Lifestyle

‘Het moet strafbaar zijn om een dier aan te rijden’

Lekker discussiëren over actuele en/of maatschappelijke kwesties? Dat kan nu op Girlscene! Elke week legt Girlscene of een lezeres een stelling voor waar iedereen respectvol op kan reageren. Dit is de plek waar je terecht kunt met jouw standpunten over zaken die op dit moment spelen. De stelling van deze week: het moet strafbaar zijn om een dier aan te rijden.

Dildommer opende een topic op het forum over het aanrijden van dieren en mensen die vervolgens doorrijden en of dat strafbaar moet zijn.

Ik open dit topic, omdat ik de laatste tijd met een aantal mensen een gesprek had over dit onderwerp. Ik heb dus al een tijdje mijn rijbewijs en ben doodsbang dat ik per ongeluk een dier aanrijd. Ik ben er gewoon bang voor, want ik zou dan echt maanden met een schuldgevoel lopen. Nu heb ik dus gehoord dat er echt tig mensen duiven, eenden, konijnen, herten etc. hebben aangereden en het gewoon 'niets' vinden. Nu ligt dat schuldgevoel bij iedereen anders, maar doorrijden vind ik echt onbegrijpelijk. Als je een mens aanrijdt, rijd je toch ook niet zomaar door? Omdat het een dier is, is het minder belangrijk? Ook heb ik vernomen dat het niet echt strafbaar is, als je een dier aanrijdt. Er zijn wel een paar regels dacht ik, dat als dat beest een baasje heeft het wel strafbaar is, maar als je gewoon een hert aanrijdt en lekker verder gaat met je reis, is dat niet strafbaar (correct me if Im wrong). Wat vinden jullie hiervan? Moet het strafbaar zijn als je een dier aanrijdt en dat beest gewoon laat liggen daar?

NIEUWE STELLING: 'Het is strafbaar om een dier aan te rijden op wegen BUITEN snelwegen en autowegen en die daar achter te laten, zonder de ambulance te bellen.'

Eens of oneens?


bron

Denouement zei:
"Ik heb laatst een halfdode kat zien liggen midden op straat toen ik voorbij kwam fietsen. Het was al een raar gezicht dat er mensen aan de kant van de weg aan het bellen waren en weet ik het allemaal. Dus ik dacht al: huh? wat is hier aan de hand? En toen zag ik die kat. Ik moest bijna huilen. Ik was echt even in shock. Die kat leefde nog. Ook al lag heel zijn buik open, maar zijn pootje bewoog nog. Hij had dus gewoon pijn. En dat vind ik zo zielig! Dus ja, ik vind dat het verplicht moet worden om de dierenambulance te bellen en als het dier al dood is het tenminste van de weg af moet halen. Maar dan komen de snelwegen: daar kan het helaas niet."

Pudu antwoordde:
"Zoals gezegd kun je op sommige wegen niet stoppen (snelweg, 80-50 wegen etc.) omdat dat gewoonweg gevaarlijk is. Verder merk je het vaak niet eens of je een dier aanrijdt, uiteraard wel als het een hond of groter dier is, maar een kikker of egel? Dat voel je nauwelijks als je in de auto zit, dus het is niet eens altijd bewust als mensen verder rijden na het aanrijden van een dier. Om eerlijk te zijn zie ik het nut er ook niet echt van om een kikker van de straat te peuteren, dat vind ik best wel nasty en daar help je de kikker in kwestie ook niet mee. Overigens is het vaak beter om niet uit te stappen als je een wild zwijn hebt aangereden. Die beesten kunnen ontzettend veel hebben en je hebt grote kans dat ze je aanvallen op het moment dat je uitstapt (Ik spreek uit eigen ervaring). Wel even stoppen en (eventueel) de boswachter bellen als het mogelijk is. Maar, als het dier dood is heeft het toch geen zin om de dierenambulance te bellen? De gemeente zorgt voor het opruimen van dierenlijken."

Wat is jouw mening over deze stelling?

Must reads 👀