Lifestyle

10 tips voor de eerste keer

De eerste keer… Een spannende gebeurtenis, waar je misschien wel naar uitkijkt. Je hebt een vriendje en jullie zijn klaar voor de volgende stap. Super spannend en een ervaring die je nooit meer zult vergeten. Maar, waar moet je beginnen? Wat is belangrijk om te weten? Lees hier tien tips voor de eerste keer. 


Bron

1. Doe het alleen als je er klaar voor bent 
De eerste keer is heel speciaal, je wil er geen spijt van krijgen. Bedenk je of je er écht klaar voor bent? Misschien hebben al je vriendinnen het al gedaan of wil je vriend heel graag seks hebben, maar laat je hier niet door leiden. Alleen jij kunt beslissen of je klaar bent voor de eerste keer, daar heeft niemand wat over te zeggen. Iedereen begint op een andere leeftijd aan seks, het is helemaal niet erg of raar als je op een vroegere leeftijd of latere leeftijd met iemand in bed belandt. 

2. Beleef je eerste keer met iemand die je vertrouwt
Ga alleen met iemand naar bed als je echt iets voor hem voelt en hem vertrouwt. Seks is iets heel intiems en het is niet iets wat je met iedereen deelt. Bovendien is de eerste keer hartstikke spannend, dus dan is het wel fijn als je het met iemand doet die geduld heeft en lief voor je is. Daarmee komen we op punt drie. 

3. Relax
Alle eerste keren zijn spannend, dat geldt dus ook voor de eerste keer seks. Misschien heb je er veel over gefantaseerd; hoe zal het zijn? Het is dus logisch als je een beetje zenuwachtig bent als het moment is gekomen.  Als je zo zenuwachtig bent dat je niet meer kunt ademen, dan zal het hoogstwaarschijnlijk geen prettige ervaring worden. Daarom is het belangrijk dat je je ontspannen en fijn voelt.

4. Kies een fijne plek
Je wil de tijd hebben voor de eerste keer. Kies daarom een fijne plek uit, waar je zeker weet dat jullie er de tijd voor hebben. Niets is erger dan een ouder die jullie betrapt terwijl jullie voor de eerste keer seks hebben. 

5. Doe het veilig
Een van de belangrijkste tips: doe het veilig! Altijd. Gebruik een condoom tegen soa's en zorg van tevoren voor de pil om een zwangerschap te voorkomen. 

6. Luister naar je gevoel
Ben je bezig en merk je dat je er toch geen zin in hebt? Negeer dit gevoel niet! Het kan altijd dat je dacht dat je er klaar voor was, maar dat later blijkt dat je liever nog even wil wachten. Dit is helemaal niet erg en gebeurt wel vaker. Zeg eerlijk tegen je vriendje dat je nog even wil wachten, hij zal dit vast begrijpen. 

7. Let ook op hem
Seks doe je met z'n tweeën, let dus ook op je vriendje. Heeft hij het wel naar zijn zin? Is hij zenuwachtig? Je mag hem best een complimentje geven en hem op zijn gemak stellen, dat zou jij ook fijn vinden :-). 

8. Lach erom
De eerste keer is dan wel speciaal, maar het hoeft echt niet de meest serieuze zaak op de wereld te zijn, Nee, het is juist LEUK! Waarschijnlijk verloopt de eerste keer een beetje stuntelig, hier kun je gerust om lachen als je dat wil. Dat houdt het allemaal luchtig waardoor de ervaring een stukje fijner is. 

9. Praat met elkaar 
Zoals we in het vorige punt zeiden: seks is niet de meest serieuze zaak op de wereld. Praat over jullie eerste ervaring: wat vonden jullie fijn of juist niet prettig? Wat willen jullie nog proberen? Zo groeien jullie dichter naar elkaar toe en kunnen de volgende keren seks alleen maar leuker worden. 

10. Oefening baart kunst
De eerste keer zal nooit je beste keer zijn. In het begin is het allemaal een beetje onwennig, maar gelukkig heb je heel wat jaartjes om er beter in te worden. Zoals het gezegde luidt: 'Oefening baart kunst' ;-). 

Meepraten over de eerste keer? Kijk op het forum

Houd Girlscene in de gaten, want er komt een spannende winactie aan! 

Girlscene is benieuwd of jullie benieuwd zijn naar meer seksgerelateerde artikelen. Mail naar danique@girlscene.nl onderwerpen over seks waar JIJ benieuwd naar bent. Of laat het in de comments weten met een 'ja' of 'nee'. 

Ben jij klaar voor de eerste keer? Of hoe was jouw eerste ervaring met seks? 

Must reads 👀