Beauty

What to do na vervellen?

Oeps! Hoewel je nog zó hebt gesmeerd en verstandig met de zon bent (of: hebt geprobeerd) om te gaan, ben je toch verbrand. Au! Het verbranden zelf is misschien nog niet eens het vervelendste, het vervellen daarna is minstens net zo erg. Losse velletjes en lelijke plekken op je huid: niet fijn! Dusss… What to do na vervellen?

Het is dus duidelijk al te laat om te vertellen dat je goed moet smeren, tussen 12 en 15 uur uit de zon moet blijven en een hoge factor moet gebruiken. Je bent verband! Na een paar dagen denk je dat het meevalt omdat het alweer wat bruiner begint te worden, maar ineens komen de vellen op. Je begint te vervellen. Het proces kun je niet tegengaan, wél kun je de schade zoveel mogelijk proberen te beperken.

#1 Scrub
De eerste stap is voorzichtig scrubben. Het is belangrijk dat je een milde scrub gebruikt met fijne korreltjes, in plaats van een met grove korrels. Je huid is op dit moment erg gevoelig en je wil het niet erger maken dan het al is! Probeer ook niet te veel druk uit te oefenen of hard te wrijven. Maak zachte ronddraaiende bewegingen op je huid, zodat de velletjes voorzichtig loskomen. Scrub niet elke dag, maar zorg dat er minstens één dag tussen zit zodat je huidcellen zich kunnen vernieuwen. Dep jezelf voorzichtig droog met een handdoek en wrijf niet te hard. 

#2 Cool it down
Na het scrubben is de huid toe aan verkoeling. Drenk een watje in wat yoghurt en wrijf het zacht in over je verbrande of vervellende huid. Koele komkommerschijfjes werken ook erg verkoelend voor je huid, net als (gekoelde) gebruikte theezakjes van kamille of groene thee. 

Bron: weheartit

#3 Hydrateer
Om je vervelling zo minimaal mogelijk te houden is hydrateren het állerbelangrijkste. Je huid heeft een tekort aan vocht en laat in één keer veel dode huidcellen los. Kies een frisse, voedende bodylotion, het liefst met Aloë Vera er in. Smeer 's ochtends én 's avonds als je aan het vervellen bent, je huid kan elk beetje hydratatie gebruiken!

#4 Pas op!
Als je vervelt komen er nieuwe huidcellen bloot te liggen. Deze zijn heel gevoelig voor zonlicht! Als je dus nog de zon in gaat, zorg dan dat je vervelde stuk huid (wat ook lichter is dan de rest van je huid) met een hoge factor is ingesmeerd: minstens SPF 30. 


Bron: pinterest

#5 Camoufleer 
Als je de witte plekken die je hebt gekregen van het vervellen echt heel erg lelijk vindt (als je bijvoorbeeld gaat stappen of een belangrijke afspraak hebt) kun je altijd proberen de boel een beetje te camoufleren. Gebruik een lichte foundation en poeder het af met wat matte poeder of bronzer. 

En voor de volgende keer… Beter insmeren! Maar dat hoeven we je natuurlijk niet nog een keer te vertellen 😉

Zijn jullie de vakantie 'heelhuids' doorgekomen of ben je erg verveld? 

Must reads 👀