Fashion

Instant happy outfits: kleurrijke kleding voor de winter

Het is genoeg met de korte grauwe winterdagen en de winterdip die elk jaar om de hoek komt kijken. Als de zonnestralen niet hierheen komen, is het misschien een goed idee om zelf het zonnetje in huis te worden. Je happy voelen heeft deels te maken met hoe je eruitziet, dus waarom geen happy outfits dragen? Als full on neon dragen jou net een stap te ver gaat, moet je even verder lezen om smaakvol en stralend naar buiten te gaan deze winter.

Kikker deze winter op met kleurrijke kleding. Een roze top met feloranje broek gaat wat voor veel meiden wat ver, maar met de volgende tips draag je prima fellere en opvallende items zonder dat je rare blikken krijgt.


bron

Neutrale basis
Om kleurrijke kleding te laten slagen in de winter heb je een neutrale basis nodig. Ga voor zwart, crème, grijs, donkerblauw of bruin en draag bijvoorbeeld daaronder (of daarover) een pop of colour. Door de rustige achtergrond knalt kleur extra. Op deze manier combineert Andy van Style Scrapbook haar opvallende jassen!


bron

Kies twee kleuren
De volgende stap is om twee kleurrijke items te kiezen. Let op: ga voor tinten die bij elkaar liggen, zoals geel en groen in de stijl van Wendy's Lookbook. De opvallende kleuren van de top en het jasje breek je met een casual donkere broek en zwarte tas. Doordat het midden (tas, broek) rustig is gehouden komt Wendy zelfs weg met dieprode pumps aan haar voeten, zonder dat ze eruitziet als een clown.

Een andere combinatie die goed werkt is een donkere broek die opvalt – denk smaragdgroen of paars – met een blouse die iets meer de aandacht trekt, zoals geel of chartreuse groen. Wat ook erg mooi is voor de winter zijn oranje tinten of babyblauw.


bron

Contrasterende accessoires
Een kleur draag je in de winter met contrasterende accessoires die aan de zware of grote kant zijn. Wendy doet dat door een grote tas bij haar outfit te combineren, maar denk ook aan opvallende bulky loafers of een andere stoere schoen in plaats van een elegante pump. Blogger Sincerely Jules maakte de foto die hierboven staat. Zij gaat voor een loafer met studs en een compacte maar ruime crossbody tas van Proenza Schouler. Houd accessoires en schoenen neutraal of donker van kleur. 


bron

Opvallende jas
Rock jij bijvoorbeeld een gele of roze jas maar weet je niet goed hoe je het moet dragen? Omdat de jas in het oog springt bij anderen is het de kunst om te zorgen dat de rest zo rustig is dat alleen jouw jas gezien wordt. Denk aan zwarte, grijze of donkere denim skinny jeans en zwarte boots of sneakers. Vermijd sjaals en houd tassen klein, zodat niets de grootte van de jas overneemt.


Beeld: Reporters

Winterse kleuren
Felle kleuren in de winter zijn over het algemeen niet de kleuren die je draagt in de zomer. Alles wat afwijkt van zwart, grijs, wit en bruin is kleurrijker en geeft je outfit net meer oomph. De kleuren van deze winter zijn onder andere smaragdgroen, oceaanblauw, roze, rood, açaí paars en warme groene en bruine kleuren. 

Kleurrijke accessoires
Een all black outfit – of elke andere eenvoudige en minimalistische look – maak je fleurig met kleurrijke accessoires. Dus als kledingstukken met kleur jouw kast niet in komen is dit een goede optie om meer leven in je outfit te blazen. Dé accessoires voor de winter zijn natuurlijk sjaals, beanies en wanten. Dit is een goede en goedkope manier om met kleur te spelen, zonder dat kleur jouw outfit overneemt.

Hoe draag jij kleur in de winter? Wat zijn jouw tips om het draagbaar te houden?

bron: teenvogue, stylecaster, coloursoup

Pin je favoriete modebeelden in Girlscene's Pinbook

Must reads 👀