Beauty

Je huid bleken een verborgen trend?

35

Een van de bekendste popster die bekend staat om zijn gebleekte huid is toch echt 'The King of Pop' aka Michael Jackson. Hij koos ervoor om zijn huid zo wit te bleken als sneeuwwitje haar huid... Toch worden er meer celebs verdacht hun eigen huid gebleekt te hebben. Is dit een verborgen trend waar niet veel over gesproken wordt? Girlscene vertelt je alles over het bleken van de huid. De wereldwijde markt van het bleken van de huid groeit namelijk alleen maar! Lees snel verder...  

Het bleken van een donkere huid is vooral populair in Zuid-Afrika en India. Het is een grote hype omdat het als een schoonheidsideaal gezien wordt. Mensen met een blankere huid worden als knap en rijker gezien. Het is natuurlijk best raar dat dit een schoonheidsideaal in landen is, maar zo hebben veel landen een apart schoonheidsideaal. Denk bijvoorbeeld aan de halsringen in Azië om de nek op te rekken en langer te maken. Iemand met krullen wil graag stijl haar en mensen met een blanke huid willen zo bruin mogelijk van vakantie terugkomen. 

Middelen om de huid te bleken
De huid wordt gebleekt door verschillende crèmes en pillen, maar ook operaties kunnen de huid bleken. Daarnaast worden natuurlijke producten in een mix van citroen, limoen en tomaat gebruikt om de huid te bleken. Dit behandelt overigens ook pigmentvlekken en andere huidverkleuringen zoals littekens. Het resultaat met dit natuurlijke en niet schadelijke middel duurt een stuk langer en moet zeker vier keer per week op de huid aangebracht worden om resultaat te zien. Pas na vier weken kan er een resultaat zijn, maar deze zekerheid is er ook niet. 

Toch worden er vaker schadelijke bleekmiddelen gebruikt om een snel en effectief resultaat te krijgen. Er zijn verschillende bleekmiddelen op de markt speciaal gericht op mensen die als doel hebben de donkere huid te bleken. 

Risico's van de huid bleken
Er zijn veel verhalen opgedoken van vrouwen die na het bleken van de huid met chemische crèmes totaal geen gewenst resultaat hadden bereikt. De huid werd lichter, maar daarbij kregen de vrouwen ook brandplekken, littekens en pigmenten ervoor terug. De middelen zijn chemisch en vaak extreem agressief! In veel middelen zit bijvoorbeeld hydrochinon en bijnierschorshormoon. Hydrochinon is gevaarlijk als het te vaak gerbuikt wordt en kan leiden tot nierkanker als het in je bloed terechtkomt. Bijnierschorshormoon maakt de huid dunner bij langdurig gebruikt en maakt de huid kapot. 

De volgende celebs in de video worden ervan verdacht hun huid gebleekt te hebben. Bekijk de video en oordeel zelf.

‘Blank is Beter’ is een documentaire van Zembla. Het gaat over het bleken van de donkere huid waar oud-programmamaakster Sushma Pherai vertelt dat er binnen de Hindoestaanse gemeenschap wordt gestreefd naar een blanke huid. Het is voor hun het schoonheidsideaal. Deze documentaire kun je hier bekijken. 

Bekijk hier een reclame van een bleekmiddel, die best shockerend is. 

Heb jij ooit over dit schoonheidsideaal gehoord en hoe denk jij hierover? 

Bron: Huidbleken, Modelprofile, Beautywithkaw, Zembla
Bron Beeld: Thinkstock

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

35 reacties

 • 3 jaar geleden EvaHoran

  In China is een blanke huid mooi, in Nederland is een getinte kleur geliefd. Ieder cultuur heeft zo zijn eigen smaak

  Ik ben zelf Chinees en vind een blanke huid mooier, maar dat is mijn mening ik zoek daar dus ook tips en manieren voor op Chinese sites, maar ik ben iemand die snel donker word XD

 • 4 jaar geleden Isabel Cristina

  Ik heb een donkere huidskleur en heb nooit er over gedacht om 'wit' te worden.

 • 4 jaar geleden Girl_that_loves_food

  Ik ben er laat bij maar... MJ had idd een huidziekte maar hij wilde zijn huid NOG bleker dan hij al was.

 • 4 jaar geleden S.R.C

  ik zoek al maanden een manier om bruiner te worden (zonder de vlekkerige spray-tan's) ik heb een extreem bleeke huid en ik haat t al m'n leven lang. dus t zou leuk zijn als t een keer mode was

 • 4 jaar geleden Gigi's Blog

  ik zeg daar altijd tegen we gaan het alleen maar te weten komen als ze de waarheid vertellen verder niet. Roddels zijn roddels (over Michael Jackson)

 • 4 jaar geleden ♥LOVE♥

  Ik haat het echt om blank te zijn...

  maar ehm... MJ had toch een huidziekte waardoor hij blank leek?

 • 4 jaar geleden Roos321

  Haha beter wordt dit een trend! Pas ik ook eindelijk eens in het rijtje thuis met mn spierwitte huid die noooit bruin wordt door mn rode haar xD

  Nee maar net als wat Carmenneke zegt: in Aziatische landen willen ze zo wit mogelijk blijven/worden en in Westerse landen loopt iedereen urenlang te bakken om zo bruim mogelijk te zijn. Tja, trends zijn raar maar ieder zn ding toch?

 • 4 jaar geleden Carmenneke

  Ik snap de ophef niet zo.

  Hier in NL wil iedereen bruin worden (net zoals in veel andere westerse landen)

  en ik andere landen willen ze wit worden.

  Geen probleem toch?

 • 4 jaar geleden Saffiee

  Ik heb een donkere huidskleur en ben er gewoon super blij mee. En ik zelf vind blank zijn niet echt een schoonheids ideaal want ik hoor heeeeeel van nederlandse (blanke) mensen zeggen dat ze graag bruiner willen zijn en heb nog nooitiemand met een tintje horen zeggen dat die gene blanker wou zijn.

 • 4 jaar geleden Louisa

  @.xPcdoll Ik weet niet meer hoe het product zelf heet, omdat ik alle inhoud van de orginele tube in een potje heb gestopt omdat ik het zelf veel handiger vond, maar ik weet dat het in een blauwe tube zat van het merk Clinique en op dit moment gebruik ik ook de skin tone corrector van Clinque. Ik merk zelf wat verschil

 • 4 jaar geleden Sneeuwwitje

  @Rubina volgens mij is het vrij duidelijk dat ze sarcastisch is. Reageer niet zo dramatisch zeg.

 • 4 jaar geleden Rubina

  -

 • 4 jaar geleden HELLOITSME

  Wat is precies het hele doel van dit artikel???? zoals is gebleken hebben jullie 0.0 research gedaan.

 • 4 jaar geleden swaGeit

  Ja jammer dat donkere mensen niet blij zijn met hun huidskleur het zal vast niet komen doordat mensen die toevallig wit zijn hun er altijd bewust en onbewust erop lopen te beoordelen, jfc.

 • 4 jaar geleden Traveler

  Dit is geen trend, dit bestaat al heel lang. Ik vind het een beetje een gek artikel, er is niet bepaald research gedaan naar het onderwerp. Zeker als je al begin met MJ. Ik vind het echt niet raar dat jullie niet wisten dat hij een huidziekte had, maar ik mag toch aannemen dat jullie dan research doen naar de reden waarom hij zijn huid had gebleekt? Dan waren jullie de echte reden echt wel tegen gekomen. Dit bewijst dus dat er totaal geen onderzoek is gedaan naar het onderwerp. Jammer.

 • 4 jaar geleden Jessica

  Die commercial is niet serieus volgens mij. ik lees verschillende youtube reactie dat het bespottend is bedoeld:

  "This is a spoof, 9X is a tv channel in India and they were making fun of skin lightening. "

  "I found out. Lol! it is only a parody. search "9x ad"."

  "Relax, this is only for fun"

 • 4 jaar geleden sjinkiie

  Even voor de duidelijkheid: Michael Jackson had inderdaad zijn huid gebleekt, maar dit kwam omdat hij een huidziekte (vitiligo) had, waardoor er witte plekken op zijn huid ontstaan zijn.

 • 4 jaar geleden D

  De schrijver van dit artikel moet zich schamen om zoiets klakkeloos zonder research neer te zetten....

 • 4 jaar geleden .xPcdoll

  Intro is nogal raar, vooral over MJ..

  @Louisa ik heb daar ook last van bij mijn voorhoofd, zou ik mogen weten welke producten je daarvoor gebruikt?

 • 4 jaar geleden I'm that girl

  Ik begrijp het even niet meer.

 • 4 jaar geleden אריה

  erg slecht artikel

 • 4 jaar geleden HarryStylesismybae.

  ik vind dit een vreselijk slecht artikel gewoon.

 • 4 jaar geleden Rubina

  De intro is ronduit respectloos. Als de schrijver van dit artikel 2 minuten de tijd zou hebben genomen om wat research te doen over Michael Jackson, dan zou je erachter komen dat hij Vitiligo had. Heel slecht dit..

 • 4 jaar geleden BrasilBeachSurf

  Wtf... ik wil net een bruinere huid en vond de mevrouw in de reclame zelfs mooier met haar gewone huid en jhaa idd waarom word MJ gebruikt??

 • 4 jaar geleden Louisa

  Ik moet wel even zeggen dat het niet helemaal klopt dat heel Azië meedoet aan het bleken van de huid. Een paar landen, zoals Korea, hebben wel producten waarop staat "whitening" of zoiets dergelijks, maar ze hebben simpelweg de verkeerde naam gekozen. De producten die zij verkopen, zijn bedoeld om je huid even te maken. Zelf is mijn voorhoofd een paar tinten donkerder dan de rest van mijn gezicht, en door die producten te gebruiken, kan ik mijn voorhoofd meer dezelfde tint geven als de rest van mijn gezicht. Het is niet echt gericht om mijn huid echt blank te maken, maar om overal op mijn gezicht dezelfde kleur te krijgen.

 • 4 jaar geleden Soundsoldier

  Wat andere vertellen is inderdaad waar, MJ is verkeerd gebruikt in deze artikel.

  + Het is inderdaad wel een probleem onder donkerkleurige dames. Er zijn veel meer wittere dames in de media als celebs. Dames met een donkere huidskleur worden nauwelijks goed gerepresenteerd

 • 4 jaar geleden Mariaax

  Na de intro had ik niet echt zin meer om verder te lezen, ik dacht dat iedereen wel wist dat MJ een huidziekte had.

  En dit is ook geen nieuw nieuws, in Azië is het al heel lang zo dat wanneer je een bleke huis hebt je mooier wordt gevonden. Omdat werkers altijd in de zon stonden en dus bruin werden maar de rijken hoefden niet te werken en werden niet bruin en dus toonde ook status.

 • 4 jaar geleden Marleen van Weely

  In eerste instantie schrik ik hier natuurlijk wel van maar eigenlijk vind ik het opzich niet heel gek dat het wordt gedaan. Ik ga 1 á 2 keer per maand naar de zonnebank en ik vind dit precies hetzelfde (maar dan omgekeerd). Dit laat ook maar weer zien dat in elk land een ander schoonheidsideaal is.

 • 4 jaar geleden Hessie

  The king liet zijn huid niet bleken maar had een ernstige huidziekte. Zo'n intro-zinnetje verpest meteen mijn zin om verder te lezen, want het klopt gewoon niet.

 • 4 jaar geleden P.S.

  Jammer dat we nooit blij kunnen zijn met onszelf, zoals we zijn. Ik ga zeker de documentaire kijken, want lijkt me wel interessant.

 • 4 jaar geleden Petronella

  ehh.. girlscene, MJ had een huidziekte, dat is best wel.. heel erg eh.. bekend?

  enne die documentaire ga ik zeker kijken!

 • 4 jaar geleden Sharona

  Oh en nog even op het onderwerp: erg oud nieuws.. In Azië doen ze al decennia hun huid bleken, de winkels staan er vol mee!

 • 4 jaar geleden Sharona

  Leer de feiten GIRLSCENE!! Michael Jackson had last van Vitiligo en de oudste zoon van MJ, Prince Jackson, heeft er nu ook last van. Ik zeg het nog eens, LEER de feiten girlscene.. bah

 • 4 jaar geleden charlotte

  Woow best erg allemaal..

  Btw die ringen om de hals die een paar vrouwen hebben Azië is er om een andere reden. Nu hebben die vrouwen dat alleen nog maar om voor de toerisme, maar vroeger was het juist om je onaantrekkelijker te maken.

 • 4 jaar geleden charlotte

 1. 1