Beauty

10x beach kapsels

Een dagje strand vraagt om een strandkapsel. Een messy bun, een mooie vlecht of een combinatie van die twee, een dagje strand is het moment om te experimenteren met je haar. We speurden Pinterest af en vonden 10 prachtige Beach Hairdo's die we graag met jullie willen delen. Zoek je elastiekjes en bobbypins maar alvast bij elkaar!

Side Braid Bun


Bron

Dit kapsel ziet er moeilijker uit dan het in werkelijkheid is. Maak een vlecht aan de zijkant van je hoofd, draai de vlecht in een knotje en zet vast met een paar bobbypins. Voila!

Messy Beach Bun


Bron

De rommelige knot is altijd een goed idee voor een dagje strand. Doordat je op het strand te maken krijgt met zout zeewater, krijgt je haar meer textuur waardoor je knot nog rommeliger wordt.

Braid & Bun


Bron

Een leuke variatie op de messy bun, de rommelige knot gecombineerde met vlecht. Kun je invlechten? Mooi. Vlecht je haren vanaf de zijkant van je hoofd naar de andere kant van je hoofd en vervolgens naar achteren, zet vast met een klein elastiekje. Pak nu de rest van je haar erbij en maak een messy bun bovenop je hoofd.

Scarf & Bun


Bron

Een sjaaltje om je haar staat niet alleen super leuk, het beschermt je haar ook tegen schadelijke UV straling. Daarnaast zorgt het ervoor dat korte haartjes niet in je gezicht vallen, maar netjes naar achteren blijven zitten. Win-win.

Scarf & Ponytail


Bron

Ook leuk, een sjaaltje om je staart heen wikkelen. Of… een sjaaltje om je hoofd en de uiteinden van de sjaal in je vlecht mee vlechten. 

Side Braid


Bron

Dit kapsel is ook – of misschien zelfs wel juist – geschikt voor meiden met halflang haar. Vlecht je haar vanaf de zijkant van je hoofd in en vlecht door naar de andere kant van je hoofd. Hier heb je wel goede invlechtskills voor nodig. Het uiteinde van de vlecht prop je onder het ingevlochten deel van je haar.

Roll-up


Bron

Ook deze haarstijl is geschikt voor meiden met halflang haar en blijft het beste zitten op vochtig haar. Begin met een klein pluk aan de voorkant en rol dit naar binnen, pak steeds meer haar erbij en blijf naar binnen rollen totdat je aan de achterkant van je hoofd bent. Je kunt de rest van je haar vlechten of in een knotje draaien en als je een bob hebt, zet je het gewoon vast met een paar bobbypins.

Braid Party


Bron

Geen twee vlechtjes à la Heidi, maar drie! Heel simpel (zodra je iemand gevonden hebt die je haar netjes in drie delen voor je wil splitsen) en toch heel bijzonder (hoe vaak heb je dit kapsel al gezien?).

Braids & Waves


Bron

Maak twee vlechtjes van de plukken haar net voor je oren, zorg voor genoeg volume in de rest van je haar en bind de twee vlechtjes naar achteren met een elastiekje. Je kunt eventueel het haar op je kruin iets touperen voor meer body, maar touperen in combinatie met zeewater is wel vragen om afschuwelijke klitten ;-).

Let them flow

Bron

Maar, wat je natuurlijk ook kunt doen… je haar gewoon lekker laten wapperen in de wind. Door de zeelucht en het zeewater krijgt je haar meer textuur waardoor je haar er beter uitziet dan wanneer dan ook. Niet voor niets worden er speciaal "Sea Salt" spray's gemaakt om je haar ook op dagen dat je niet naar het strand gaat de "beach look" te geven.

Wat is jouw favoriete beach-hairlook?

Pin jouw beach-hair-inspiration in Pinbook!

Must reads 👀