News

Model ontslagen om cupmaat!

Het 22-jarige model Jourdan Dunn is door Dior ontslagen door haar cupmaat! Je zou verwachten dat een groot modemerk als Dior haar modellen grondig screent voorafgaand aan een belangrijke show, maar daar is Dior blijkbaar niet zo precies in. Jourdan werd vlak voordat de show begon geweigerd de catwalk op te gaan. Reden: haar cupmaat.

Het model heeft cupmaat 70A en mocht daarom niet meelopen in de haute coutureshow van het modehuis. Voor de modeshow, die gisteravond in Parijs plaatsvond, had Dior Jordan al lang vooraf geboekt. Maar vlak voor de show bedacht Dior zich toch en weigerde haar de toegang op de catwalk. 

Jourdan verkondigde het nieuws zelf op Twitter:


Bron: Twitter

Alhoewel Dunn dus ontslagen zou zijn vanwege haar cupmaat, krijgt Dior de laatste tijd veel kritiek over de modellen die gebruikt worden. Het Franse modehuis zou, sinds Raf Simons aangesteld is als hoofdontwerper, vrijwel alleen blanke modellen gebruiken in shows en campagnes. 

James Scully, die modellen cast voor de shows van onder andere Tom Ford, Stella McCartney en Lanvin zei: "De cast van de Diorshow is zó blank, dat moet wel opzettelijk zijn. Het stoort me. Ik kan bijna niet meer naar de ontwerpen kijken vanwege de modellen. Ze hebben alleen maar van die Germaans uitziende blanke meisjes". 

Wat vinden jullie van de actie van Dior?

Bronnen: ondertussen, wtf, nu

Must reads 👀