Beauty

Feiten en fabels over waxen

Haren hier, haren daar en dat betekent: waxen maar! Natuurlijk is dit niet de fijnste klus en kun je ook op een andere minder pijnlijke manier ontharen. Echter wordt gezegd dat de haren langer weg blijven als je ze waxt! De vraag is natuurlijk of dit waar is… Girlscene vertelt de feiten en fabels over waxen!


Weheartit

Fabel: Iedereen kan zijn huid waxen
Meiden goed opgelet! Heb jij last van eczeem, pigmentvlekken, ontstekingen of open wonden rondom de plek die je wilt waxen? NIET DOEN! Echt vermijden, want op deze manier maak jij je huid wel kapot door het waxen. Dit geldt ook bij spataderen en trombose. 

Feit / fabel: Door je ongewenste haren te waxen blijven ze langer weg
Dit is gedeeltelijk een feit en gedeeltelijk een fabel. Na het waxen blijven de haartjes ongeveer 3 tot 8 weken weg. Het kan zijn dat je na een week al weer wat haartjes voelt. Dit zijn 'nieuwe' haartjes, die tijdens het waxen niet goed zijn gepakt. De wortels van deze haartjes zijn dus niet door de wax er uitgetrokken en daardoor ben je dus niet helemaal glad in de 3 tot 8 weken. Het kan hierdoor zijn dat je in eerste instantie wel extreme gladde benen hebt, maar voor een echt goed resultaat moet je dus alle wortels meepakken. 

Tip: Zorg ervoor dat je bijvoorbeeld drie weken niet onthaart voordat je gaat waxen. Zo weet je bijna zeker dat je alle haartjes goed meepakt. 


Weheartit

Fabel: Na het waxen heb je geen last meer van ingegroeide haartjes
Boehoe! Waxen lost dit stupid probleem dus niet op. Je zou denken van wel, omdat je de haartjes er met wortel en al uittrekt. Ingegroeide haartjes voorkom je niet, tenzij je de haarzakjes definitief vernietigt met een laserbehandeling. De ingegroeide haartjes ontstaan namelijk doordat je huidcellen zich ophopen op de gewaxte plekken op je huid. Hierdoor worden de haarzakjes afgesloten en groeit het haartje dus in een benauwde omgeving rustig verder… 

Tip: Om de kans van ingegroeide haartjes te verkleinen wordt er aangeraden om na ongeveer drie dagen je huid mild te scrubben. Het is trouwens heel goed om je huid wekelijks een scrubbeurtje te geven. Happy skin!

Feit: De haartjes komen na het waxen dunner terug
Yes dit is waar! Dit komt omdat de haartjes met wortel en al verwijderd worden. Je beschadigt op deze manier de haarzakjes. Hierdoor wordt de haargroei zwakker. Dit moet je dus niet met de haren op je hoofd doen! 🙂

Fabel: Er zit geen verschil in waxen
Er zit wel zeker een verschil in de verschillende soorten waxen. Je hebt zachte wax en harde wax. Je huid rondom je gezicht, oksels en schaamstreek gaat niet blij worden als jij zachte wax op deze plekken gebruikt. Hiervoor kun je beter harde wax gebruiken. Waarom? Deze plekken op je lichaam zijn namelijk een stuk dunner en daardoor erg gevoelig. De harde wax hecht voornamelijk aan de haren en niet aan de huid. Bij zachte wax is dit wel het geval. Dus voor de oehlala legs gebruiken we zachte wax! Girlscene's Danique vindt daarentegen zachte wax toch fijner voor de bikinilijn of de va-jay-jay. Bij The Waxing Company maken ze gebruik van suikerwax, een zachte wax die op een soort van roze/paarse kauwgom lijkt. Dit wordt uitgestreken op je huid en wordt na uitharding met een snelle handbeweging eraf getrokken. Girlscene's hoofdredacteur Danique is de uitdaging aangegaan, lees hier haar avontuur!

We hopen natuurlijk dat er op een dag een snel middel of apparaat komt om de niet-gewenste-haren in een handomdraai te verwijderen. Laseren is momenteel een oplossing, maar dit is nog steeds erg duur en pas na meerdere behandeling zie je resultaat. Waxen is dus de goedkopere oplossing om er in ieder geval een paar weekjes vanaf te zijn! Lees hier tien voordelen van waxen. 

Kende jij alle feiten en fabels? En heb je misschien zelf nog tips? 

Bron: Alternatieva, allesoverontharen

Must reads 👀