Lifestyle

Dit zijn de best verkochte singles sinds 1990!

Tegenwoordig downloaden we vrijwel al onze muziek via onze laptop, omdat dit nu eenmaal makkelijk is en vaak ook (illegaal) gratis, maar nog geen tien jaar geleden kochten we maar wat graag onze singles, die nu weggestopt zitten in een doos op zolder, in de winkel. Die singles leverden héél wat centen op voor de artiesten, maar welke singles leverden sinds 1990 nou eigenlijk het meeste op? Girlscene zocht het uit!

♥ 10
Girlscene telt af en begint daarom bij nummer tien. Op nummer tien staat niemand minder dan de lovely Madonna met haar nummer Hung Up uit 2005. Terwijl ze "time goes by so slowly" zingt, kan volgens de redactie de tijd niet snel genoeg gaan. Voor dit liedje kreeg Madonna in totaal negen miljoen. Kaching!

Watch on YouTube

♥ 9
Op nummer negen staat onze hips don't lie dame Shakira met haar allereerste hit: Whenever, Wherever. Bij het horen van dit nummer krijgt de redactie genoeg nostalgische momentjes, zoals dat we allemaal voor de televisie stonden en haar moves probeerden na te doen. Ook al was dat misschien een faal momentje, in 2001 wisten absoluut te genieten van Shakira's muziek! Ook Shakira wist met dit nummer maar liefst negen miljoen op te halen. 

Watch on YouTube

♥ 8
Een iets minder bekend in de oren klinkend nummer is het nummer dat Lil Wayne in 2008 uitbracht samen met Static, namelijk: Lollipop. De stem die je uit duizenden herkent, haalde met dit nummer ook een bedrag op van negen miljoen.

Watch on YouTube

♥ 7
Een onvergetelijk nummer is het bekendste liedje van de geweldige Cher: Believe. Het nummer kwam uit in 1998, waarop iedereen spontaan begon mee te zingen als ze het nummer hoorden. Ook de redactie zingt – tijdens het luisteren – weer spontaan mee. Cher kreeg voor haar single een mooi rond getal van tien miljoen dollar. Do you believe in life after love?

Watch on YouTube

♥ 6
Op nummer zes staat weer de o, zo mooie Shakira én dit keer met Hip's Dont Lie. Het nummer staat bij de redactie weer in de download, want dit blijft een heerlijk zomers liedje. Shakira kreeg voor dit zomerse deuntje tien miljoen. 

Wist je trouwens dat dit nummer gecoverd is Wyclef Jean en gebruikt wordt in Dirty Dancing 2? 

Watch on YouTube

♥ 5
Next! Vrijwel het allerbekendste nummer ter wereld is de soundtrack van de Titanic. Je raadt het al.. Celine Dion met My Heart Will Go On, uitgekomen in 1997. Het is hét nummer waarbij elk meisje al begint weg te zwijmelen in gedachten over een romantische scéne. Misschien dat we toch maar even de Titanic op moeten zetten, zodat we even kunnen kwijlen om de knappe man Leonardo Dicaprio. Celine kreeg voor dit bekende nummer tien miljoen dollar. Wat ons betreft mocht dit nog veel meer zijn! 

Watch on YouTube

♥ 4
Om even weer wat vrolijker te worden na dit heftige nummer van Celine, staat er op nummer vier Los Del Rio met het nostalgische nummer Macarena. Het is hét nummer waar je in de jaren 90 meteen begon te glimlachen als het op kwam. Ook het dansje werd zeker gewaardeerd en wordt nog steeds gedanst in de clubs! Los Del Rio kreeg met dit nummer 11 miljoen, terug in 1995. En dat terwijl we eigenlijk niet eens weten wat er tijdens het refrein wordt gezegd! 

Watch on YouTube

♥ 3
We zitten bijna tegen het einde aan, maar voordat het zover is hier eerst nog nummer drie. Bij je ouders en opa en oma is dit nummer vast en zeker geliefd en zullen het dan ook vaak op hebben staan. Wellicht dat Andrea Bocelli je iets meer zegt? Samen met Sarah Brightman zong hij het nummer Time To Say Goodbye in 1997, waar ze 11 miljoen in de wacht mee wisten te slepen en heel wat tranen lieten stromen.

Watch on YouTube

♥ 2
Ze mag dan misschien overleden zijn, maar haar muziek raakt ons nog altijd. Whitney Houston staat op nummer twee met haar mooiste lied I Will Always Love You. Het nummer werd uitgebracht in 1992 en leverde haar 12 miljoen op, maar met zo'n nummer als die van haar mag dat ook wel. Dus zet je geluid op zijn hardst en zing mee!

Watch on YouTube

♥ 1
Er steekt één artiest ver boven alle anderen uit en dat is pianist en Engelsman Elton John. Ter nagedachtenis van de overleden prinses van Engeland – Diana – bracht Elton John het nummer Candle In The Wind uit in 1997. In totaal bracht hem dit maar liefst 37 (!) miljoen op en mocht Elton het nummer zingen tijdens de begrafenis van Diana, waarbij heel wat tranen vloeiden. Misschien dat het nummer je niet heel bekend in de oren klinkt, maar mooi is het zeker wel! 

Watch on YouTube

Welk nummer vind jij het mooist? 

Bron: alletop10lijstjes.nl
Pin je favoriete artiest in Pinbook!

Must reads 👀