Beauty

5 musthave make-up kwasten

Make-up kwasten. Veel meiden weten niet wat het nut is van een goede brush. Een goede kwast hoeft niet per se duur te zijn – één van de favorieten is te koop bij HEMA -, maar een basic kwast is het investeren waard als je elke dag make-up gebruikt. Vijf kwasten in het bijzonder zijn absolute musthaves en Girlscene laat weten welke dat zijn en hoe je het gebruikt.

Om een volledige make-up look te maken heb je de volgende kwasten nodig:
 buffing brush
 blush brush
 oogschaduw brush
 fluffy blending brush
 duo wenkbrauw brush

Buffing brush
Dé kwast voor foundation is een buffer kwast, zoals de Real Techniques buffing brush. Dit is een kwast die je ook voor poeder kunt gebruiken. Real Techniques moet je online bestellen vanuit Nederland. 


bron

Gebruiksaanwijzing: breng je foundation aan in ronddraaiende bewegingen met de buffing brush. Je buft het op die manier op de huid waardoor je gezicht er vlekkeloos uitziet. Klaar met je foundation? Aangezien er maar vijf kwasten zijn toegestaan in dit artikel kun je deze kwast dubbelop gebruiken voor zowel foundation als poeder.

Blush brush
Vervolgens heb je nog iets nodig voor je blush (en je bronzer en highlighter). Kies een kwast die jij het fijnste vindt werken. Een stippling brush met witte en zwarte haren zorgt dat je pigment licht aanbrengt waardoor je niet eindigt met een dikke roze streep op je wang. Deze kwast is ook geschikt voor bronzer en highlighter. Daarnaast heb je ook nog een traditionele blusher kwast. 


bron


bron

Gebruiksaanwijzing: dip je kwast in je blush en breng het met ronddraaiende beweging aan als je een stippling kwast gebruikt of ga licht heen en weer over je wangen als je een standaard blush kwast gebruikt. Begin aan de zijkant van je gezicht of de appel van je wangen – afhankelijk van je gezichtsvorm – en werk richting je slaap omhoog. 

Oogschaduw brush
Als het op oogmake-up aankomt is een platte oogschaduw kwast een absolute must. Hiermee breng je oogschaduw op je oogleden en onder je wenkbrauw aan. Een persoonlijke favoriet is MAC 239 kwast, die werkelijk jaren meegaat. Maar in principe is een dergelijke kwast in het assortiment van Essence of Catrice te vinden.


bron

Gebruiksaanwijzing: eigenlijk heb je voor deze kwast geen gebruiksaanwijzing nodig. Dip een kant van de kwast in de oogschaduw door eroverheen te 'vegen'. Dit breng je aan op je oogleden. Heb je een oogschaduw met shimmer of glitter? Druk de oogschaduw als het ware op je ooglid zodat je het minste last heb van ongewenste fall out (oogschaduw) onder je ogen. Deze kwast is zo goed omdat je de op deze manier de kleur zo intens en dekkend mogelijk aanbrengt en heel precies. Met de stompe bovenkant smudge je oogschaduw onder je ogen.

Fluffy blending kwast
Om oogschaduw mooi te vervagen heb je ook een kwast nodig, zodat je geen harde lijnen ziet. Een fluffy ronde kwast werkt beter dan een stijve, platte oogschaduwkwast zoals je hierboven ziet. Girlscene's favoriet is weer van MAC, namelijk nummer 217 of 224. Een vergelijkbare kwast voor MAC 224 vind je bij HEMA! Het voordeel van de 217 is dat je hiermee oogschaduw op je ooglid kan aanbrengen en tegelijkertijd kunt blenden. Met MAC 224 gaat dit lastiger.


bron


bron

Gebruiksaanwijzing: begin allereerst zonder iets op je kwast om de lijnen in je arcadeboog mooi te vervagen. Een andere optie is om juist wel oogschaduw op je kwast te doen en dat aan te brengen op je oog als je de arcadeboog goed wilt aanzetten. Hierdoor breng je snel te veel aan, dus werk in lichte laagjes.

Duo wenkbrauw brush
Een duo wenkbrauwkwast: onmisbaar om je wenkbrauwen bij te tekenen, te borstelen en om eyeliner aan te brengen. Ga voor een duo kwast met aan de ene kant een spooley (borstel) en aan de andere kant schuin afgesneden haren om wenkbrauwen bij te tekenen. Dient meteen als eyeliner kwast! Onder andere verkrijgbaar bij HEMA voor een paar euro, want voor zo'n kwast hoef je in principe niet veel uit te geven. 


bron

Gebruiksaanwijzing: borstel de haren van je wenkbrauw door met de borstel. Vervolgens vul je met een wenkbrauwpoeder of oogschaduw en de schuin afgesneden kant de wenkbrauw in. Borstel nogmaals door en je bent klaar.

Wat is jouw musthave make-up kwast?

Pin je favoriete beautyproducten in Pinbook

Must reads 👀