News

Dé oplossing voor veilig uitgaan?

'Goed op je drankje letten!', deze zin heb je vast weleens gehoord van je ouders voordat je een avondje gaat feesten. Natuurlijk zeggen ze dat niet voor niks. Helaas zijn er jaarlijks veel mensen die 'date rape drugs' in hun drankje krijgen en daardoor versuft of verdoofd worden. Zo kan de dader het slachtoffer makkelijk verkrachten. Gelukkig is er nu een oplossing: rietjes en bekers die verkleuren als er drugs in je drankje komen. Meer weten? Lees snel verder! 


Bron

Houd jij ook altijd heel goed je drankje in de gaten tijdens het uitgaan? Dat is maar goed ook, want er zijn mensen die misbruik willen maken van een onbewaakt drankje. Het kan iedereen overkomen, ook als je je glas wel goed in de gaten hebt gehouden. Helaas kunnen er hierdoor vervelende dingen gebeuren terwijl jij buiten bewustzijn bent van de 'date rape drugs'.

Hier moet iets op verzonnen worden! Dat vond ook Michael Abramson, bedenker van de verkleurende rietjes en bekers. Hij werd zelf slachtoffer van 'date rape drugs' (zoals GHB en ketamine). Michael bedacht DrinkSavvy om drugs in je drankje te detecteren. Helaas had Michael te weinig geld om zijn eigen product te ontwikkelen. Gelukkig heeft hij mensen opgeroepen om geld te doneren, zodat hij zijn idee kon uitvoeren. Michael heeft meer dan 50.000 dollar bij elkaar weten te krijgen! 


Bron

DrinkSavvy werkt als volgt: als je glas of rietje in aanraking komt met drugs als GHB en ketamine, dan veranderen ze van kleur. Bekijk hieronder een filmpje voor een demonstratie.

DrinkSavvy zal volgende maand beschikbaar zijn voor donateurs en vanaf 2014 voor iedereen. Natuurlijk hoopt Michael dat de rietjes en bekers in alle clubs zullen verschijnen. Het bedrijf wil ze in ieder geval gratis verstrekken voor slachtoffers van verkrachting. 


Bron

Wat vind jij van DrinkSavvy? Denk jij dat dit de oplossing is? 

Bron: nos, nydailynews

Must reads 👀