Food

Laura’s Bakery: Chocolade-hazelnoot spiralen

Ken jij dat ook? Je hebt zin om iets lekkers te bakken, maar geen zin om lang in de keuken te staan. Dat had ik laatst dus weer eens. Na het eten besloot ik dat ik zin had om nog iets te maken, maar wat? Na een speurtocht door de keuken besloot ik om van bladerdeeg wat lekkers te maken. Dat resulteerde in lekkere chocolade-hazelnoot spiralen. Na een half uur stonden deze heerlijke hapjes op tafel. Met recht een hapje, want ze zijn ongeveer 3 centimeter in doorsnede.

Ingrediënten (voor 16 stuks):
2 plakken bladerdeeg
Hazelnootpasta
Hazelnoot krokant (nougatine)
♥1 ei, losgeklopt 

Geen nougatine in huis? Je kunt ook gewone noten (welke jij lekker vindt) in stukjes hakken en deze gebruiken.

Laat de plakken bladerdeeg ontdooien. Smeer de plakjes rijkelijk in met hazelnootpasta, laat de randjes vrij. Strooi de nougatine over de pasta heen en rol het bladerdeeg op. Maak het uiteinde en beetje vochtig en knijp het rolletje goed dicht zodat het niet los laat tijdens het bakken.

Als je haast hebt kun je nu gelijk elk rolletjes in 8 plakjes snijden. Het snijdt alleen makkelijker als je ze even (5-10 minuten) in de vriezer legt.

Leg de plakjes op een bakplaat en smeer de zijkanten in met het losgeklopte ei.

Bak de spiralen in 12-13 minuten op 225 graden goudbruin en gaar.

Een leuk hapje voor bij een kop koffie of thee. Ook als onderdeel van een high tea zullen deze chocolade-hazelnoot spiralen het goed doen!

Benieuwd naar meer recepten? Klik dan op 'Liefs Laura'.