Lifestyle

Girl crushes: Little Mix

Vandaag hebben we niet één girl crush, maar vier girl crushes! Meidengroep Little Mix heeft namelijk ons hart gestolen door hun waanzinnige looks en catchy muziek. Je kent Little Mix vast wel door hun hit 'Wings' en ze zijn hard op weg om nog meer hits te scoren. De vier beauties zijn namelijk van plan om de wereld te veroveren met hun muziek. En dat zou zomaar kunnen, want de meiden worden al de nieuwe Spice Girls genoemd! Tijd om deze powervrouwen beter te leren kennen. 

Little wie?! De naam zegt je misschien niet meteen iets, maar als je één van hun nummers hoort dan weet je wel over wie we het hebben. Little Mix is een Britse meidengroep die bestaat uit vier leden. Mocht je Little Mix écht niet door hun muziek kennen, dan ken je één van hen vast wel: Perrie is namelijk verloofd met One Direction's Zayn Malik! 

Even voorstellen:

Van links naar rechts: Jade Thirlwall, Leigh-Anne Pinnock, Perrie Edwards en Jesy Nelson. 

De meiden van Little Mix kennen pieken en dalen in hun carrière . Jade, Leigh-Anne, Perrie en Jesy deden in 2011 auditie voor het goed bekeken programma X-Factor. Ze waren toen allemaal nog solo, maar ze gingen niet door bij de Bootcamp Challenge. De juryleden zagen toch nog iets in ze en na wat overleg besloten ze om ze apart in twee groepen te verdelen: Perrie en Jesy werden in de groep Faux Pas gezet, Leigh-Anne en Jade kwamen bij de groep Orion. Toch gingen deze twee groepen ook niet door naar de Judges' Houses, later werd besloten om twee leden uit twee groepen terug te roepen om er vervolgens één groep van te maken: Rhytmix. Deze naam bleek toch niet zo'n succes, want er was al een goed doel dat zo heette, de naam van de meidengroep werd toen veranderd in Little Mix.

Little Mix bleek een succes, want ze zijn de eerste meidengroep die X-Factor heeft gewonnen! In de finale brachten ze hun single 'Cannonball' uit, maar dit bleek toch niet de hit waar ze zo op hadden gehoopt. Het nummer was het minst verkochte lied van X-Factor sinds 2004… Gelukkig lieten de meiden zich niet uit het veld slaan, want in 2012 lukte het eindelijk om de hitlijsten te bestormen met hun lied 'Wings'! Nu gaat het ze voor de wind. In Engeland hebben ze meer dan drie miljoen platen in 18 maanden verkocht. Hun debuutalbum 'DNA' stond op nummer vier, hiermee verbroken ze het girl band record van de Spice Girls! Niet heel gek dat ze met de legendarische meidengroep worden vergeleken. 

Het bekendste nummer van Little Mix, 'Wings':

Watch on YouTube

Ze werkten ook samen met niemand minder dan Missy Elliot:

Watch on YouTube

Hun nieuwste hit is het dance nummer 'Move':

Watch on YouTube

Tijd om de vier meiden beter te leren kennen:

Perrie


Bron

– Perrie is geboren zonder reukvermogen
– Perrie is verloofd met 1D's Zayn
– Ze houdt ervan om haar lokken in allerlei kleuren te verven

Jesy


Bron

– Jesy is een afkorting van Jessica
– Voordat ze in de groep kwam werkte ze als barmeisje
– Jesy is de single lady van de groep

Jade


Bron

– Jade heeft al twee keer eerder meegedaan met X-Factor, in 2008 en 2010
– Ze woont samen met Perrie
– Jade is fan van Beyoncé en Cheryl Cole

Leigh-Anne


Bron

– Leigh-Anne is een liefhebber van tatoeages
– Leigh-Anne werkte voor X-Factor bij Pizza Hut
– Ze zong 'Only Girl In The World' van Rihanna tijdens haar auditie

De meiden van Little Mix zijn niet alleen getalenteerd, maar ook prachtig en grappig. Bovendien is het bewonderingswaardig hoeveel doorzettingsvermogen ze hebben op zo'n jonge leeftijd (Perrie is de jongste met 20 jaar en Jesy is met 22 jaar de oudste). Doordat ze niet hebben opgegeven, hebben ze sinds het winnen £1,2 miljoen verdiend! Niet geheel onterecht, want ze hebben sinds hun overwining geen vakantie meer genomen en zijn alleen maar in de studio te vinden. 

Mee praten over Little Mix? Neem dan eens een kijkje in het Little Mix topic in het forum. 

Wat vind jij van Little Mix? Wie is jouw favoriet? 

Bron: bbc, buzzfeed

Bedankt voor de tip Julia van D. 

Must reads 👀