Beauty

5 musthave make-up kwasten

30

Make-up kwasten. Veel meiden weten niet wat het nut is van een goede brush. Een goede kwast hoeft niet per se duur te zijn - één van de favorieten is te koop bij HEMA -, maar een basic kwast is het investeren waard als je elke dag make-up gebruikt. Vijf kwasten in het bijzonder zijn absolute musthaves en Girlscene laat weten welke dat zijn en hoe je het gebruikt.

Om een volledige make-up look te maken heb je de volgende kwasten nodig:
 buffing brush
 blush brush
 oogschaduw brush
 fluffy blending brush
 duo wenkbrauw brush

Buffing brush
Dé kwast voor foundation is een buffer kwast, zoals de Real Techniques buffing brush. Dit is een kwast die je ook voor poeder kunt gebruiken. Real Techniques moet je online bestellen vanuit Nederland. 


bron

Gebruiksaanwijzing: breng je foundation aan in ronddraaiende bewegingen met de buffing brush. Je buft het op die manier op de huid waardoor je gezicht er vlekkeloos uitziet. Klaar met je foundation? Aangezien er maar vijf kwasten zijn toegestaan in dit artikel kun je deze kwast dubbelop gebruiken voor zowel foundation als poeder.

Blush brush
Vervolgens heb je nog iets nodig voor je blush (en je bronzer en highlighter). Kies een kwast die jij het fijnste vindt werken. Een stippling brush met witte en zwarte haren zorgt dat je pigment licht aanbrengt waardoor je niet eindigt met een dikke roze streep op je wang. Deze kwast is ook geschikt voor bronzer en highlighter. Daarnaast heb je ook nog een traditionele blusher kwast. 


bron


bron

Gebruiksaanwijzing: dip je kwast in je blush en breng het met ronddraaiende beweging aan als je een stippling kwast gebruikt of ga licht heen en weer over je wangen als je een standaard blush kwast gebruikt. Begin aan de zijkant van je gezicht of de appel van je wangen - afhankelijk van je gezichtsvorm - en werk richting je slaap omhoog. 

Oogschaduw brush
Als het op oogmake-up aankomt is een platte oogschaduw kwast een absolute must. Hiermee breng je oogschaduw op je oogleden en onder je wenkbrauw aan. Een persoonlijke favoriet is MAC 239 kwast, die werkelijk jaren meegaat. Maar in principe is een dergelijke kwast in het assortiment van Essence of Catrice te vinden.


bron

Gebruiksaanwijzing: eigenlijk heb je voor deze kwast geen gebruiksaanwijzing nodig. Dip een kant van de kwast in de oogschaduw door eroverheen te 'vegen'. Dit breng je aan op je oogleden. Heb je een oogschaduw met shimmer of glitter? Druk de oogschaduw als het ware op je ooglid zodat je het minste last heb van ongewenste fall out (oogschaduw) onder je ogen. Deze kwast is zo goed omdat je de op deze manier de kleur zo intens en dekkend mogelijk aanbrengt en heel precies. Met de stompe bovenkant smudge je oogschaduw onder je ogen.

Fluffy blending kwast
Om oogschaduw mooi te vervagen heb je ook een kwast nodig, zodat je geen harde lijnen ziet. Een fluffy ronde kwast werkt beter dan een stijve, platte oogschaduwkwast zoals je hierboven ziet. Girlscene's favoriet is weer van MAC, namelijk nummer 217 of 224. Een vergelijkbare kwast voor MAC 224 vind je bij HEMA! Het voordeel van de 217 is dat je hiermee oogschaduw op je ooglid kan aanbrengen en tegelijkertijd kunt blenden. Met MAC 224 gaat dit lastiger.


bron


bron

Gebruiksaanwijzing: begin allereerst zonder iets op je kwast om de lijnen in je arcadeboog mooi te vervagen. Een andere optie is om juist wel oogschaduw op je kwast te doen en dat aan te brengen op je oog als je de arcadeboog goed wilt aanzetten. Hierdoor breng je snel te veel aan, dus werk in lichte laagjes.

Duo wenkbrauw brush
Een duo wenkbrauwkwast: onmisbaar om je wenkbrauwen bij te tekenen, te borstelen en om eyeliner aan te brengen. Ga voor een duo kwast met aan de ene kant een spooley (borstel) en aan de andere kant schuin afgesneden haren om wenkbrauwen bij te tekenen. Dient meteen als eyeliner kwast! Onder andere verkrijgbaar bij HEMA voor een paar euro, want voor zo'n kwast hoef je in principe niet veel uit te geven. 


bron

Gebruiksaanwijzing: borstel de haren van je wenkbrauw door met de borstel. Vervolgens vul je met een wenkbrauwpoeder of oogschaduw en de schuin afgesneden kant de wenkbrauw in. Borstel nogmaals door en je bent klaar.

Wat is jouw musthave make-up kwast?

Pin je favoriete beautyproducten in Pinbook

LOVE dit artikel
12 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

30 reacties

 • 5 jaar geleden trustnobitch

  de beauty sponge van H&M is ook niet slecht voor het aanbrengen van foundation

 • 5 jaar geleden DarkHorse

  MMM... ik denk niet echt dat je al die kwasten nodig heb.

  Ik zelf heb 2 echte oogschaduwkwasten en voor de rest gebruik ik penselen... een paketje voor 2,50 bij action.

  Miss klinkt het een beetje raar maar al zeg ik het zelf ik heb en goed resultaat. Niet alleen bij gewoone make-up looks maar ook de meest rare dingen, special effect make-up etc.

  Toch vond ik het een leuk artikel hoor XD. Ik vind het zelf erg jammer dat kwasten zo duur zijn dus heb dit alternatief.

 • 5 jaar geleden Lotte

  @Jessica:

  We leven in een land met vrijheid van meningsuiting, dus je hebt het recht om een negatieve mening te hebben over artikelen op Girlscene.

  Nu vraag ik me alleen af... waarom zit je nog op girlscene als je ongeveer 50% van de tijd zo negatief bent over de artikelen? Waarom vind je het nodig om elke keer alles af te kraken?

  Ik geef toe, je zet inderdaad je eigen foto neer bij je profiel en ergens getuigt dat van lef. Toch vraag ik me af of je buiten het internet ook zo bent, zo reageert.

  Zo ja, dan raad ik je aan eens goed naar jezelf te kijken. Altijd maar kritiek hebben, negatief doen over mensen.. sla eens om naar een wat positievere instelling! Vergeet de kleine negatieve dingen in het leven, als een artikel je niet bevalt lees je het toch gewoon niet? Of koop je ook tijdschriften die je niet leuk vind en schrijf je dan klachtbrieven naar de redactie?

  Als je in real life niet zo'n negatief persoon bent zoals je je op internet portretteert zeg ik je het volgende: Ook op internet ga je gewoon met respect naar elkaar om. Waarom zou je anders met mensen omgaan omdat die zich op kilometers afstand bevinden? Woorden (gezegd of geschreven) kunnen pijn doen. De meiden van Girlscene doen gewoon hun werk en proberen het goed te doen en nemen natuurlijk wel feedback mee, maar iedereen heeft een andere mening dus moeten ze selecteren wat redelijk of onredelijk is. Iemand die continue negatief over jouw werk oordeelt (iemand die waarschijnlijk niet eens hetzelfde vak heeft of de juiste kennis om er zo over te oordelen) is heel vervelend. Stel je eens voor dat iemand bij jouw (school)werk alles continue zit af te kraken? Niet leuk toch?

  Dus alsjeblieft, blijf vooral op girlscene maar maak je reacties iets genuanceerder of schrijf gewoon een keer een mail aan de redactie waarin je even alles kwijt kan wat je dwarszit en hou het daarbij. Ze lezen het echt wel.

  Als je zo doorgaat maakt het je niet veel geliefder hier, ik weet niet of dat jou wat kan interesseren maar heb een beetje gevoel voor de redactie en de lezers en beperk dat negatieve commentaar een beetje.

 • 5 jaar geleden Ville88

  Ik hou pas stil als de kwaliteit hier wat omhoog gaat.

  En anders Ban je me maar. No problem.

 • 5 jaar geleden Marjelle

  Precies wat iedereen zegt over @jessica & verder goed artikel!

 • 5 jaar geleden Julia

  Ik mis de grote, basic poederkwast. Die gebruik ik minstens elke dag! Vind ik belangrijker dan een bufferbrush (mijn mening)

 • 5 jaar geleden Scorpio

  Wah handig!

 • 5 jaar geleden Adriana

  Kan het prima redden met mijn nood kwasten, krijg toch mooi mijn make-up looks voor elkaar

 • 5 jaar geleden Mystic_illussions

  Die laatste heb ik ongeveer. Vind hem heel handig!

 • 5 jaar geleden Tessie

  Super goed en handig artikel! En @Jessica: doe even normaal alsjeblieft. Zoals Renee zegt: dit soort artikels worden ver van te voren geschreven dus ze kunnen niet gekopieerd worden. Er kunnen meer mensen zijn die zo'n artikel maken, dus dat hoeft niet meteen gekopieerd te zijn.

  Nogmaals: goed artikel!

 • 5 jaar geleden JDIENZ

  Voor goede kwaliteitskwasten kunnen jullie ook eens bij Zoeva kijken! Veel mensen vinden ze vergelijkbaar met die van Mac, maar veeeeel goedkoper! Ik heb er ook een paar en het is pure liefde haha c:

 • 5 jaar geleden la petite fleur

  Wat een liefde hier voor elkaar #not

 • 5 jaar geleden PointlessM

  @Jessica ga met je negatieve commentaar lekker op een andere site zitten, ze heeft gewoon der best gedaan voor deze blog en hij is super handig!

  Nog een fijne vakantie.

  x

 • 5 jaar geleden Ville88

  Whaha ik lach me kapot om Pammiex en TryMe.

  Jullie hebben niet eens een foto van jezelf dus waarom zou je iets moeten zeggen over een ander.

  Geef dan zelf het goeie voorbeeld.

 • 5 jaar geleden Pammiex

  @TryMe haha ja dat is echt zo!

 • 5 jaar geleden Jo-Ellen

  Ik heb enkel een wenkbrauw kwastje en dan niet eens een dubbele. xD

  Wordt eens tijd om wat meer aan te schaffen!

 • 5 jaar geleden iLove3.141592

  @Pammiex Je bent niet de enige, en het feit dat ze niet erg vrolijk kijkt op die foto zorgt er alleen maar voor dat al haar reacties nog negatiever lijken.

 • 5 jaar geleden Pammiex

  Ben ik de enige die moe van Jessica word? Leuk artikel! Ik ga maar eens bij de hema langs

 • 5 jaar geleden Anna

  Ik bedoelde natuurlijk, Hema en et cetera

 • 5 jaar geleden Anna

  Ik zou wel graag zo'n buffing Brush willen hebben, maar waar kan je dat nou kopen behalve die van real techniques? En dan het liefst gewoon bij een kruidvat, etos, hem! Et veteraan maarja, iemand tips?

 • 5 jaar geleden IRememberYou

  Echt een fijn artikel !

 • 5 jaar geleden Principessa

  Concealer kwastje? Ik heb de P84 van Sigma, heeeel fijn icm MAC studio finish concealer

 • 5 jaar geleden NachoCheese

  Ik denk dat Jessica denkt aan de blog over kwasten van Real Techniques, maar dat lijkt hier totaal niet op?!

  In ieder geval, fijn artikel en helemaal waar!

 • 5 jaar geleden Lovemakeupandfashion

  leuk !

 • 5 jaar geleden Katie

  Ik gebruik de stippling brush ook gewoon voor foundation, lukt ook prima

 • 5 jaar geleden Renée - redacteur Girlscene (redactie)

  @Jessica: Pardon? Je kunt niet zo maar van alles beweren. Dit artikel is namelijk twee maanden geleden al geschreven.

 • 5 jaar geleden Ville88

  Gekopierd van een van de blog's van afgelopen week

 • 5 jaar geleden Autumn

  Goed artikel, alleen mis ik de wimper-en-wenkbrauw kwast, erg handig om klontjes uit mascara te halen!

 • 5 jaar geleden Anne

  Fijn artikel!

 • 5 jaar geleden summerr.

  Handigg!

 1. 1