News

Yay or nay: DKNY ontwerpt Ramadan collectie

De Ramadan is in volle gang, een periode waarin moslims vasten tussen zonsopkomst en zonsondergang. Modelabel DKNY speelt in op de Ramadan door een speciale collectie voor deze vastentijd te lanceren. De collectie bestaat uit bedekkende kleding met items als jumpsuits en maxirokken. Wat vind jij: een goede zet of overdreven? 

DKNY is van plan om de wereld te veroveren. In Europa en Amerika is het al een gevestigd merk, nu is het Midden-Oosten aan de beurt. Het label van ontwerpster Donna Karan heeft onlangs een webshop gelanceerd voor het Midden-Oosten en er zijn ook meerdere boetieks. De volgende stap voor DKNY is een Ramadan collectie. Het is voor het eerst dat het label zo'n speciale en specifieke collectie maakt.

In de speciale collectie zul je geen tops met diep decolleté en korte rokjes zien, maar conservatieve broeken, blouses, rokken en jurken. En dat ziet er hipper uit dan je denkt! De kledingstukken hebben vrolijke kleurtjes en opvallende prints waarmee je er in de vastentijd fabulous & fashionable uit kunt zien. 

Gezichten voor de Ramadan collectie zijn moderedactrice Yalda Golsharifi en Tamara al Gabbani, een ontwerpster en presentatrice uit Dubai. De twee vinden de collectie geweldig omdat het uit fashionable items bestaat die je voor meerdere gelegenheden kunt dragen. 

Niet iedereen vindt een Ramadan collectie een geweldig idee, tegenstanders vinden het maar overdreven dat er zo'n specifieke collectie is ontworpen. 

Een greep uit de DKNY Ramadan collectie: 

Wat vind jij: is het goed van DKNY dat ze met een Ramadan collectie komen? Of vind jij het overdreven? 

Bron: nu, independent
Bron beeld: instagram, Saeed Khalifa

Must reads 👀