Fashion

Namikka en Davey winnen Elite Model Look 2014!

2

De weg naar succes is lang, maar na maanden van castings, bootcamps bijwonen en heel veel voorbereiding was de grote dag gisteren daar… De finale van Elite Model Look 2014 vond plaats! In de Amsterdamse Beurs van Berlage streden tien jongens en tien meiden om een modellencontract bij de grootste model agency ter wereld: Elite Models. 

Je hebt niets van de grootste modellencompetitie ter wereld kunnen missen! Alles van het begin tot het eind van Elite Model Look heb je op Girlscene kunnen volgen. Van castingdagen door het hele land tot bootcamps in Spa Zuiver... Al die tijd zijn de modellen klaargestoomd voor de belangrijkste dag tot nu toe: de finale van EML in de Beurs van Berlage. 

Even voor 8 uur 's avonds stroomde de zaal vol met BN'ers - B-Brave, Bastiaan van Schaik en Gwen van Poorten om er slechts een paar te noemen -, pers en andere genodigden. Uiteraard was Girlscene er ook bij om verslag te doen! Iedereen hield zich netjes aan de dresscode 'glamour chique', dus dat betekent mannen in pak en vrouwen in jurkjes en hun mooiste high heels. Dat beloofde in ieder geval een mooie avond te worden!


Het gouden bandje gaf Girlscene toegang tot de beste plekjes front row, interviews met de winnaars én een goedgevulde goodiebag

Wist je dat onder andere Lara Stone, Cindy Crawford en Naomi Campbell door Elite Models zijn ontdekt? Dat vertelde model Marvy Rieder, die net zoals vorig jaar de presentatie van de grote finale op zich nam. Op torenhoge stiletto's en in de prachtigste outfits praatte ze de avond aan elkaar. Terwijl Marvy de jury voorstelde, spotte Girlscene de eerste modellen al achter de coulissen. We kunnen maar één ding zeggen... zij stonden te trappelen om de catwalk eindelijk te betreden! Met gespannen hoofden en een geconcentreerde blik waren zij klaar om de finale te openen.


Oh... de outfit van foto twee willen wij van Girlscene asap in onze kast hebben! 

Catwalk
De modellen in spé hadden slechts drie kansen om de jury te overtuigen van hun kwaliteiten. In drie rondes, waarbij ze kleding droegen van onder andere Circle of Trust, Björn Borg, Elisabetta Franchi en Oger, lieten zij hun beste loopje en poses zien. Op die twee onderdelen is trouwens flink getraind, zoals je in deze vlog van de Elite Model Look bootcamp kon zien. En wauw... Hard work pays off, want Girlscene zag dat de modellen al veel beter en professioneler liepen dan tijdens de bootcamp. Als dat niet goed komt, dan weten wij het ook niet meer! 

Na drie catwalk rondes waren wij van Girlscene in ieder geval allang blij dat wij een plekje in het publiek hadden in plaats van in de jury. Hoe kun je twee winnaars kiezen als er twintig prachtige modellen voor je staan?! Toch had de jury al snel hun zinnen gezet op hun twee favorieten. Na een kort beraad werden de jongens en de meiden apart van elkaar op het podium geroepen. De winnaars van vorig jaar, Jan en Jaimie, hadden de belangrijke taak om de winnaars bekend te maken. De spanning in de zaal was te snijden...


De winaars!

Winnaars
Jaimie nam even de tijd, maar al snel kwam de ontlading bij één van de jongens. De 20-jarige Davey was verkozen tot winnaar van de Elite Model Look onder de jongens! Super leuk, want stiekem was hij één van Girlscene's favorieten. Met zijn strakke blik overtuigde hij iedereen. Toen was het tijd voor de meiden. Zij waren zo zenuwachtig dat ze geen woord meer uit konden brengen... Jan kon gelukkig al snel de winnares bekendmaken. De winnares was iemand met een stunning look, charme en elegantie. En die omschrijving paste helemaal bij de 16-jarige Namikka, die trouwens ook geweldige wenkbrauwen heeft! 

Gelukkig hadden Namikka en Davey ook de tijd om even met Girlscene te kletsen. Alhoewel, ze waren zo blij dat ze bijna sprakeloos waren. ;-) Davey: "Ik ben zo blij, ik weet niet wat ik moet zeggen! Iedereen was zo goed, dus ik had niet verwacht dat ik zou winnen." Namikka: "Voor mij geldt precies hetzelfde. Alle meiden zijn heel mooi!" Op de vraag wie hun grote voorbeeld is antwoordden de winnaars dat ze eigenlijk geen echt voorbeeld hebben. "Ik probeer het meeste uit mijzelf te halen. De beste tip die ik heb meegekregen is bijvoorbeeld om jezelf te zijn, vooral op de catwalk", aldus Davey.

Daarnaast geven zowel Namikka als Davey alle Girlscene lezeressen die de ambitie hebben om model te worden het volgende advies. Blijf jezelf, laat jezelf zien en blijf net zo lang proberen totdat het lukt. Namikka vertelt ook dat arrogantie echt niet kan, dus zorg dat je aardig bent voor iedereen en dat je positief bent. Het allerleukste van de Elite Model Look is volgens hen dat je zoveel leuke mensen ontmoet, dus geef je volgend jaar vooral op als een carrière als model helemaal jouw ding is.

Prijs en wereldfinale
Als winnaars krijgen Davey en Namikka niet alleen een modellencontract bij Elite Model Management Amsterdam. Binnenkort reizen zij namelijk af naar China waar de finale van de Elite Model Look World 2014 plaatsvindt. Super spannend! Alle winnaars van over de hele wereld reizen af naar Shenzhen waar ze twee weken lang klaargemaakt worden voor de grote dag. Er staat veel op het spel, want door te winnen maken ze kans op een internationaal contract bij Elite Models ter waarde van minimaal €150.000 voor de meiden en minimaal €50.000 voor de jongens. Verder mag Namikka ook haar model skills bewijzen tijdens de modeshow van Danie Bles, dus je blijft nog veel van de modellen horen. 

Gefeliciteerd Davey en Namikka. Heel veel succes in China, maar uh... Na gisteravond weten we zeker dat het helemaal goedkomt met jullie! 

LOVE dit artikel
2 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

2 reacties

  • 5 jaar geleden Danique

    Oh wat leuk! Wist niet dat Davey mee deed, haha!

  • 5 jaar geleden xpuckkk

    mooooi meisje hoor!

  1. 1