News

Nieuwe App laat je berichten van andermans telefoon verwijderen!

Je hebt het vast wel eens meegemaakt, je verstuurde een berichtje dat je liever niet had willen versturen. Misschien stuurde je een berichtje bedoeld voor je beste vriendin per ongeluk naar je moeder (oeps), je sloot een berichtje aan je baas automatisch af met een kus-smiley (OMG!) of je stuurde in een dronken bui een berichtje naar je ex (shit). Er is nu een oplossing voor dat probleem, een App die je berichtjes van andermans telefoon laat verwijderen. 

De App heet Ansa en is bedacht door de 23-jarige Natalie Bryla. De App wordt in de markt gezet als "de veiligste plek om jezelf te laten gaan en jezelf te zijn met vrienden." Net als Snapchat kunnen berichten verstuurd met Ansa na een bepaalde tijd verdwijnen. Maar Ansa gaat nog een stapje verder dan Snapchat, je kunt ook berichtjes, foto's, video's en tekeningen op een later tijdstip van andermans toestel verwijderen.

Er zijn drie dingen die je met Ansa kunt doen:

Aller eerst kun je off-the-record berichtjes sturen. Alle berichtjes die je stuurt worden dan automatisch binnen tien seconden verwijderd.

Daarnaast kun je net als met Snapchat foto's en andere media versturen die zichzelf binnen enkele seconden van de telefoon verwijderen.

En tot slot, het meest 'revolutionaire' aan de App, je kunt berichtjes op een later tijdstip van andermans telefoon verwijderen. Als je tijdens het sturen van je berichtjes aangeeft dat ze niet meteen verwijderd hoeven worden, kun je altijd op een later tijdstip je nog bedenken en de berichten verwijderen. Als je dus 's nachts om 3.00u een bericht naar je ex hebt gestuurd en je wordt om 7.00u wakker en je denkt OMFG wat heb ik gedaan?! Dan kun je hopen dat hij zijn telefoon nog niet gezien heeft en heel snel het berichtje verwijderen voordat hij het gelezen heeft.

Zitten er ook nadelen aan de Ansa? Nou, ja… het is een nieuwe App en – zeker in Nederland – zijn er nog niet veel gebruikers. Toen Girlscene's Annemerel vanmorgen de App wilde testen was er niemand met wie ze de App kon testen, jammer! Maar wie weet, misschien zit binnenkort iedereen aan de Ansa en is ook dat probleem opgelost.

Ansa is zowel voor Android als IOS beschikbaar!

Wat is jouw grootste blunder geweest op het gebied van berichtjes versturen? Heb jij ooit een berichtje naar de verkeerde gestuurd? Of heb jij je ex midden in de nacht berichtjes gestuurd waar je later spijt van kreeg?

Bron: Metro / Ansa

Must reads 👀