is dat wist je waarschijnlijk al wel. Voor alle fitgirls is het niet meer weg te denken. Als gewone boerenkool je begint te vervelen, dan is kalette een goede oplossing. Het is een combinatie van boerenkool en spruitjes en het is super gezond. Deze nieuwe groente heeft een nootachtige, zoete smaak en je kunt het rauw, gegrild of gebakken eten. 

Lijkt dit jou iets, of laat jij deze trends liever aan je voorbij gaan?

Bron: cosmopolitan

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀