Lifestyle

Zo kom je tweede kerstdag door

2

Je bent vanochtend wakker geworden en je zit zo vol dat je de komende drie dagen geen eten meer hoeft. Ja ladies, het is vandaag Tweede Kerstdag! Het kerstdiner bij je schoonouders heb je gisteravond gelukkig overleefd. Maar hoe kom je de dag vandaag door? Heb je nog niets gepland? Met deze tips hoef jij je niet te vervelen vandaag.

1. Maak een wandeling
Waarschijnlijk heb je op Eerste Kerstdag de hele dag bij je familie gezeten en heel veel gegeten. Ga vandaag dus lekker naar buiten voor een wandeling om het kerstdiner een beetje te laten zakken. Met Kerst ziet iedereen er vaak mooi uit. Ga samen met je familie of vriendje naar het bos of naar een andere mooie locatie en maak mooie foto's van elkaar. 

2. Ga naar de spa
Tweede Kerstdag is een prima dag om tot rust te komen. Waarschijnlijk kun je zelfs een speciaal kerstarrangement boeken, waardoor je nog extra wordt verwend. Ga samen met je vriend - als je die hebt! - zodat jullie ook nog wat quality time hebben.

3. Opruimen
Misschien niet de leukste optie om Tweede Kerstdag door te komen, maar wel handig. Je hebt eindelijk een keer de hele dag de tijd om uitgebreid je kamer op te ruimen. Wees kritisch en zorg dat je alles weggooit wat je niet gebruikt. Sla je kledingkast niet over. Als alles schoon en opgeruimd is kun jij volgende week het nieuwe jaar met frisse moed beginnen. 

4. Schaatsen
Om tussen het eten door iets anders te doen is schaatsen een goede optie. Er hoeft geen Elfstedentocht aan te komen om te kunnen schaatsen. In veel steden worden tijdens de wintermaanden tijdelijk ijsbanen aangelegd. Heerlijk voor het kerstgevoel én om de kerstkilo's er weer af te sporten. 

5. Uitgaan
Waarschijnlijk zijn er op Tweede Kerstdag genoeg party's bij jou in de buurt. De volgende dag ben je waarschijnlijk vrij dus geniet ervan. Spendeer overdag je tijd in de badkamer zodat je 's avonds helemaal partyproof bent. Krul je haren en doe wat meer make-up op dan normaal. Kerst is de ideale gelegenheid om helemaal uit te pakken.

6. Maak een vision board
Het nieuwe jaar komt eraan en dat betekent dat het tijd is voor goede voornemens. Volgende week is het moment van de waarheid. Aan welke punten wil je dit jaar werken? Denk er goed over na en maak een vision board.  Een vision board is een collage waar jouw doelen voor het komende jaar op staan. Haal inspiratie uit tijdschriften en verzamel inspirerende quotes op internet. 

7. Zet spullen op Marktplaats
Door die veel te dure kerstoutfit en alle kerstcadeautjes die je hebt gekocht word je niet blij als je op je bankrekening kijkt. Tijd om er iets aan te doen. Waarschijnlijk heb je nog wel wat spullen staan die je achteraf toch niet zo leuk vond en kleding die je slechts een keer hebt gedragen. Maak duidelijke foto's en zet ze op Marktplaats. Je krijgt er natuurlijk niet de volle prijs voor, maar iedere euro is er één, toch?

8. Bezoek een museum
Bezoek een museum op Tweede Kerstdag! Misschien doe je dat niet zo vaak, maar een museum bezoeken kan hartstikke leuk zijn. De meeste musea zijn op Tweede Kerstdag gewoon geopend. 

9. Lezen
Kruip lekker bij de kerstboom met een boek. Als je niet van lezen houdt is een seriemarathon natuurlijk ook een goed optie. Kijk bijvoorbeeld de kerstafleveringen van je favoriete serie terug of ga voor een leuke kerstfilm.

Wat ga jij vandaag doen?

Beeld: Thinkstockphotos

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 4 jaar geleden JustMyself

    Ik ga een vision board maken, tlykt me leuk om te doen

  • 4 jaar geleden Astrifer

    Leuk!

  1. 1