Fashion

10x items die je warm houden tijdens de herfst

Het najaar is begonnen en dat betekent dat je het liefst lekker binnen voor de open haard of met kaarsjes aan geniet van de kou. Toch kan zo hier en daar de zon doorbreken en dan is een dikke winterjas nu niet echt jouw favoriete kledingstuk. Helemaal zonder jas of sjaal naar buiten lopen is ook niet echt een optie, maar je zomerjas heb je alweer opgeborgen… What to wear in between sweater weather? Lees snel verder!

Als het net te koud is om zonder jas naar buiten te gaan, maar net te warm is om met je dikke winterjas naar buiten te gaan, dan zijn er verschillende tussenoplossingen. Girlscene vertelt wat je bijvoorbeeld wel kunt aantrekken én waar je dit eventueel kunt aanschaffen. Natuurlijk zorgen wij er wel voor dat jullie er nog fashionable uitzien!

Poncho
Je vindt tegenwoordig de leukste, gekste en mooiste poncho's. De poncho komt officieel uit Zuid-Amerika. Het is een kledingstuk, vaak gemaakt van wol, waar alleen een gat bij het hoofd zit. Verder valt de stof als een lap over je lichaam. In de jaren 60 werd de poncho ook populair in de westerse landen en vooral veel gedragen in de hippiecultuur. Natuurlijk hebben wij het hier niet over de regenponcho, want als het regent blijven wij toch echt liever binnen :-). 

Dit kledingstuk is ideaal om als 'tussen' kledingstuk te dragen of als het echt erg koud is over je winterjas. Het geeft je net even de warmte die je nodig hebt, maar ook de luchtigheid als het iets warmer is. 

1: ASOS €31,34 / 2: Mango 34,99 / 3: ASOS €41,43 

Cape
Ook is een cape een fijne tussenoplossing. Naast dat een cape je warm houdt, staat een cape ook nog eens super chique en elegant. Natuurlijk kun je dit doorbreken door er stoere boots onder te dragen en het te combineren met leer. Een cape wordt ook wel een mantel genoemd en is eigenlijk een soort van overjas. Bij een mantel kun je het kledingstuk vaak vastmaken bij de hals. Een cape sla je als het ware om je lichaam en over je schouders heen. 

Je hebt een cape in verschillende materialen, kleuren en ook in verschillende groottes. Als je iets kleiner van stuk bent is het slim om een niet al te lange cape te kiezen, hierdoor lijkt het namelijk alsof je een te groot kledingstuk hebt aangetrokken. Het houdt je natuurlijk wel warmer. 🙂


4: Forever21 €24,95 / 5: ASOS €35,27 / 6: ASOS €28,56 

Vestjas
Dit is misschien wel de beste optie voor 'in between sweater weather'. Dit is een vest die dikker is om als 'normaal' vest te dragen, maar te dun is als echte dikke winterjas. Een vestjas dus! Deze vesten zijn vaak van lekker dik materiaal gemaakt en staan very comfortable. Het is leuk om hier een heerlijke sjaal op te dragen om je hals ook warm te houden. Mix en match en combineer dit vest met verschillende outfits. 

Je hebt deze jasjes in verschillende stijlen en verschillende materialen. Zo zijn er bomberjacks van joggingstof gemaakt en zo zijn er bouclé jasjes gemaakt van wol, katoen, nylon etc. De prijzen verschillen natuurlijk per merk en per stijl en materialen. Je kunt deze jasjes dragen zoals je wilt. Stoer, elegant, casual, stijlvol, fashionable, maar ook lekker lazy. Ook leuk met een mooie sjaal erop!


7: Forever21 €31,95 / 8: Mango €39,99 / 9: Forever21 €36,45 / 10: Mango €44,99

Natuurlijk is een leren jasje ook altijd een in between oplossing en deze kan je ook erg fijn onder je poncho of onder je cape dragen. Deze moet je dus misschien nog niet opbergen en multifunctioneel gebruiken! 

Welke 'in between sweater weather' oplossing vind jij het fijnst? En welk shopitem zou jij willen aanschaffen?

Pin je shopinspiratie in Pinbook