News

Kate & William hebben een zoon!

Na zeven maanden Baby Watch was het gisteren eindelijk zover, Kate was overgebracht naar het St Mary's Hospital en was aan het bevallen van haar eerste kindje. Aan het eind van de middag, om 16.24u plaatselijke tijd, werd hij geboren. Een 'hij' ja, een jongetje. Een troonopvolger is geboren.


Bron beeld: Reporters

Dat het kindje van William en Kate daadwerkelijk de troonopvolger zou worden, werd pas duidelijk op het moment dat de geboorte van de zoon bekend gemaakt werd. In Engeland heeft een jongen namelijk nog altijd voorrang op de troon, mocht het kindje een meisje zijn geweest en Kate en Will later nog een jongetje verwekken, dan is niet de eerder geboren dochter, maar de zoon de troonopvolger.

In een verklaring liet Prins William weten dat ze "niet gelukkiger hadden kunnen zijn". Ook Prins Charles, William's vader liet van zich horen. Hij liet weten ontzettend trots en blij te zijn dat hij voor de eerste keer grootvader geworden is. Hij zegt verder: "Dit is een heel bijzonder moment voor William en Kate, we kijken er naar uit om onze kleinzoon te ontmoeten."

Moeder en kind maken het goed. Kate en de baby hebben vannacht nog in het ziekenhuis doorgebracht. De naam van het jongetje is nog niet bekend gemaakt, maar hij heeft al wel een titel, 'de Prins van Cambridge'. 

Kate en William maakten in december bekend in verwachting te zijn van hun eerste kindje, dit omdat Kate was opgenomen in het ziekenhuis vanwege heftige morning sickness. De rest van de zwangerschap leek gelukkig voorspoediger te gaan. Kate's buikje was ook pas een paar maanden geleden voor het eerst te zien. 

Het Britse volk is – vanzelfsprekend – euforisch over het Koningskind. Maar niet alleen het Britse volk, heel de wereld lijkt mee te leven met Kate & William. Van wereldleiders als Obama tot Cara Delevingne, ze hebben allemaal gereageerd en er is geen krantenkop die niet over de Royal Son gaat. De Engelse krant The Sun heeft zijn krant voor een dag zelfs 'The Son' genoemd.

Wij zijn heel erg benieuwd hoe William & Kate hun troonopvolger gaan noemen. Stiekem hopen we op iets minder standaards dan William, Edward of George.. Wat denken jullie?

Wij wensen Kate & William heel veel geluk in hun nieuwe rol als ouders!

Must reads 👀