News

Honden gedood voor de leerindustrie

Iedereen heeft wel een paar mooie leren schoenen of een leren riem. We zijn er super blij mee, zonder dat we er bij nadenken waar dat leer eigenlijk vandaan komt. Stichting PETA houdt zich bezig met het beschermen van dierenrechten. Na een onderzoek kwamen ze tot een verschrikkelijke ontdekking… 

PETA ontdekte de bloeiende hondenleerindustrie in Oost-China, vanaf daar wordt leer voor kleine accessoires over de hele wereld geëxporteerd. Een onderzoeker van PETA Azië bemachtigde een paar handschoenen van hondenleer en nooit eerder vertoonde beelden. In de Chinese provincie Jiangsu is hondenslachting regionale handel.

Op de beelden is te zien hoe doodsbange honden worden neergeslagen, de keel wordt doorgesneden en in de huid van de dieren wordt gesneden. Ook zie je hoe de medewerkers de huid van levende honden afstropen, echt vreselijk! De verslaggever ontdekte dat deze huiden worden verwerkt tot dameshandschoenen en werkhandschoenen die over de hele wereld worden geëxporteerd.

Een hondenslachter vertelde de onderzoeker van PETA Azië dat per dag 100 tot 200 honden worden neergeknuppeld en gevild. Ongeveer 300 honden werden gehouden op het erf, en sommigen proberen verwoed over andere honden te klimmen in een poging te ontsnappen uit de overvolle cel. Ook al is de hondenvleesindustrie in China bekend, dit is de eerste keer dat de productie van Chinees hondenleer op video is vastgelegd.

Doordat er heel veel handel uit China is, is het lastig om erachter te komen of jouw portemonnee, handschoenen of bekleding is gemaakt van hondenhuid.

Wist jij dit al? Koop jij minder snel leer na het lezen van dit schokkende nieuws?

Bron: Stichting PETA Nederland

Must reads 👀