Lifestyle

Kleurenquiz: de kleuren die in jouw kledingkast moeten hangen

Tijdens het shoppen is het fijn om te weten wat voor items je zoekt en welke kleur de kleding moet zijn. Iedereen heeft een favoriete kleur waar ze naar toe getrokken wordt, maar welke kleuren staan jou écht het beste? Als je de kleurenquiz doet kom je daarachter! Check welke kleuren goed bij jou passen en doe nooit meer een kleuren miskoop. 

In welke kleurencategorie val jij?


 Donker: je wordt als eerste herkend aan je donkere ogen en haren. Jouw oogkleur is bruin, donkergroen of hazelkleurig. Denk Kim Kardashian en Anne Hathaway.


 Licht: iedereen kent jouw vanwege je lichte lokken en blauwe of groene ogen. Heb je bruine ogen? Dan hoor je in 'donker'. Denk Gwyneth Paltrow en Taylor Swift.


Zacht: een mix van warm en koel met hazelkleurige, groen/grijs of helderblauwe ogen. Haarkleur is goudblond tot middenbruin net zoals Jennifer Aniston en Mary Kate Olsen.


 Clear: je bent een opvallende verschijning met donkere haren en blauwe of groene ogen of blond haar met amberkleurige ogen. Voorbeelden zijn Megan Fox en Liv Tyler. 


Warm: je haar glanst en zowel huid als haar heeft een warme en aarde kleur. Als je van nature rood haar hebt val je in deze categorie. Jouw oogkleur is bruin, olijf-, donker of licht hazelkleurig of blauw. Je haar is niet licht of donker, maar een middenkleur bruin of rood. Denk hierbij aan Nicole Kidman, Hilary Duff en Sarah Ferguson. 


 Koel: je hebt een koele en grijze ondertoon en je bent mogelijk iets ouder. Je haar is askleurig en je ogen zijn grijsblauw, grijs of zachtblauw, zoals Kate Middleton en Meryl Streep. 

Donker
Warm donker of koel donker?
Iemand met een warme, gele ondertoon is een herfsttype. Kleuren die jou mooi staan zijn zalmroze, licht perzik en terracotta. Goudtinten halen de kleur in je huid op.

Iemand met een roze, koele ondertoon is een wintertype. Koele kleuren zoals fuchsia, ijzig roze en bordeaux staan goed. Zilver staat waarschijnlijk beter dan goud.

Licht
Warm licht of koel licht?
Heb je warme of gele ondertonen? Dan ben je een lente meisje die koraal, camel en lichte moskleuren goed kan hebben. Kies ook voor rood met een gele ondertoon en zachte, warme roze tinten. 

Roze ondertonen? Als zomertype staan donker en diep roze, chocolade en aqua groen jou het beste. 

Zacht
Warm zacht of koel zacht?
Je hebt overduidelijk een warme ondertoon en jouw kleuren zijn olijfgroen, zalmroze en mahonie. 

Koel zacht staat voor zomer en je hebt koele en lichte ogen. De tinten die passen bij jouw huid en haar zijn blauw/groen, zachte fuchsia en bordeaux. 

Clear
Warm of koel?
Als jij warme ondertonen hebt ben je een lentetype en de kleuren die jouw huid complementeren zijn teal blauw, warm roze en groen. Daarnaast is turquoise mooi.

Iemand met een koele huid en contrastrerende huid-, haar- en oogkleur staat koninklijk blauw, magenta (roodpaars) en dennengroen. 

Warm
Medium warm of licht warm?
Wie een medium getinte huidskleur heeft is medium warm. Je bent een herfsttype en de kleuren waarmee je de plank niet misslaat zijn pompoen, jade (groen) en roestrood. 

Heb je een lichte huidskleur? Dan ben je licht warm. Draag lichte mango tinten, middenblauw en helderrood, want dat staat jou het beste.

Koel 
Donker koel of medium koel?
Wie donker koel is, is een typische wintertype. Waarschijnlijk heb je donker haar. Met vorstelijk paars, wit en roestkleurige kleding zit je altijd goed.

Medium koel is iemand met askleurig of lichter bruin haar. In tegenstelling tot donker koel ben je een zomertype die lavendel, zacht wit en framboos het beste staat.

Bij twijfel tussen warm en koel kun je de kleuren aantrekken die goed bij warm en koel passen en dan kijken welke jou het mooiste staan.

Tip: Pin jouw favoriete look op je Pinbook

Welke type ben jij? En welke kleuren staan jou het mooiste? 

Bron: thechicfashionista, mens-en-gezondheid

Bedankt voor de tip, Jo-Anna!

Must reads 👀