Beauty

6 beautytrends die uit zijn (en hun vervangers)

''One day you are in but the next day you might be out'', zei Heidi Klum in Project Runway. Het is een tijd van komen en gaan in de modewereld. Maar niet alleen modellen zijn vervangbaar, beautytrends ook! Welke beautytrends moeten we echt gedag zeggen dit najaar en nog belangrijker: hoe vervang je die? Girlscene zet het op een rijtje.


Bron

Trend: Dewy skin
Het is over met de glanzende huid. Als je de beautytrends strikt wilt volgen, vermijd je producten waar 'dewy' op staat. Een glimmende huid was jaren in, maar vanaf dit seizoen niet meer. 

Vervangen door: heldere huid
Shine is dus een no no. Ga voor een heldere huid die bijna licht geeft. Maar hoe krijg je dat voor elkaar? Zorg dat je huid goed gereinigd is, met Clarisonic bijvoorbeeld, en dat dode huidcellen verwijderd zijn. Dat is de basis om mee te beginnen. Daarnaast zijn foundations, concealers en andere make-up producten die 'luminous' zijn jouw beste vriend dit seizoen. Foundation hoeft niet dekkend te zijn. Een lichte dekking is het nieuwe zwart. 


Bron

Trend: Bruine oogschaduw
Bruine oogschaduw is een veilige keuze en het staat iedereen. Een beetje saai misschien. Als je het aandurft leg je vanaf nu de bruine kleuren aan de kant. 

Vervangen door: Bordeaux oogschaduw
Meiden met groene ogen, let op: vervang bruin door bordeaux. De rode tint staat verrassend goed als je de kleur(en) mooi vervaagd. Maak de look af met een zwart lijntje om het draagbaar te maken. Ook als je geen groene ogen hebt, kom je weg met burgundy.


Bron

Trend: Rommelige vlecht
Dat rommelige en nonchalante effect van een vlecht heeft wel wat. Als je haast heb is de vlecht binnen een minuut klaar en je ziet er alsnog goed uit. Maar het is tijd om de messy vlecht vaarwel te zeggen…

Vervangen door: Nette vlecht
Maar vlechten zijn nog steeds in! Op de catwalk spotten we vooral een nette, sleek vlecht. Glanzend – ja, bij haar mag het wel! -, pluisvrij haar is de manier om te beginnen met een mooie vlecht. Ideaal voor meiden met stijl haar.
Bron

Trend: Zwarte eyeliner
Zwarte eyeliner is nog een klassieker die vanaf dit najaar een spannender tintje krijgt. Zwart kan altijd en zal nooit écht uit de mode gaan, maar de zwarte lijn heeft een concurrent erbij.

Vervangen door: Metallic
Die concurrent is metallic! Misschien wel de beautytrend finish van het seizoen. Het maakt niet uit of je kiest voor een metallic oogschaduw of echt een metallic liner, maar met een van de twee in je collectie zit je altijd goed. Catrice heeft een fijne variant in de collectie. 🙂


Bron

Trend: Rode lippenstift
Hoe gewaagd rode lippenstift mag zijn, soms moet je uit die comfortzone stappen. Rood is perfect voor de lente en zomer, maar nu de zon minder lang schijnt en de temperaturen dalen is het tijd voor een verandering.

Vervangen door: Berry lip
De berry lip is hip. Herfst en winter is de tijd om te kiezen voor een dieprode of -bessen kleur. De trend van het moment is een paarse lipkleur. Bovendien lijken je tanden witter door de blauwe ondertonen in de lipstick. Omdat een donkere kleur nog meer opvalt, kun je de lipstick met je vingers aanbrengen voor een zachtere tint. 


Bron

Trend: Cat eyes
Flatterend voor bijna iedere persoon… de cat eye. Gecombineerd met een winged liner was deze combinatie über hip de afgelopen tijd. Dat was niet voor niets, want door de vorm van cat eyes krijgt je gezicht een lift. Een wing maken met eyeliner is best lastig, maar vanaf dit najaar hoef je je daar geen zorgen meer om te maken.

Vervangen door: Omlijnde ogen
Neem het oogpotlood maar bij de hand en onthoud: hoe zwarter, hoe beter. De ogen stelen de show. Omlijn je ogen voor een sexy, donkere uitstraling. Geschikt voor meiden met grote ogen. Maak je waterlijn onder en boven zwart en vervaag het met een beetje oogschaduw. Heb je kleine ogen? Dan is deze trend niet het meest flatteus voor jou. Je ogen lijken kleiner als je ze volledig omlijnt met zwart potlood. Breng dan een witte of neutrale kleur aan op je onderste waterlijn en zwart potlood tussen de bovenste wimpers.

Welke beautytrend is volgens jou uit? En welke nieuwe trend ga jij proberen?

Bron: dailymakeover, seasonsindia, beautyblitz

Must reads 👀