Lifestyle

Acne? Zo behandel je het op een natuurlijk manier

Acne is voor veel meiden een plaag. Een puistje komt nooit op het goede moment (worst case scenario's: voor een date, je verjaardag of een sollicitatie) en bovendien is het zeer PIJNLIJK! Bij erge acne kun je natuurlijk de huisarts inschakelen, maar je kunt eerst proberen om het op een natuurlijke manier op te lossen. Lees snel verder voor een aantal tips. Bye bye acne! 


Bron

Eten
'Je bent wat je eet' wordt wel gezegd en dat kan ook helpen tegen acne. Snelle koolhydraten (suiker, vruchtensap, witte rijst, witte pasta, alles met wit meel) kunnen een oorzaak zijn van acne. Schrap deze dan ook uit je dieet. Natuurlijk hoef je niet alle koolhydraten te verbannen, maar kies voor langzame koolhydraten zoals zilvervliesrijst, volkorenpasta, groenten en peulvruchten zoals bonen.

Ook is het belangrijk om regelmatig te eten. Als snack kun je kiezen voor fruit of groenten. Groene groenten zijn goed voor de huid omdat ze rijk zijn aan vitaminen en mineralen. 

Veel mensen merken het verschil als ze een tijdje geen melkproducten of varkensvlees tot zich nemen. Je kunt proberen dit ook voor jou geldt. 

Water 
Voldoende water drinken is om verschillende redenen heel goed. De aanbevolen dagelijkse hoeveelheid water is 1,5 tot 2 liter (hierbij wordt frisdrank, caffeïnehoudende dranken of alcoholische dranken niet meegerekend). Bij veel mensen schiet genoeg drinken erbij in, maar hier moedigen wij jou aan om je aan die hoeveelheid water te houden! Je kunt het namelijk terugzien in je huid. Je huid heeft vocht nodig om jong en acne-vrij te zijn. Ook heeft de huid water nodig om de afvalstoffen eruit te zweten. Behalve water kun je ook groene thee drinken, om een beetje te variëren. 

Vind je het moeilijk om genoeg te drinken? Koop een flesje water en houd deze altijd bij de hand en in je zicht. Als het flesje leeg is, vul hem dan meteen bij. It's as easy as that! 

Supplementen
Als je veel last hebt van acne, dan kan dat ook duiden op tekorten. Het kan daarom geen kwaad om naar gezonde voeding ook supplementen te slikken. In veel supplementen zitten bijvoorbeeld voedingsstoffen die ontstekingen tegengaan en die invloed hebben op je immuunsysteem en talgproductie. Neem de volgende supplementen voor een betere huid: 
– Vitamine A (voor een betere hormoonhuishouding en een positief effect op de productie van talg)
– Vitamine B2 (staat bekend als het anti-acnesupplement en helpt je lichaam om vitamine A beter op te nemen)
– Vitamine E (beschermt het lichaam en ondersteunt de huid) 
– Zink (verhoogt de weerstand en remt ontstekingen) 

Let echter wel op de dagelijks aanbevolen hoeveelheid, zodat je niet teveel binnenkrijgt van een bepaalde voedingsstof. 

Blijf eraf
Hoe moeilijk het ook is: blijf van de puistjes of mee-eters af! Dat is ook het eerste wat dermatologen tegen je zullen zeggen. Een puistje is een ontsteking en als je eraan gaat zitten, dan kun je het alleen maar erger maken. Daarnaast zitten er veel bacteriën op je handen, waardoor je zelfs een ontsteking zou kunnen veroorzaken! Niet doen dus. 

Mocht je écht je puistje willen uitknijpen, doe dit dan met een schone naald (vooraf reinigen met alcohol). 

Reinigen
Verstoppingen in de huid kunnen weer puistjes veroorzaken, zorg dus dat je de huid elke dag goed reinigt. Er zijn genoeg middeltjes in de winkel die hierbij kunnen helpen, maar het is belangrijk dat je het juiste middeltje kiest dat bij jouw huid past. Informeer dus in de winkel of een schoonheidsspecialist wat goed is voor jouw huid. En haal 's avonds je make-up eraf! 

Mocht niks helpen, dan kun je natuurlijk altijd nog naar de huisarts of dermatoloog stappen. 


Bron

Welke tip ga jij gebruiken? Heb jij nog een tip om op een natuurlijke manier van acne af te komen? 

Bron: optimalegezondheid, sheknow, robwillemse 

Pin inspirerende uitspraken in Pinbook

Must reads 👀