Beauty

Een peeling, wat is & doet het?

Peelen, scrubben… Het komt op hetzelfde neer, maar grote kans dat je het niet vaak doet. Zonde, want het kan je huid veel goed doen. Vooral na de koude winterdagendagen is het fijn om te scrubben, maar ook in de zomer is het goed om te doen. Waarom? Het verwijdert dode huidcellen, stimuleert de bloedsomloop en je huid voelt daarna zijdezacht aan. Weleda komt met een Berken douchepeeling, zodat je dit gewoon onder de douche kan doen! Maar is het wat? Girlscene's Emma test het uit.

Wat betekent peelen?
Bij peelen schuur je het bovenste laagje letterlijk van de huid. De bovenste laag van onze huid bestaat uit dode huidcellen (dit klinkt viezer dan het in werkelijkheid is), deze dode cellen beschermen je huid. Maar als deze cellen nooit worden verwijderd, dan kan je huid er dof uitzien. Tijd om de scrub er eens bij te halen! 

Waar is peelen goed voor?
Je huid laten stralen doe je door genoeg water te drinken en voldoende te slapen. Maar soms heeft je huid een extra behandeling nodig. Door een lichaamspeeling wordt de doorbloeding van de huid gestimuleerd en gereinigd. Het is dus goed voor de bloedsomloop, een babyhuidje en een gezonde huid.

Wanneer moet je het gebruiken?
Je kunt een peeling gebruiken als je een doffe huid hebt, bijvoorbeeld na de wintermaanden. Een peeling kan helpen bij onzuiverheden in je huid, soms is een kleine scrub het enige dat de huid nodig heeft om weer een gezonde, levendige uitstraling te hebben. Gebruik een peeling als je vindt dat je huid wel een oppepper kan gebruiken of als je last hebt van cellulitis.

Weleda komt met een Berken douchepeeling. Weleda staat voor harmonie tussen mens en natuur, dus ook in dit product is er gebruik gemaakt van natuurlijke ingrediënten. In de douchepeeling van Weleda zitten fijne wasparels uit natuurlijke carnauba- en bijenwas. De berkenblaadjes komen uit een natuurreservaat uit Zuid-Tsjechië. Rozemarijn en Muizedoorn stimuleren samen de stofwisseling van de huid, activeren de doorbloeding en houden het vochtgehalte op peil. Etherische oliën van onder meer Grapefruit, Sinaasappel en Cipres zorgen voor een activerend impuls en een frisse geur. Het is dermatologisch getest.

Ingrediënten: (INCI): Water (Aqua), Coco-Glucoside, Sesamum Indicum (Sesame) Seed Oil, Alcohol, Disodium Cocoyl Glutamate, Beeswax (Cera Alba), Copernicia Cerifera (Carnauba) Wax, Hydrogenated Castor Oil, Prunus Armeniaca (Apricot) Kernel Oil, Glycerin, Fragrance (Parfum)*, Chondrus Crispus (Carrageenan), Betula Alba Leaf Extract, Ruscus Aculeatus Root Extract, Rosmarinus Officinalis (Rosemary) Leaf Extract, Xanthan Gum, Lactic Acid, Limonene*, Linalool*, Citral
Inhoud: 150 ml

Eerst moet je weten dat ik -Emma- nooit scrub. Dat wil ik wel eens proberen! Het eerste wat mij opvalt is dat de parels wel érg fijn zijn, ik had ze wat grover verwacht. Ach, eigenlijk ook wel logisch want op de verpakking staat niet voor niks 'zachte parels'. De substantie is redelijk dik en ziet er romig uit. Ik breng de peeling aan op mijn huid en masseer het in met cirkelvormige bewegingen. Er komt een super frisse geur vrij, het ruikt naar citrus en uhhh… berk uiteraard. Het ruikt niet chemisch, maar natuurlijk. Ik denk dat je wel moet houden van deze geur, als je niet zo van frisse geuren houdt dan is dit geen aanrader. Ik spoel de peeling grondig van mijn huid, het duurt even voordat het overal weg is. Na afloop voelt mijn huid zijdezacht aan, vergelijkbaar met een babyhuidje. Wat heerlijk! Er wordt aangeraden om dit goedje maximaal één keer per week te gebruiken, daar zou ik me wel aan houden. Doe je dit vaker, dan kan je natuurlijke balans uit balans raken.

O, en gebruik de douchepeeling niet op je gezicht! De huid van het gezicht is een stuk gevoeliger en kwetsbaarder dan de huid van het lichaam, dus deze douchepeeling is te heftig voor het gezicht.

Eindoordeel: ♥ (8/10)

Al met al geef ik dit product een 8. Deze douchepeeling is zelfs geschikt voor de allergevoeligste huid door de fijne scrubparels en de natuurlijke ingrediënten. Het middeltje doet goed zijn werk, want mijn huid voelt na afloop superzacht aan. De geur vind ik zelf wel lekker, maar het is naar mijn mening iets te heftig en het is wel een geur waar je van moet houden. Of mijn huid er daadwerkelijk stralender uitziet kan ik nog niet beoordelen, daarvoor moet ik het iets langer gebruiken.

Voor het lichaam:


Nu €8,59 / €6,09 / €5,99

Voor het gezicht:


€5,99 / €8,39 / €8,39

Ga jij jouw lichaam een goede peeling geven?

Share jouw douchepeeling in Pinbook

Must reads 👀