Pretty Little Liars seizoen 1 tot en met 4 in 12 GIF'jes

Films & Series door annemerel

We kijken op de redactie heel veel series, maar er is er maar één die we alle vijf kijken en dat is Pretty Little Liars. Inmiddels wordt in Amerika het eerste gedeelte van seizoen vijf uitgezonden. Heb jij een update nodig over wat er in de eerste vier seizoenen ook al weer in PLL gebeurd is? We proberen het in 12 GIF'jes voor je samen te vatten... Be warned: als je nog niet in seizoen vijf bent dan kun je je voorbereiden op spoilers! 

Er waren eens vier knappe Amerikaanse meisjes uit Rosewood, Emily Fields, Spencer Hastings, Aria Montgomery en Hanna Marin. Een jaar geleden is hun beste vriendinnetje - Alison - van de aardbodem verdwenen en hierna zijn de vier vriendinnen ook uit elkaar gegroeid. Maar dan ontvangen ze op een dag ontvangen allemaal een mysterieus berichtje van ene 'A'.

Dan wordt Ali dood gevonden in de tuin van het huis van haar ouders. Bij de herdenking van Alison komen Spencer, Emily, Aria en Hanna erachter dat 'A' écht serieus is...

Ze hebben net Alison begraven, who the hell is A?! De serie Pretty Little Liars is begonnen en de zoektocht naar A is een feit.

De eerste verdachte was Jenna Marshall, een jaar geleden is Jenna blind geworden door toedoen van The Liars, dit wordt 'The Jenna Thing' genoemd. 

Ook Jason DiLaurentis, de broer van Alison wordt ervan verdacht A te zijn. Hij zou Ali zelfs een keer bedreigd hebben met een hockeysticks en hij gedraagt zich af en toe nogal vreemd.

Een andere verdachte was Noel Kahn. Dit omdat hij zowel een relatie had met Mona als met Ali en omdat Aria hem bedroog met Mr. Fitz.

Over Mr. Fitz gesproken... Aria ontmoet in de aller eerste aflevering een super knappe man in de bar. Het ging er hot en steamy aan toe en ze zoenden in de bar. Even later komt ze er achter dat hij haar nieuwe Engels leraar is, oeps... Ondanks de vreemde verhouding blijven Aria en Ezra naar elkaar toegetrokken worden, de afgelopen vier seizoenen hebben ze een knipperlicht-relatie gehad. Even werd Ezra er van verdacht A te zijn, gelukkig bleek dat niet het geval te zijn. Wel heeft hij jarenlang de Liars bespioneerd omdat hij in het geheim bezig was met het schrijven van een boek over Alison. Aria is er kapot van, is dit dan het definitieve einde van 'Ezria' of komt het ooit nog goed?

Hanna viel als een blok voor een weirdo die toevallig heel goed met telefoons en laptops was. Omdat hij geen huis had mocht hij bij Hanna wonen, daar sloeg de vonk pas over. De weirdo heeft trouwens ook een naam, Caleb, en hij is verrrrry hot (zoals jullie in bovenstaand Gif'je kunnen zien). Hanna en Caleb zijn een paar keer uit elkaar gegaan, maar het is duidelijk dat deze twee voorbestemd zijn voor elkaar. Halverwege seizoen vier vertrok Caleb naar Ravenswood, maar toen deze serie ten einde kwam, maakte Caleb zijn terugkaar naar Rosewood... Thank the LORD!

Spencer's liefde is Toby. Ook hij is een beetje een weirdo in seizoen 1, hij is de stiefbroer van Jenna en hij wordt niet echt vertrouwd. Maar Spencer valt voor Toby Cavanaugh. Er is een moment waarop Toby ervan verdacht wordt A te zijn, maar de enige reden waarom hij even bij 'The A-Team' was, was omdat hij informatie over A wilde achterhalen om Spencer te beschermen. Aahhhhhhh zo lief!

Emily komt er in het eerste seizoen achter dat ze op meisjes valt. Haar eerste liefde is Maya, maar Maya wordt vermoord, zit de A-Team hier ook achter? Het blijkt echter om Maya's stalker Lyndon James te gaan... Daarna date Emily met Samara en Paige. Paige wordt er ook al van verdacht A te zijn, maar dit blijkt later gelukkig niet zo te zijn. Aan het eind van seizoen vier gaan Emily en Paige uit elkaar.

De grootste psychopath uit Rosewood is overduidelijk Mona Vanderwaal. Ze is het hoofd van The A-Team, maar lijkt af en toe ook het beste voor te hebben met de Liars. Eigenlijk weet je gewoon NOOIT wat je aan Mona hebt. Dat er een steekje los zit bij Mona moge duidelijk zijn, zo zat ze lange tijd in een gekkenhuis, Radley.

En dan blijkt Alison ineens levend te zijn! What the........ In seizoen vier gaan de Liars op zoek naar Ali, maar Ali houdt zichzelf verborgen omdat ook zij bang is voor A.

Maar er is één iemand die de Liars dichter bij Alison kan brengen, Shana. Shana is de vriendin van Jenna en daarom vertrouwen de Liars haar niet helemaal, maar ze hebben geen keus want Ali vertrouwt haar wel en om dichter bij Ali te komen hebben ze Shana nodig. In de laatste aflevering van seizoen vier brengt Shana de meiden naar de schuilplek van Ali, maar dan verdwijnt ze ineens weer van de aardbodem...

Seizoen vier eindigde SUPER spannend!!!!

Goed nieuws voor Pretty Little Liars fans want je kijkt nu alleen op Netflix elke week een nieuw aflevering van seizoen 5! Klik hier voor nieuwe afleveringen. 

Ben jij ook zo'n fan van Pretty Little Liars? Welk koppel vinden jullie het leukste? 

Bron GIF's: pllgifs.tumblr.com