Fashion

Tips voor een opgeruimde kast

Een nieuw seizoen, een opgeruimde kledingkast. Het is tijd om je kast eens goed uit te mesten en alles netjes te ordenen. Kost misschien een paar uurtjes tijd, maar je bent jezelf 's ochtends vroeg dankbaar. Als je je kleding voor de verandering eens wel in één keer kunt vinden en je niet al moet huilen als je je kledingkast opentrekt. 

Out with the old..
Zorg dat je kamer opgeruimd en gestofgezuigd is voordat je begint met het opruimen van je kast. Stap één is namelijk ALLES je kast uit gooien. Maak vervolgens stapeltjes van kleding die je graag wilt houden en kleding die weg kan.

Vind je het moeilijk om dingen weg te doen, doe de kleding waar je niet zeker over bent dan in een doos. Heb je er over een half jaar nog niet naar omgekeken, dan kun je er net zo goed afstand van doen. De kans dat je het dan nog een keer gaat dragen is vrij klein.

Spreek met jezelf af dat je eerst een flinke hoeveelkleding weg moet doen, voordat je iets nieuws mag kopen.

Clean your closet
Je kleding gaat natuurlijk niet terug je kast in voordat je kast netjes is schoongemaakt. En als al je kleding je kast uit is, is het natuurlijk het ideale moment om je kast te ontdoen van stof en andere viezigheid.

Organizing
Heb je besloten wat er terug je kast in mag. Dan mag je alles weer netjes in je kast gaan hangen. Maar misschien kun je het iets anders doen dan normaal..

Heb je veel laatjes in je kast? Rol dan je spijkerbroeken in plaats van dat je ze op hangertjes hangt. Dit is veel makkelijker zoeken. Hetzelfde kun je doen met je shirtjes, in plaats van ze opstapelen, leg ze naast elkaar neer. Dit is zoveel makkelijker zoeken.

Je schoenen ruimte-technisch economisch op ruimen? Neem een voorbeeld aan hoe deze schoenen zijn opgeborgen. Door de schoenen op deze manier op te ruimen bespaar je heel veel ruimte en het staat toch heel erg netjes!

Veel losse sieraden in je kast zwerven? Maak haakjes voor je kettingen, gebruik een WC rolhouder om je bangles aan op te hangen. Het staat niet alleen heel erg vrolijk, je sieraden blijven op deze manier ook netjes en ze zijn een stuk makkelijker terug te vinden.

…In with the new
Hangt alles weer netjes in je kast, dan is het tijd om te kijken wat je 'nodig' hebt voor het nieuwe seizoen. Alles hangt en ligt nu (hopelijk) super netjes, ideaal moment dus om te kijken hoe het er voor staat met je garderobe. En het is natuurlijk ook een mooie beloning voor al het harde werk dat je net verzet hebt.

OK, nu is je kast opgeruimd en nu houden zo hè? Haha, wij zeggen dit ook altijd tegen onszelf, maar volhouden.. Dat is nog een heel ander verhaal. Maar dit keer doen we het écht! Jullie ook?

Bron beeld: Refinery29
 

Must reads 👀