Beauty

Dé tip om je kwasten perfect te reinigen

5

Over het algemeen doen we bij Girlscene niet heel veel met tools en gadgets, maar laatst is er een grappig hebbedingetje op de redactie afgeleverd die wel heel goed van pas komt. Het is namelijk hét product dat het reinigen van je kwasten nog sneller en beter maakt! Ben je benieuwd waar we het over hebben en wil je het product in actie zien? Lees dan verder.

Wil je weten waar we het over hebben? Het is een Brushegg! Nee, het is niet heel spannend of sexy, maar het werkt. En wij zijn gek op alle dingen die nut hebben. Na een testrondje heeft Girlscene's Renée de Brushegg omgedoopt tot dé manier om je kwasten perfect te reinigen. Kijk maar mee.


Dit is 'm dan: de Brushegg van Boozycosmetics. Het is een half rubberen roze ei met ribbels dat ervoor zorgt dat je kwasten diep gereinigd worden. Schijnbaar werkt het met zowel shampoo als een brush cleanser, dus uiteraard testen we beide methodes.


Brush cleanser
Met een brush cleanser moet je iets anders te werk gaan dan met shampoo, dus laten we beginnen. Je druppelt een klein beetje van de cleanser in het midden van de Brushegg. Gelukkig druipt het er niet meteen van af, maar blijft het prima liggen. 


Dan pak je een kwast - in dit geval een MAC 239 met echte haren - en dit haal je heen en weer over de geribbelde kant van de Brushegg. De Brushegg blijft prima in de palm van je hand liggen, trouwens. Om de kwast extra goed schoon te maken haal je de kwast over de puntjes aan de bovenkant van het ei, zoals op de laatste foto wordt gedemonstreerd. En dat was het! Je hebt niet meer cleanser nodig dan normaal. Sterker nog, je hebt eerder minder nodig omdat het niet wordt opgezogen door een handdoek of tissue. Bovendien is zelfs deze vieze oogschaduwkwast in één keer schoon. Als je vloeibare producten gebruikt is het aan te raden om de kwast te wassen met shampoo, zoals op de manier die hieronder staat. 


Shampoo
Nog beter is om je kwasten met shampoo te reinigen. Op deze manier worden de kwasten beter schoon en kun je echt diep reinigen. Dit is een effectieve manier van je kwasten wassen in combinatie met het ei! 


Neem je vieze kwast en maak de haren nat met lauwwarm water. Dan breng je een druppel shampoo aan in het midden van de Brushegg, net zoals bij de brush cleanser. 


Haal de brush over de geribbelde kant van het ei. Ga naar boven en beneden en draai rondjes om alle viezigheid uit de kwast te halen. Je merkt op dit moment dat de Brushegg niet lekker in je hand blijft liggen door de combinatie van shampoo en water, maar daar is iets op bedacht. Aan de onderkant is namelijk een opening waar je je vingers in kunt steken. Op deze manier heb je meer controle over het ei.


Een voordeel van de Brushegg: het is ook te gebruiken om de kwasten uit te spoelen onder de kraan. Hierdoor worden je kwasten extra goed schoon en blijven er minder shampooresten achter in de haren.


Knijp het water uit de haren van de kwast en droog het met een handdoek. Geef de kwast vervolgens een dag (of nacht) de tijd om compleet te drogen.

Voordelen
Ondanks dat je een extra tool nodig hebt om je kwasten te reinigen is de Brushegg wel van toegevoegde waarde. Je hebt minder brush cleanser of shampoo nodig om je kwasten schoon te krijgen. De brush cleanser wordt bijvoorbeeld niet opgenomen door een tissue, wat een pluspunt is! Door de ribbels in het ei is het gemakkelijker om de viezigheid uit de haren te halen. Vooral voor foundation-, concealer-, eyeliner- en lipkwasten is dit een uitkomst. Als je vloeibare make-up gebruikt moet je namelijk beter je best doen om de kwasten echt goed schoon te krijgen. Met de Brushegg heb je maar één keer shampoo nodig om je foundationkwast te reinigen, terwijl het in andere gevallen regelmatig een double cleanse nodig heeft. Daarnaast droogt het ei snel na gebruik en blijft er geen viezigheid achter als je de Brushegg goed afspoelt. Daarnaast is het een duurzaam product dat niet snel scheurt of stukgaat. 

Brushegg kost €4,99 en is verkrijgbaar bij de webshop Boozyshop. Aanrader als je veel make-up kwasten hebt en/of veel en vaak make-up gebruikt! 

Kende jij Brushegg al? Hoe reinig jij make-up kwasten?

LOVE dit artikel
3 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

5 reacties

 • 4 jaar geleden MamavanChloë

  Ik spoel ze gewoon goed af en laat het ook een dag en nacht drogen, en idd met milde shampoo is het ook wel goed te doen! Uiteindelijk na een jaar of 2 zijn ze toch weer aan vervanging toe :P

 • 4 jaar geleden Nikkiii

  Ik heb de washand van Sigma, maar die is totaal niet handig. Nu toch maar even dit dingetje besteld!

 • 4 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Monica: Zelf gebruik ik meestal babyshampoo. Maar elke milde shampoo is prima!

 • 4 jaar geleden Lotje :)

  Met een heel milde shampoo, het liefst babyshampoo

 • 4 jaar geleden Monica Van Overloop

  Welke shampoo is het handigst om te gebruiken??

 1. 1