News

Honden gedood voor de leerindustrie

43

Iedereen heeft wel een paar mooie leren schoenen of een leren riem. We zijn er super blij mee, zonder dat we er bij nadenken waar dat leer eigenlijk vandaan komt. Stichting PETA houdt zich bezig met het beschermen van dierenrechten. Na een onderzoek kwamen ze tot een verschrikkelijke ontdekking... 

PETA ontdekte de bloeiende hondenleerindustrie in Oost-China, vanaf daar wordt leer voor kleine accessoires over de hele wereld geëxporteerd. Een onderzoeker van PETA Azië bemachtigde een paar handschoenen van hondenleer en nooit eerder vertoonde beelden. In de Chinese provincie Jiangsu is hondenslachting regionale handel.

Op de beelden is te zien hoe doodsbange honden worden neergeslagen, de keel wordt doorgesneden en in de huid van de dieren wordt gesneden. Ook zie je hoe de medewerkers de huid van levende honden afstropen, echt vreselijk! De verslaggever ontdekte dat deze huiden worden verwerkt tot dameshandschoenen en werkhandschoenen die over de hele wereld worden geëxporteerd.

Een hondenslachter vertelde de onderzoeker van PETA Azië dat per dag 100 tot 200 honden worden neergeknuppeld en gevild. Ongeveer 300 honden werden gehouden op het erf, en sommigen proberen verwoed over andere honden te klimmen in een poging te ontsnappen uit de overvolle cel. Ook al is de hondenvleesindustrie in China bekend, dit is de eerste keer dat de productie van Chinees hondenleer op video is vastgelegd.

Doordat er heel veel handel uit China is, is het lastig om erachter te komen of jouw portemonnee, handschoenen of bekleding is gemaakt van hondenhuid.

Wist jij dit al? Koop jij minder snel leer na het lezen van dit schokkende nieuws?

Bron: Stichting PETA Nederland

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

43 reacties

 • 4 jaar geleden framboosje53

  Dat is dus de rede waarom ik niet al te veel vlees eet

 • 4 jaar geleden Cinnaber

  Ik vind het walgelijk, net zoals ik alles van dierenmishandeling walgelijk vind.

  @Veerle heeft best gelijk. Dit is enorm erg voor die arme dieren, maar koeien, kippen, etc. lijden ook veel . En sorry als ik het nogal cru zeg, maar ik vind dat zulke problemen in eigen land eerst moeten worden aangepakt vooraleer een ander land te gaan beschuldigen van dierenleed . In België zijn er wezelfokkerijen waarbij de wezel gedood worden voor de pels. De dieren worden opgesloten met z'n tienen in een minuscuul hok, worden zwaar mishandeld en geslagen en worden op gruwlijke wijze gedood. Kuikentjes worden levend in een slachtmachine gegooid. Ik vind dit écht walgelijk. Ik steun dierenorganisaties, maar of ze er ooit iéts aan gaan kunnen doen, dat denk ik niet.

  Ik vind dit van die honden inderdaad vreselijk, maar koeien en varkens worden hier elke dag ook mishandeld in de slachthuizen en wreed behandeld. Net zoals de ganzen die met darmpjes worden volgestouwd met eten dat zo recht in hun maag terechtkomt tot hun lever barst. En dat noemen ze dan foie gras.

  Eerst eigen land verbeteren vind ik, ookal is dit walgelijk wreed.

 • 4 jaar geleden Sanne_

  Dit is echt niet normaal meer....

 • 4 jaar geleden xKirby

  Ik ven het eens met Veerle.

  Het is zo ziek om dit te zien, ik moest er bijna van kotsen zo erg vind ik het. Ik heb ook video's gezienn over het leven van een plofkip, dan wil je dat toch niet meer? 😔

 • 4 jaar geleden Veerle

  Lekker hypocriet dit. Sorry. Maar ik snap niet waarom het erger is als honden gedood worden dan een koe, krokodil, slang weet ik veel wat voor dieren allemaal. Geen enkel dier hoort gedood te worden.

  Kijk bijvoorbeeld naar de vleesindustrie. Waarvan kleine (pasgeboren) kuikentjes letterlijk in een slachtmachine gegooid worden. Waar de kippen hun snavels zonder verdoving word afgeknipt. Waarbij de staarten van varkens, alweer zonder verdoving, worden afgeknipt.

  Naar mijn mening staat niets of niemand boven iemand. Ik snap al helemaal niet dat je een hond op een hogere rang plaatst dan een koe of een kip. Het zijn dieren. Dieren die weerloos zijn tegen mensen, en op gruwelijke en misselijkmakende manieren gedood worden. Bah.

 • 4 jaar geleden Dreamingsss

  Ik heb hier echt geen woorden voor. Dit is echt niet normaal. Dit is gewoon dierenmishandeling. Honden horen niet geslacht te worden!!

 • 4 jaar geleden Lieke♥

  Dit kan niet hoor, als je al persé dieren moet vermoorden voor leer, laat dan de zieke dieren, die niet meer beter kunnen worden, inslapen, zodat ze geen pijn lijden, maar een ''fijne'' dood lijden... Dat mensen zoveel voor het uiterlijk over hebben

 • 4 jaar geleden אריה

  Een hond is net zo erg als een koe hoor

 • 4 jaar geleden אריה

  Omg

 • 4 jaar geleden Eeyore

  Sorry maar ik vind het echt naïef als je niet weet dat leer van natuurlijke producten gemaakt wordt. Of het nou een koe of een hond is. Koop dan gewoon geen leer.

 • 4 jaar geleden **Chant88**

  OMG....echt ziek.... bah dat mensen tot zoiets in staat zijn zeg

 • 4 jaar geleden Sunny

  Omgg D:

 • 4 jaar geleden Pammiex

  wat erg :O

 • 4 jaar geleden Freddie

  Omg ik koop noooooit meer een leren riem!

 • 4 jaar geleden DemisGurl

  ZE ZIJN ZIEKK

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  @Jamie ja inderdaad!!

  een koe, een hond, maakt niet ui, maar wel vreselijk dit.

  en.. ik haat de wereld.

  iedereen is egoïstisch, gemeen, doet er alles aan om geld te krijgen..

  wat is dit toch D:

 • 4 jaar geleden Anna

  edit: laat maar

  ik verzeil anders weer in een discussie. :')

 • 4 jaar geleden sannexx

  Ik vind het afschuwelijk dat dit gebeurd!, Daarmee bedoel ik dat dieren : honden, koeien, varkens, kippen enz. Het absoluut niet verdienen om zo behandeld te worden,

  Ik ben zelf al meer dan 4/5 jaar vegetarier, draag geen bond/nepbond of leer omdat het ALLEMAAL dierenmishandeling is! en ja ik hield heel erg veel van vlees eten en at super veel maar als je iets wil dan doe je dat gewoon, dus excusjes van ja maar het is zo lekker en iedereen doet het vind ik absolute onzin! ga dan ook niet zeggen dat je dit sneu vind wat er is geen verschil....

 • 4 jaar geleden Anna

  alsof het voor het dier wat uitmaakt of het alleen voor de huid wordt geslacht of daarnaast ook nog voor voedsel. dat is zo'n raar idee wat mensen hebben. een beetje goedpraten vind ik het.

  een dier wil sowieso niet geslacht worden.

  en pijnloos /op een humane manier slachten? (staat hieronder ergens) wat is dat nou weer dan.?.. Tuurlijk kun je het 'diervriendelijker' maken (let op de aanhalingstekens)... maar slachten blijft slachten.

 • 4 jaar geleden MyLifeIsFuckingBeautiful

  we leven in een kutwereld en ik heb het liefste dat de wereld vergaat. serieus.

 • 4 jaar geleden Angela

  Bah, wat afschuwelijk! Ik wist dat het erg was, maar dit slaat alles. Zieke mensen. Ik gooi het liefst een bom op China. Sorry not sorry.

 • 4 jaar geleden Anaaa<3

  Ik vind dat een dier op een pijnloze manier geslacht zou moeten worden. Honden worden daar gegeten, oké, maar zorg dan dat je het leer van die honden neemt! Waarom moet het levend???? Dat is het verschrikkelijke eraan. Als je een dier doodt, doe er dan zoveel mogelijk mee (vacht, vlees, leer, etc) Maar een dier doden voor 1 ding vind ik echt verschrikkelijk. Voor mij mogen ze de doodstraf voor zo'n mensen, die nog niet eens het respect hebben om het pijnloos te doden -maakt niet uit wel dier!- terug invoeren. We zitten toch al met overbevolking, en zo'n mensen mogen dan blijven leven? Onzin. Hun vel zou er zelf zo moeten afgehaald worden.

 • 4 jaar geleden Sargasso

  Ik denk dat het probleem ligt bij het feit dat als een koe geslacht wordt, dat werkelijk alles gebruikt wordt. Het vlees, de huid, zelfs de beenderen en ingewanden. Deze honden worden enkel en alleen geslacht voor de huid en dat zet het dan op dezelfde hoogte met dieren die worden geslacht voor bont.

 • 4 jaar geleden SilentWhispers

  @Lechuza

  Koeien worden niet speciaal geslacht voor hun huid, het is een bijproduct en dat is juist mooi omdat alles van de koe gebruikt wordt zo.

  Deze honden worden enkel gehouden voor hun huid, terwijl de resten waarschijnlijk gewoon weggegooid worden en dat het ook nog eens afgestroopt wordt terwijl ze leven is te verschrikkelijk voor woorden.

 • 4 jaar geleden Lechuza

  Ik vind dit natuurlijk afschuwelijk, maar ik vind dat je een hond niet boven koeien of iets dergelijks moet zetten. Dat koeien voor leer worden geslacht is niet erg, maar honden wel?

 • 4 jaar geleden Dinosaurus

  Ik vind de titel overigens ook impliceren dat hondenleer níet kan (maar koeienleer wel?) Beter zou zijn: "Chinese honden op afgrijselijke manier geslacht voor leer" of iets dergelijks. Al blijft het einde van de KFC kip natuurlijk niet beter.

 • 4 jaar geleden miss kletskous

  omg zo erg

 • 4 jaar geleden Dinosaurus

  @Liah met een koe of kip kun je net zo goed een emotionele band hebben als met een hond. Mijn oma had vroeger een kip waar ze net zoveel van hield als een hond en ik houd zelf van koeien. Het is niet eerlijk om honden (zonder goed onderbouwde reden) als hogere levensvorm te beschouwen dan bijvoorbeeld koeien of kippen.

 • 4 jaar geleden Darwin

  @Jamie precies!

 • 4 jaar geleden Tyrex

  Bah, verschrikkelijk. Het honden slachten op zich kan ik mee leven (op een humane manier), maar de manier waarop.. Dat gun je geen enkel wezen.

 • 4 jaar geleden jeweethetwel

  @Liah ja precies dat heb ik dus ook, vind het heel fijn dat het er niet is.

 • 4 jaar geleden jeweethetwel

  jezus man, als je die ook in je handen krijgt he wow maak ze helemaal kapot en dat zonder een mes of iets, gewoon blote handen. Hoe kan je zo zijn man jeetje. Ik zeg het eerlijk, de meeste mensen haat ik en dat is dus om dit soort redenen :s.

 • 4 jaar geleden Liah

  @reacites hieronder, sorry maar een hond is wel even wat anders dan een koe of iets dergelijks! Een hond is voor ons een huisdier, eigenlijk een persoon. Je hebt er een emotionele band mee - daarom vinden mensen het zielig en ik ook vreselijk! Met een koe of kip of wat ik ook eten mag als vleeseter - daar heb ik geen emotionele band mee. (Natuurlijk is het fijn om te weten dat ze een goed leven hebben gehad en op een 'humanitaire' manier aan hun einde zijn gekomen). Bovendien dacht ik dat het hele bondkraag gedoe ondertussen allang bij de meeste mensen is gezonken om nepbond te dragen ik draag sowieso geen bond maar als ik het zou dragen, dan nepbond. Echt leer draag ik ook nooit, vind het te duur haha

  Ben overigens heel blij dat jullie - Girlscene- het filmpje niet in het artikel hebben geplaatst! (als die überhaupt openbaar is). Ik ken mezelf namelijk, ik wil zoiets echt niet zien maar ik ben ook te nieuwsgierig haha...

 • 4 jaar geleden Feelthelove

  Jezus, het moet niet gekker worden.

 • 4 jaar geleden Ilona

  ik vind dit echt verschrikkelijk en het probleem is dat er echt heel veel winterschoenen van een dierenhuid is gemaakt. weet iemand een echt hele goede site om te kijken welke merken wel goed met die dieren om gaan en welke niet?

 • 4 jaar geleden AbsolutelyChuffed

  Dit is zeker heel naar, maar ik wil even zeggen dat PETA eigenlijk helemaal geen goede organisatie is! Zoek maar eens op, misschien interessant om een artikel aan te wijden

 • 4 jaar geleden Traveler

  Ik ben het welk ens met de meeste reacties hieronder. Vrij hypocriet om dit ineens vet zielig te vinden, maar wel dingen koopt wat op dieren getest is, met bont rondloopt en vlees eet. Dit probleem is niet opgelost als iedereen even vegetariër wordt. Stel dat dit soort producten niet meer in Europa verkocht mogen worden, dan bestaat het probleem nog want in dit soort landen gaat he niet afgeschaft worden. Dus dan is het uit het oog uit het hart?

 • 4 jaar geleden Here comes the sun

  Ik koop nooit leer, en ik ben het ook niet van plan om het ooit te kopen. Ik ben ook al vanaf mijn geboorte vegetariër. En ques what? Ik mis het echt niet dat ik geen kroketten of vlees kan eten hoor! En het zou enorm schelen als iedereen vegetariër zou zijn voor het milieu. Dan zouden twee problemen al in een keer opgelost zijn!

 • 4 jaar geleden Kitkat

  Dit is echt erg. Ik wist wel dat het erg was, maar zo???

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Eerste zin van het artikel: ''Iedereen heeft wel een paar mooie leren schoenen of een leren riem.'' Nee, nee dat is niet zo. Meteen klaar met dit artikel.

 • 4 jaar geleden Jamie

  Natuurlijk is dit verschrikkelijk, maar als het een schattig hondje of katje is waarmee dit gebeurt, vinden mensen het ineens superzielig. Ondertussen denken ze niet na over de bontkraag waar ze mee lopen, het niet-biologische vlees dat ze eten en hun cosmetica die op dieren is getest. Denk dáár ook even over na!

 • 4 jaar geleden Opacité

  Ik snap niet dat sommigen dit soort dingen nog steeds verassend vinden. Je wéét toch wel dat je leer niet van koetjes komt die een mooi lang leven hebben gehad in de wei en daarna pijnloos gedood zijn?

  En als je dit erg vindt, zou ik ook direct geen kipfilets meer halen bij de appie ofso, die kippen worden vaak geplukt terwijl ze nog half bij bewustzijn zijn. Zelfde verhaal dus eigenlijk.

 • 4 jaar geleden Carmenneke

  Ik vind het verschrikkelijk alleen niet heel verrassend.

  In het straatbeeld zie je erg veel ECHTE bontkragen.

  Dit bont is niet een bijproduct van de slacht.

  Die diertjes worden of geëlektrocuteerd of levend gevild.

  Ik snap niet dat dit soort producten nog op de Europese markt kunnen verschijnen.

 1. 1