Beauty

10 beauty mythen

Sommige beauty 'feitjes' hoor je keer op keer. Je hoort en leest het zo vaak dat je ze gelooft en dat is natuurlijk begrijpelijk. Maar er zijn inmiddels behoorlijk wat beauty mythen de wereld in geholpen die dus niet helemaal kloppen. Girlscene zoekt die voor je op en vertelt welke tien beauty mythen je niet hoeft te geloven. Lees snel verder!

Soms hoor je feiten over beauty die eigenlijk een fabel zijn. Girlscene zet die zogenaamde beauty mythen voor je op een rij. Want wist je dat water drinken je huid niet hydrateert en dat je echt geen break van make-up nodig hebt om je huid te laten ademen?

Water drinken hydrateert de huid
Helaas, water drinken heeft geen directe relatie met het hydrateren van de huid tenzij de huid extreem gedehydrateerd is. De huid wordt namelijk gehydrateerd door de natuurlijke olieproductie van de huid en door het verzorgen van de huid met lotion, crème en olie (serum). Dat betekent niet dat je geen water meer moet drinken, omdat water alsnog goede functies heeft voor het lichaam. 

Natuurlijke ingrediënten irriteren minder dan chemische ingrediënten
Je zou denken dat je huid beter reageert op natuurlijke ingrediënten dan op chemische ingrediënten, maar daar moet je mee oppassen! Zeker als je een gevoelige huid hebt. We hebben het hier specifiek over oliën en in het bijzonder kaneel, tea tree en pepermunt. Olie kan namelijk een bepaalde reactie van de huid opwekken wat niet prettig aanvoelt. Ga je compleet natuurlijk wat betreft je huid? Kies dan altijd voor de puurst mogelijke vorm die je kunt vinden.

Hyperpigmentatie komt niet meer terug
Laat je hyperpigmentatie van de huid behandelen of heb je daar speciale producten voor? Zorg dan dat je alsnog ten allen tijde je huid beschermd tegen de zon. Het is namelijk niet waar dat hyperpigmentatie niet terugkomt als het eenmaal – na lange tijd – verdwenen is, want dat is namelijk wél het geval helaas.


bron

Neem een break van make-up om je huid te laten ademen
Niemand hoeft per se elke dag make-up te dragen, maar deze mythe is vooral voor meiden die dat wel doen. Als iemand tegen je zegt dat je de huid moet laten 'ademen' mag je best zeggen dat het niet klopt. Het is namelijk niet zo dat poriën longen hebben en zo lang je de huid iedere avond goed reinigt is er niks aan de hand!

Poriën openen en verkleinen
Wie al die jaren heeft gedacht dat je poriën opent zodra je gaat stomen heeft het fout. Er bestaat namelijk niet zoals het openen en sluiten van poriën, omdat de grootte van de porie (voornamelijk) genetisch is bepaald. Wat wel het geval is dat de porie als het ware uitrekt. Daarom lijken verstopte poriën groter en schone poriën kleiner. Tijdens een gezichtsbehandeling wordt het sebum in de porie zacht gemaakt waardoor het makkelijker te verwijderen is. En dit is wat de meeste mensen verwarren met het openen van de poriën. Who knew?

De huid went aan gezichtsproducten waardoor de werking stopt
Denk je soms ook dat een bepaald product in het begin wonderen verricht voor je huid terwijl dat nu niet meer het geval is? Ook dat is een mythe. Er bestaat namelijk niet zoiets als wennen aan producten waardoor de werking stopt. Waar je rekening mee moet houden is dat de huid verandert. Het wordt ouder en misschien krijg je af en toe te maken met een puistjes aanval. Dat is compleet normaal! Het kan dus lijken alsof een product niet meer voor je werkt, maar eigenlijk betekent het dat je iets anders moet gebruiken om je huid te geven wat het op dat moment nodig heeft. 

Tanden zijn nooit 'te wit'
Tanden bleken is waarschijnlijk iets waar mensen in andere landen zich drukker om maken dan in Nederland. Zo zie je regelmatig een celeb op het internet verschijnen met een erg witte lach. Toch is het verstandig om niet voor witter-dan-wit te gaan als je wel je tanden bleekt. Eén keer per jaar is meer dan voldoende, tenzij je een doorzichtig gebit wilt. 😉

Krullend haar mag je niet kammen
Het ligt maar net aan de situatie, maar wie zegt dat je krullend haar niet mag kammen? Oké, als je het droog kamt (of borstelt) is de kans groot dat het haar erg pluizig wordt en gevoeliger is om te breken. Maar wanneer het haar nat is en je er conditioner in doet is het prima om even een grove kam door je lokken te halen! Of gebruik je vingers als kam. 

Lees hier alles over 10 haarmythen!

Cellulitis verdwijnt
… Dat zouden sommige meiden vast willen. Maar helaas, cellulitis verdwijnt nooit compleet (en voorgoed). Er zijn methodes en behandelingen die er op het oog voor zorgen dat de putjes niet of nauwelijks zichtbaar zijn. Wat je wel kunt doen is cellulitis verminderen door je benen strakker te maken – a.k.a. sporten – en een verstevigende crème te gebruiken. Bovendien helpt een zomers kleurtje op je benen om de huid optisch strakker te maken. 

In welke beauty mythen geloofde jij?

bron: refinery29, real simple

Must reads 👀