Food

Teatox time of toch liever niet?

Het is nu wel algemeen bekend dat een gezonde levensstijl een trend is. Daarbij kan #healthy niet ontbreken. Als je actief bent op Instagram en veel healthy accounts volgt heb je vast wel een keer foto's van teatox voorbij zien komen. Deze thee zou je helpen met afvallen en je buikje een stuk platter maken… Girscene vertelt alles over de teatox en wat dit met je lichaam doet.


Bron

Als je een detox dieet volgt, dan reinig je op een natuurlijke manier je lichaam. Veel mensen doen dit om afvalstoffen uit het lichaam te verbannen, maar er zijn ook veel mensen die dit doen om af te vallen. Daarbij zijn er mensen die voor een week naar een kuuroord gaan en alleen maar leven op natuurlijke sapjes van groenten en fruit. Daarbij wordt er niets anders gegeten of gedronken. Water drinken is hier wel bij toegestaan, want veel water drinken helpt ook goed bij het 'doorspoelen' van je lichaam. 

Teatox daarentegen is een bepaalde thee die je lichaam zou reinigen zonder jezelf volkomen uit te hongeren en afstand te doen van je dagelijkse eten. Daarbij is het natuurlijk wel belangrijk dat je gezond eet en niet grijpt naar zakken chips en bakjes patat ;-). Deze thee is samengesteld op basis van natuurlijke en plantaardige ingrediënten. 

De thee reinigt het spijsverteringskanaal en ontgift het lichaam. Ook krijgt je metabolisme een boost van deze thee en vermindert het je trek in eten. Op deze manier is het logisch dat je van deze thee afvalt. Teatox theesoorten zijn verkrijgbaar in verschillende varianten en van verschillende merken. Ze zijn erg makkelijk te bestellen op het internet. De vraag blijft natuurlijk wel, waarom artsen en diëtisten deze thee niet aanraden…

Wat moet je weten voordat je deze teatox thee gaat drinken?
– Niet elke teatox thee bevat natuurlijke en plantaardige ingrediënten, hoewel dit wel wordt beloofd. 

– Veel van deze theesoorten hebben een extreem laxerend effect en je darmen raken helemaal van slag. Van de vele wc-bezoekjes moet je dus niet raar opkijken.

– Succesverhalen op het internet zijn niet altijd betrouwbaar en zeker niet op Instagram. Het zijn namelijk vaak acties om je over te halen deze thee te kopen.

– Er zijn verschillende detox theesoorten die je wel in de winkel kunt kopen. Bijvoorbeeld bij De Tuinen. Hier zijn bijna geen succesverhalen over en hebben vaak een andere naam. 

– Veel teatox soorten bevatten 'senna leaves', oftewel senna bladeren. Deze bladeren zijn inderdaad natuurlijk en plantaardig, maar bevatten een sterk laxerend kruid. Deze bladeren kunnen erg schadelijk zijn voor je darmen en deze beschadigen bij overmatig gebruik. Not so healthy…

– Je valt er inderdaad van af, maar de thee is dus niet bepaald gezond. Drink teatox thee dus niet te lang. Overigens zijn er ook verhalen van mensen die niet afgevallen zijn van de thee. 

– Door het laxerende effect verlies je gewicht, maar de voedingsstoffen die je nodig hebt worden ook niet meer goed opgenomen door het lichaam. Een slechte zaak! 

– Bij de verkeerde thee, zou je veel last hebben van winderigheid en diarree. Dit is voor jezelf niet fijn, maar ook niet voor de mensen om je heen. 'Er zit een vies luchtje' aan de teatox, zullen we maar zeggen.


Bron

Al met al is het dus erg belangrijk dat je goed op de ingrediënten in de thee let. Als er senna bladeren of laxeermiddelen inzitten, dan weet je dat het foute boel is. Ook willen wij meiden zonder overgewicht of met een mindere gezondheid of ziekte dit zeker niet aanraden te gebruiken. Als je dit wilt doen is het misschien ook slim dit te bespreken met je dokter.

Workthates heeft de Tinytea detox getest. Hier kun je de review van Romy lezen.  

Een gezonde levensstijl heeft altijd meer effect, dan korte en heftige diëten. Het is dus beter om te kiezen voor de #healthylifestyle.

Wist jij van deze gevolgen af? En zou jij nadat je dit weet de thee nog steeds willen proberen?

Bron: Fitforme, Swamimamiteas, Fitvoorhetleven, Workthates

Must reads 👀