Beauty

7x (budget) oogschaduw palettes

25

Girlscene houdt van fijne en betaalbare oogschaduw palettes, obviously! De nieuwe collecties stromen de winkels binnen en daarom delen we de zes allernieuwste oogschaduwdoosjes met je. Twee trends die opvallen? De zachte nude & pink oogschaduws en de glimmende metallic finish die veel palettes hebben. Kijk maar mee!

Ben je op zoek naar een geschikt oogschaduw palette voor het voorjaar en de zomer en wil je er niet te veel geld aan uitgeven? Dan zijn de volgende zes opties misschien wel iets voor jou. Doe alvast inspiratie op voor het komende seizoen! 


Bij elk palette zie je eerste een foto zonder flits en daarna een foto die met flits is gemaakt. 


Essence in 01 Smokey Night, €2,89
Essence heeft een goed smokey eyes palette gemaakt! Alle drie de kleuren zijn goed gepigmenteerd, vooral de zwarte glitter oogschaduw. Ook de highlighter ziet er goed uit. Wanneer je op zoek bent naar een doosje waarmee je simpel en snel een smokey eye maakt is Smokey Night van Essence iets voor jou. Voor de prijs hoef je het in ieder geval niet te laten, toch?

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   9/10


The Body Shop in 30, €22
Voor oogschaduw van The Body Shop ben je altijd iets meer geld kwijt. Alhoewel, als je het omrekent betaal je €5,50 per oogschaduw in dit doosje en de prijs/kwaliteit-verhouding is heel goed. Je krijgt er sterk gepigmenteerde oogschaduws voor terug! Van alle zes de palettes overtreft The Body Shop de anderen qua pigmentatie en kwaliteit. Houd je van warme bronzy kleuren met een metallic finish? Probeer dan deze shimmer cubes. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥   9/10


Essence in 01 Nude, €3,59
Nude is een zacht palette van Essence met lieve kleuren. Ze zijn glanzend maar neutraal, waardoor het perfect is voor overdag. De twee donkerste kleuren aan de rechterkant van het doosje zijn geschikt om je dag make-up om te toveren in een avond look. Als het op pigmentatie aankomt is dit niet het beste van het beste, maar daarvoor is dit ook geen dure palette.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 7/10


Revlon in 515 Adventurous, €12,95
Mooie kleuren en een goede pigmentatie: Revlon does it all. Revlon prijzen liggen hoger dan bijvoorbeeld Essence en Catrice, maar je krijgt in ieder geval waar voor je geld. De gouden gloed in de oogschaduw laat je ogen spreken en de matte kleur is geschikt om in je arcadeboog aan te brengen. Dit is zo'n palette die bij iedere oogkleur goed staat, vooral bij groen en bruin. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ 8/10


Catrice in 010 Candy Warhol, €4,99
Pastel is in en daarom komt Catrice met dit Candy Warhol palette. Helaas is de pigmentatie van de oogschaduw niet geweldig, maar als je op zoek bent naar lichte en zachte kleuren is dit zeker iets voor jou. Laat de oogschaduws meer opvallen door er een (gekleurde) basis onder te gebruiken. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥  ♥ ♥ ♥ 7/10


Catrice in F'rosen Yoghurt, €4,59
Valt het al op dat roze de trendkleur is voor de aankomende seizoenen? ;-) Een ander Catrice palette met mooie en heldere kleuren is F'rosen Yoghurt. Met deze oogschaduws maak je geen smokey eye, omdat de kleuren niet goed gepigmenteerd zijn. Voor overdag werkt het wel prima. De bruine tinten zijn de betere oogschaduws uit dit palette. 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10


MAC Mineralize in A Glimmer of Gold, €41,00
Er is een reden dat budget tussen haakjes staat in de kop, aangezien dit palette van MAC niet heel goedkoop is. De nieuwe MAC Mineralize eyeshadows komen in verschillende kleuren. Elk palette heeft vier oogschaduws met een glimmende finish. A Glimmer of Gold is een oogschaduwdoosje voor iedereen, omdat de bruine en koper kleuren alle oogkleuren complementeren. De pigmentatie is helaas niet wat je van MAC mag verwachten, maar aan de andere kant dekken de mineralize oogschaduws van MAC nooit goed. Het werkt beter als je de oogschaduws nat maakt als je een betere pigmentatie wilt.

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 6/10

Welk palette is jouw favoriet? Wat vind je van de roze/nude en metallic trend?

Laat je inspireren in Pinbook

LOVE dit artikel
4 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

25 reacties

 • 4 jaar geleden Wendy91

  Die van MAC is heel fijn die gebruik ik meestal, wel best prijzig inderdaad. Ik heb vorige week ook een oogschaduw palet gewonnen op www.cheapveilingen.nl voor 8 euro die is ook erg fijn in gebruik en heeft 88kleuren!

 • 5 jaar geleden Sinfonia

  Sleek heeft hele mooie paletten voor maar 10 euro. Geweldige pigmentatie!

 • 5 jaar geleden Nox

  wow, die van MAC is echt duur en naar verhouding ook niet bijzonder goed… Als je zoveel geld uit wil geven aan een eyeshadow palette, koop dan een Naked palette van Urban Decay!

  En voor het catrice palette hadden jullie in plaats van het absolute bright palette beter het absolute nude palette kunnen nemen. Die is echt heel erg goed en je kunt er ook een goeie smokey eye mee maken!

 • 5 jaar geleden Antsje

  Die van Revlon is mooi zeg!

 • 5 jaar geleden Zeeanemoon

  41 EURO VOOR EEN PALETTE OOGSCHADUW???

 • 5 jaar geleden Kimberly

  Ik heb altijd die van Catrice alleen dan niet precies die kleuren maar ben er erg tevreden over !

 • 5 jaar geleden Frederieke

  Revlon kun je bij de Big Bazar al voor 3 euro kopen, zo´n pallet Evenals een heleboel andere make-up. Big Bazar is echt geweldig! Heb daar al zo veel gekocht zoals Maybelline colour tattoos enz. voor 3 euro ipv 10! Ook mascara, blush, foundation: alles super goedkoop terwijl het merken zijn zoals revlon, lóreal, maybelline, rimmel etc.

 • 5 jaar geleden Carmenneke

  jemig 41 eruo voor een slechter gepigminteerder palettje dan bij de action-.-

 • 5 jaar geleden Emmely

  @Renee klopt! mineralized producten van mac zijn gewoon minder gepigmenteerd. Je kan ze volgens mij wel nat gebruiken. Voor een betere 'color payoff' zou ik zeker gaan voor pressed pigments

 • 5 jaar geleden Rianne

  @kissingtears: dat staat er toch ook duidelijk bij....

 • 5 jaar geleden Hester

  Ik vind die van Essence, The Body Shop en Revlon mooi! MAC valt helaas erg tegen, zag het ook al bij Vera.

 • 5 jaar geleden Lisanne

  BUDGET??? sorry hoor maar hoe kan je essence en catrice samen voegen met mac als 'budget'?

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @absolutelychuffed: dat heb ik ook zeker gedaan, helaas geeft het minimaal verschil. Normaal gesproken ben ik fan van Mac maar van deze mineralize kleuren wist ik al dat het niet op en top zou zijn. Op een gekleurde basis komen ze beter tot hun recht

 • 5 jaar geleden kuzzz

  die van de bodyshop is echt mooi!

 • 5 jaar geleden Lana

  gebruik geen liggend streepje in een smiley.

 • 5 jaar geleden AbsolutelyChuffed

  Goede review! Jullie hadden de MAC oogschaduws wel beter ook nat kunnen swatchen, zo zijn ze volgens mij ook bedoeld.

 • 5 jaar geleden kietje

  Wow die van mac is slecht zeg! Ik vind ze wel mooi maar ik hou meer van matte ogenschaduw

 • 5 jaar geleden Luminous

  Die van MAC is wel een tegenvaller zeg.. daar zou ik geen 41 euro voor betalen. Ik vind die van Essence er wel mooi uitzien!

 • 5 jaar geleden Excognitatiom

  Ik heb een hele mooie gekocht van NYC. Een palette voor blauwe ogen (terwijl ik eigenlijk groene ogen heb, maar vond deze mooier haha!)

  5 euro, maar deze week is het 2 producten voor 5 euro

 • 5 jaar geleden Justme

  Wauw die F'rosen Yoghurt vind ik echt heeel mooi!

 • 5 jaar geleden Cheshire Cat

  Ik vind het smokey eyes palet van de H&M in het bruin ook een echte aanrader. Ik gebruik hem dagelijks - met name de middelste tint vind ik geweldig. En die kost maar vijf eurie. (:

 • 5 jaar geleden Serena

  Budget is de laatste zeker niet lol

 • 5 jaar geleden Rebecca

  Waar is Revlon te koop?

 • 5 jaar geleden x

  l.

 • 5 jaar geleden GirlwithaBlog

  die van Mac heeft Max (van action) na gedaan. Het zijn precies dezelfde kleuren en goedkoper. Het pigment is ook goed. Ook een aanrader voor een budget eyeshadow

 1. 1