Real life

Girls issues: Ik sta tussen hem en zijn vriendin in..

Trouble in paradise? Girlscene helpt! Heb jij een probleem en weet je niet hoe je het moet oplossen? Vertel je situatie aan Girlscene en wij proberen je te helpen. Ruzie met je beste vriendin? Kledingcrisis? Boytrouble?! Wij helpen! De vraag van vandaag komt van een meisje die een ‘telefoonrelatie’ heeft met een jongen die een vriendin heeft. Moet ze verder gaan met hem, of moet ze de relatie van hem en zijn vriendin niet kapot maken?


Bron beeld

Ik ben gek op de ‘Girls issues’ soms kan ik me zo goed bedenken wat andere meiden meemaken en hoe lastig dat soms is .. vreselijk! Helaas ben ik zelf nu in een rare situatie gekomen en waar ik echt geen raad meer mee weet .. ik hoop jullie wel!

Sinds vorig jaar ben ik naar een nieuwe vereniging gegaan waar mensen veel socialer waren. Dat heb ik gelijk gemerkt want op het eerst ‘feest’ van de vereniging begonnen er veel mensen tegen me te praten waaronder een jongen van 19 (ikzelf ben 16 ). Ik wist toevallig dat hij een vriendin had (al bijna drie jaar) maar, vrienden kunnen er altijd bij! Het bleef niet bij dat feest .. hij had ook mijn nummer ineens en vanaf vorig jaar september begonnen we veel te praten.

Naar een aantal gesprekken gaf zijn vriendin aan dat ze de manier waarop wij praten niet leuk vond. Aangezien we allebei aan het flirten waren voor de grap.. Onze vriendschap betekende veel voor mij veel.. Hij wist alles wat in me omging en ik wist ook alles wat er in hem omging. Zo heeft hij op een dag gezegd omdat zijn vriendin ruzie over ‘ons’ maakte wilde hij de vriendschap beëindigen .. Ik was boos, boos? Woest! Hoe kon hij dat zeggen na alle geheimen die we met elkaar deelden.. Ik liet het flink merken en hij kwam die dag erna nog achter me aan rijden na de training of we alsjeblieft konden praten.. Zo gezegd, zo gedaan.


Bron beeld

 Na die avond heb ik nooit meer een ruzie met hem gehad en zijn we gewoon door gegaan met praten.. Zijn vriendin controleerde hem met alles en verwijderd nog steeds alle nummer van meisjes op zijn telefoon.. Ondertussen hebben wij al een paar keer afgesproken en vinden we elkaar erg leuk. Hij heeft bekend dat hij me vanaf de dag dat we ruzie hadden zeker wist dat hij me echt leuk vond .. dat is al bijna een jaar terug!

Mijn probleem? Hij kan geen afstand doen van haar omdat hij haar geen pijn wil doen. Hij wil het uitmaken en gaat dat ook doen zegt hij (ik heb niks gezegd erover en hem geheel zijn eigen keuze laten maken). Ik wil niet wachten.. Ik heb het gevoel dat dit echt perfect is en veel mensen zien het, maar lang wachten heb ik er niet voor over.. Is dit wel goed wat ik doe? Hij zet zoveel op het spel.. alleen voor mij, maar ik sta nu eigenlijk tussen een relatie in en dat is nooit mijn bedoeling geweest.

Ik weet niet meer wat ik moet doen .. ik ben officieel de weg kwijt. Hopelijk dat jullie en alle andere meiden een uitweg voor me hebben ..

Kusjes van mij


Bron beeld

Lieve mij,

Wow, wat een verhaal! Wat moet het lastig zijn om al zo lang “the other girl” te zijn. Maar uit je verhaal blijkt wel dat je echt gek op hem bent. Wat je ons alleen niet verteld hebt.. Hebben jullie ooit iets anders gedaan dan gezellig praten? Is hij vreemdgegaan met jou? Of ben je op vriendschappelijk niveau gebleven? Laten we er even vanuit gaan dat jullie (nog) niks gedaan hebben, dat jullie alleen tegen elkaar gezegd hebben dat jullie elkaar leuk vinden.

Ook dat is eigenlijk niet netjes van hem.. Jou vertellen dat hij je leuk vindt, achter de rug van zijn vriendin om. Dat is niet eerlijk tegenover haar, maar ook niet tegenover jou, want hij doet er verder niks mee en blijft bij zijn vriendin.

Je moet je afvragen, zou hij dat ook doen als hij het ooit uitmaakt met zijn vriendin en een relatie met jou heeft. Als jullie een relatie zouden krijgen, zou je dan niet altijd aan hem twijfelen, omdat hij zijn vorige vriendin in feite ook ‘bedrogen’ heeft. Ze zeggen weleens, once a cheater, always a cheater…


Bron beeld

Hij houdt jou nu al ruim een jaar aan het lijntje, terwijl hij het perfecte leventje leidt. Hij heeft de vastigheid van een vriendin en hij heeft jou waarmee hij kan praten en zijn leven spannend houdt.

Natuurlijk kan het ook zo zijn dat hij jou echt leuker vindt dan zijn vriendin, maar waarom maakt hij het dan nog steeds niet uit met haar? Is hij nu een echte vent? Natuurlijk zal ze verdrietig zijn, maar daar komt ze wel overheen. Wat hij nu doet is uiteindelijk veel pijnlijker.

Wil je toch met hem verder gaan? Stel hem dan een ultimatum. Vertel hem hoe je je voelt, dat je geen zin hebt om een eeuwigheid op hem te wachten. Zolang je met hem bezig bent stel je jezelf niet open voor andere jongens, dus ook al zegt hij “je bent toch vrij om met andere jongens te gaan”, niet intrappen, want onbewust wil je op dit moment alleen maar hem en heb je oogkleppen op voor alle andere leuke jongens.

Gaat hij niet akkoord? Probeer dan afstand van hem te nemen. Je kunt wel op een vriendschappelijker met hem om blijven gaan, maar geloof ons, je komt dan nooit van hem los. Zegt hij dat hij het uit gaat maken met zijn vriendin? Zeg dan: een week, niet langer. Maakt hij het niet uit met haar binnen die week, dan is het voor jou duidelijk. Hij is 1. een watje en 2. jou niet waard.

Heel veel succes! En geloof ons, er zijn meer jongens op de wereld dan deze jongen.. Ook al denk je nu dat er niemand is die zo leuk is als hij..

Liefs,
Girlscene

Must reads 👀