Fashion

Flatterende badkleding voor jouw lichaamsvorm

Kijk je er ook tegenop om nieuwe badkleding te kopen? Het leed dat bikini passen heet… Maar één ding scheelt: na het lezen van dit artikel weet je precies welke badkleding je mee moet nemen naar het pashok en waar je met een grote boog omheen moet lopen. Girlscene legt uit welke bikini's flatterend zijn voor jouw lichaamsvorm en geeft je een paar ready-to-shop opties!

Appel
Meiden met een appelfiguur (voller van boven, met mooie slanke benen) kunnen beter niet het breedste deel van hun lichaam benadrukken. In plaats daarvan is een diepe V-hals mooier omdat het de nek en borst benadrukt en langer maakt. Ook een rits doet het goed. Bikinibroekjes die hoger zijn uitgesneden flatteren de benen en donkere, effen kleuren staan het beste.


Forever 21 €20,95 & New Look €28,10


New Look
€7,73 & New Look €13,35

Atletisch
Iemand met een atletisch figuur met weinig vormen showt haar lichaam het beste in sportieve bikini. Leg de nadruk op de borsten en vermijd bandeau bikini topjes. Wat ook goed staat is een broekje met dunne bandjes. 


Primark €5 & Primark €3


Hunkemöller
€16,99 & Hunkemöller €9,99


H&M €19,95

Peer
Een peer figuur betekent dat je breder bent bij de heupen en smaller bent bij je taille en borsten. Broekjes die hoger uitgesneden zijn en een brede band hebben flatteren de onderkant het beste. Drukke prints en ruffles laten kleinere borsten optisch groter lijken.


Primark €5 & Primark €3


Forever 21 €19,90 & H&M €24,95

Zandloper
Volle borsten, brede heupen en een slanke taille… Dat is een zandloperfiguur. Benadruk je mooie taille en kies voor hogere broeken en topjes die je borsten goed ondersteunen. Pas wel op voor drukke prints, want die laten je voller en groter lijken.


ASOS
€14,76 & ASOS €16,87


Primark €12

Lang torso
Heb je een lang torso? Breng dan je lichaam in balans door een highwaisted onderkant te dragen waardoor je torso korter lijkt en je benen langer. 


Bijenkorf
€13,96 & ASOS €11,24

Kort torso
Bij een kort torso kun je kiezen voor een badpak waar een X op staat of je gaat voor een onderkant die hoog uitgesneden is, maar laag op de heupen blijft. 


Zara €16,95 & Hunkemöller €12,95

Kleine borsten
Kleine borsten lijken groter als je kiest voor een top met ruffles, details en prints. Kies bijvoorbeeld voor een push up top om je borsten goed uit te laten komen. 


Hunkemöller €27,95 & Zara €16,95

Grote borsten
Als je één ding nodig hebt bij grote borsten dan is het goede support! Triangel bikini's zijn geen goede uitkomst voor grote borsten. In plaats daarvan is het beter om een topje te kiezen met brede bandjes en een beugel. Want hoe simpeler, hoe beter.


ASOS €16,87 & H&M €14,95

Welke bikini's en badpakken staan het beste bij jouw figuur? Heb jij al nieuwe badkleding gescoord?

Bron: Refinery29, Cosmopolitan, Glamour

Pin je favoriet in Pinbook
 

Must reads 👀