Real life

Girls issues: borsten kleiner door afvallen?

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Deze keer een Girlscene lezeres die aan het afvallen is, maar zich afvraagt of haar borsten dan ook kleiner worden.

Beste Girlscene redactie,

Ik ben 15 jaar en ik wil graag wat afvallen. Hier ben ik ook net mee begonnen bij een diëtiste. En de reden dat ik wil afvallen is dat ik mijn heupen en bovenbenen erg breed vind. Ik ben een ‘peer’. Mijn borsten zijn niet zo groot, ik heb een kleine C cup en ik vraag me af of deze ook kleiner zullen worden als ik afval? Of hangt dat af van je lichaamsvorm? Ik merk dat er meer vriendinnen van mij zijn met deze vraag en op internet is er niet duidelijk een antwoord op, bij de ene wel, bij de ander niet en ik vraag me af waar dit van afhangt. Zouden jullie mij hier misschien antwoord op kunnen geven?

Liefs,

Anoniem

Lieve anoniem,

Wat goed dat je de stap hebt gezet om naar een diëtiste te gaan om af te vallen. Op die manier weet je zeker dat je op een gezonde manier afvalt en is de kans veel groter dat de kilo’s er ook af blijven.

Je borsten worden gevormd door klierweefsel en vetweefsel, maar het grootste deel van je borsten bestaat uit vetweefsel. Als je afvalt neemt je vetpercentage af, dus je verbrandt ook vet van je borsten. Het ligt er natuurlijk aan hoeveel je wil afvallen, maar als je veel kilo’s verliest is de kans groot dat je borsten een stuk kleiner worden en dat je bh’s niet meer passen.

Helaas heb je het niet voor het zeggen op welke plekken je afvalt. Dat heeft inderdaad te maken met je eigen lichaamsbouw. Sommige mensen komen bijvoorbeeld heel lastig van buikvet af terwijl andere mensen vollere bovenbenen hebben. Als je gaat afvallen is het altijd maar de vraag waar jij het eerst afvalt, want je kunt het niet voorspellen. Voor je borsten geldt dat dus ook, de een krijgt heel snel kleine borsten, terwijl ze bij andere meiden bijna niet kleiner worden.

Als je veel kilo’s wil afvallen is het belangrijk om geleidelijk af te vallen. Je borsten gaan minder snel hangen dan wanneer je heel snel afvalt.

Het is helemaal niet erg als je borsten kleiner worden, want je hele lichaam verandert. Als je slanker bent passen kleinere borsten misschien wel veel beter bij jouw lichaam.

Liefs,

Girlscene

Heb jij ook een Girls Issue? Mail dan naar info@girlscene.nl 

Beeld: thinkstockphotos

Must reads 👀