News

Zo ziet de eerste transgender speelgoedpop eruit

Ze ziet er op het eerste gezicht uit als alle andere poppen in de winkel met synthetisch haar, grote ogen en een felgekleurde outfit. Maar onder de kleding is er iets aparts. De pop heeft namelijk iets wat op een penis lijkt. Hiermee is het de eerste transgender speelgoedpop die verkocht wordt in Argentinië. Het is echter niet duidelijk of dit de bedoeling was…

Als je het verschrikkelijke verhaal leest over een jongen die zelfmoord pleegt omdat hij liever een meisje wil zijn, dan kun je je afvragen of het niet goed is dat er meer aandacht wordt besteed aan transgenders. Kinderen spelen altijd met een jongens- of meisjespop, maar een transgenderpop bestaat nog niet. Tot nu! Er is een stap vooruit gedaan, de transgender speelgoedpop is er. Het is alleen niet duidelijk of het de bedoeling is en of ouders wel zo blij zijn met een transgender speelgoedpop…

Fabrieksfout
De transgender speelgoedpop is van een goedkoper speelgoedmerk met de naam Fashion Happy. De pop wordt verkocht in Argentinië, maar is gemaakt in China. Het is niet duidelijk of de penis er met opzet zit, of dat het een fabrieksfout is. De pop wordt echter nog steeds verkocht in Argentinië, met succes! 

Boze ouders
De speelgoedpop heeft veel losgemaakt bij Argentijnse ouders. Toen een moeder erachter kwam dat haar dochter aan het spelen was met een elfje dat een penis heeft -of in ieder geval iets wat erop lijkt- maakte ze er meteen een foto van om het vervolgens op Facebook te plaatsen. De moeder vindt de pop 'shockerend'. De foto ging viral en hiermee maken veel Argentijnse ouders zich zorgen of de speelgoedpop de seksualiteit van hun kind beïnvloedt. Anderen vinden een pop met geslachtsdelen sowieso ongepast. 

Goede zet
Of het nu een fabrieksfout of niet, de transgenderpop zet veel mensen aan het denken of het niet goed is dat er zoiets is. Zo'n speelgoedpop zou de jeugd van transgenders makkelijker kunnen maken. Bovendien hoeven ouders zich geen zorgen te maken volgens kinderpsycholoog Ricardo Rudulfo: "Het maakt niet uit of een speelgoedpop mannelijke geslachtsdelen heeft of niet. Dit maakt eigenlijk meer los bij ouders dan bij kinderen".

Wat vind jij: is het goed dat er een transgender speelgoedpop is? Of vind je het niet nodig? Denk je dat het een fabrieksfout is of dat dit écht de eerste transgenderpop is?

Bron: mamamia, dailymail
Bron beeld

Must reads 👀