Real life

Girls issues: Ik heb weer een relatie met mijn ex

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij geven raad. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Die tijd is voorbij met het advies van Girlscene. Vandaag een Girlscene lezeres die weer terug is bij haar ex. 

Hoi Girlscene,

Trouble in paradise voor mij hier, ik ben sinds vorige week donderdag terug bij mijn ex. Ik had afgelopen zomer ook met hem en ik was zijn eerste vriendinnetje en kennelijk wist hij er niet goed mee om te gaan. Hij drong zich op en praatte elke seconde met mij (wat dan op zich niet erg was), maar hij was veel te snel jaloers en hij zei dingen die je beter voor later kunt bewaren (zoals ik wil je nooit meer kwijt, ik hou van je etc.). Alles ging voor mij veel te snel.

Ik vond hem echt leuk toen, maar doordat hij zo deed vond ik hem steeds minder leuk en had ik het na twee weken alweer uitgemaakt. Nu ik terug bij hem ben, overkomt mij weer hetzelfde. Hij weet de reden waarom ik het vorig jaar had uitgemaakt, maar ik begin mij steeds weer te ergeren aan hem. Terwijl hij niet persé iets fout doet, alleen slaan onze gesprekken nergens op. Gewoon van die basis dingen en zou dat niet anders moeten als je iets met elkaar hebt?

Ik heb er al aan gedacht om het uit te maken, maar hij vindt mij echt super leuk en dat is natuurlijk ten eerste wel echt super lief, maar vind ik ook dat ik het niet kan maken om het alweer uit te maken, want dat zal hem breken. Ook omdat hij mij al eerder heeft gevraagd en ik hem toen twee weken heb laten wachten, omdat ik het niet wist. Ook ben ik nagegaan wat er niet en wel leuk aan hem is, maar ik heb meer negatieve dingen dan positief. Maar goed, ook al is het nu maar zes dagen dat ik met hem heb, ik begin hem steeds minder leuk te vinden. I do not know what to do! Kunnen jullie mij helpen, want ik zit er erg mee..

Liefs, anoniem

Bron

Lieve anoniem,

Wat vervelend dat je vriendje zich zo gedraagt in jullie relatie. We kunnen ons voorstellen dat de situatie vermoeiend is en eigenlijk helemaal niet leuk. Iets wat een relatie juist hoort te zijn!

Aan je bericht te zien zijn er behoorlijk wat irritaties die zich in snelle tijd hebben ontwikkeld. Je zou je dan kunnen afvragen of je nog gevoelens voor je vriendje hebt.

Het gevoel dat het allemaal veel te snel ging de eerste keer is een logisch gevoel. Je voelt je benauwd door de dingen die hij in zo’n korte tijd zegt. Liefde voor elkaar is iets wat zich in de loop van tijd ontwikkelt, omdat je elkaar steeds meer gaat waarderen.

Als je hem niet kwijt wil is het belangrijk dat je met je vriendje communiceert. Nu heb je in jullie eerste relatie al verteld dat het je te snel ging. Toch raden wij het aan het nogmaals tegen hem te zeggen, zodat je hem de kans geeft zich nog eenmaal aan te passen. Doet hij daarna nog steeds zo? Dan is het misschien beter om het uit te maken. Een relatie hoort voornamelijk heel leuk te zijn. Een relatie waarin jullie elkaar helemaal geweldig vinden. Niet waarin één van de twee ongelukkig is.

Natuurlijk is het uitmaken makkelijker gezegd dan gedaan en zal hij er inderdaad een gebroken hart aan overhouden, maar in een relatie blijven voor de ander is nooit goed. Je liegt als het ware de ander voor, omdat je voor diegene in de relatie blijft, maar vergeet niet dat jullie beide een relatie hebben en jij dus ook een keuze hebt.

Als je het moeilijk vindt om het uit te maken kun je vooraf bedenken wat je precies wil zeggen, zodat je goed voorbereid het gesprek ingaat.

Liefs,
Girlscene

Heb jij ook een prangende vraag voor de redactie van Girlscene? Stuur een mail naar info@girlscene.nl o.v.v. ‘Girls issues’ en wie weet wordt jouw vraag binnenkort behandeld.

Pin je inspiratie op Pinbook

Must reads 👀