Beauty

Test: zonnebrandcrème & -spray!

Yes, de vakantie komt steeds dichterbij! Daar hoort natuurlijk zon, zee en strand bij, of je nou in Nederland blijft of naar het buitenland gaat. Bakken op het strand is hartstikke fijn, maar niet als je er daarna uitziet als een kreeft! Daarom is zonnebrand erg belangrijk. Girlscene heeft voor jou een aantal opgestuurde exemplaren getest! 


De geteste producten

Kruidvat Solait Sensitive Sunspray SPF 30 HIGH


Hoe ruikt hij? In eerste instantie ruikt hij erg naar alcohol, maar gelukkig trekt dit snel weg. Daarna ruikt hij 'gewoon' naar zonnebrand, maar wat mij betreft nog iéts te chemisch. 
Hoe smeert hij? Je moet hem een paar keer uitsmeren voordat het witte laagje volledig is verdwenen. Hij trekt redelijk snel in.
Plakt het? De spray plakt een beetje. 
Glimt het? Nee, deze zonnebrand is redelijk mat.

(7/10)

Ik geef de Kruidvat spray een 7 omdat hij gewoon zijn werk doet. Ik ben er niet wild enthousiast over, maar hij stelt ook niet teleur.

De zonnebrand kost € 9,99.

Kruidvat Solait Intense Bronzing Sunmilk SPF 30 HIGH


Hoe ruikt hij? De geur van deze zonnebrand doet mij het meest aan het strand denken. Hij heeft echt een zonnebrandgeur en ik wil hierdoor meteen mijn spullen pakken en naar het strand gaan! Hij ruikt dus erg lekker. 
Hoe smeert hij? De crème smeert redelijk moeilijk uit, je moet flink wat smeren voordat het witte laagje niet meer zichtbaar is. Je moet wel even wachten tot hij is ingetrokken.
Plakt het? Ja, de zonnebrand plakt.
Glimt het? Ja, in de zonnebrand zit ook een bronzer en dat zorgt voor een glimmend effect. Ik krijg er wel een zomers gevoel van! 

♥♥♥ (8/10)

Ik geef deze zonnebrand een 8, omdat ik hem erg lekker vind ruiken en hij geeft mij echt dat vakantiegevoel. Ik vind het jammer dat hij zo moeilijk uit te smeren is en dat hij plakt, anders was het een hoger cijfer geweest. 

De zonnebrand kost € 8,39.

Nivea Sun Protect & Refresh SPF 20


Hoe ruikt hij? Als je hem net op sprayt heeft hij een zeer erge alcoholgeur. Gelukkig verdwijnt dit als je hem uitsmeert. Dan ruikt hij erg lekker! 
Hoe smeert hij? Deze zonnebrand heeft geen kleur en smeert erg makkelijk uit! Hij trekt super snel in! Wel vond ik het door de onzichtbare kleur moeilijk om te zien waar ik nog geen zonnebrand op had gedaan. Ook moet deze spray een verkoelend gevoel achterlaten. Dat verkoelende gevoel had ik inderdaad, maar helaas verdween deze weer heel snel. 
Plakt het? Nee, de zonnebrand plakt niet.
Glimt het? Nee, de zonnebrand glimt niet, maar de spray laat wel een subtiele glans achter. 

♥♥♥ (8/10)

Ik geef deze spray een magere 8, omdat ik er meer van verwacht had. Het verkoelende gevoel leek mij ideaal voor in de hete zon, maar dat gevoel verdween al heel snel. Wel smeerde hij erg goed uit en hij ruikt (na een tijdje) super lekker. 

De zonnespray kost € 15,99.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert SPF 50+


Hoe ruikt hij? Ik vind de geur helemaal niet lekker! Ik vind dat hij erg muf ruikt. Zo wil ik natuurlijk niet ruiken! 
Hoe smeert hij? De crème smeert goed uit, het gaat niet stroef. Je moet wel redelijk vaak smeren voordat de witte laag weg is, maar na twee minuten is hij goed ingetrokken. 
Plakt het? De zonnebrand plakt een beetje, maar het zit niet vervelend. 
Glimt het? Hij glimt niet. 

(6/10)

Ik geef deze zonnebrand een 6 omdat hij erg goed beschermt (door de hoge factor) en waterresistent is. Met deze zonnebrand kun je veilig in de zon liggen. Ik geef hem helaas geen hoger cijfer aangezien ik de geur helemaal niet lekker vind. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk hoe zonnebrand ruikt, aangezien je je hele lichaam ermee insmeert. 

De zonnebrand kost € 18,99.

Biodermal Zonnemousse SPF 30


Hoe ruikt hij? Heerlijk! Het is echter geen zonnebrandgeur, maar hij ruikt wel heel fris. 
Hoe smeert hij? Ik heb nog nooit eerder een zonnemousse gebruikt en ik weet niet echt wat ik ervan vind. De mousse is lekker luchtig en smeert daardoor heel makkelijk uit, maar het probleem is dat er een enorme hoeveelheid zonnebrand uit de spuit komt. Dat is juist fijn als je je hele lichaam aan het insmeren bent, maar niet als je bijvoorbeeld alleen je onderarm wilt insmeren. Wel trekt hij goed en snel in.
Plakt het? De zonnemousse plakt niet.
Glimt het? De mousse is redelijk mat en glimt dus niet. 

♥♥♥ (8/10)

Ik geef de zonnemousse van Biodermal een 8 omdat hij heerlijk ruikt en goed uitsmeert. Ook plakt hij niet. Het grote nadeel is dat er een grote hoeveelheid mousse uit de spuit komt, waardoor je bijvoorbeeld niet alleen je neus kunt insmeren. Daarnaast is de mousse erg duur, zelfs de zonnebrand met SPF 50+ is goedkoper.

De zonnemousse kost € 19,99.

Nivea Sun Kids SPF 50 (Pocket size)


Hoe ruikt hij? Hij ruikt precies zoals je van zonnebrand verwacht. Heerlijk dus! Ik krijg er meteen een strandgevoel van. 
Hoe smeert hij? Omdat de zonnebrand factor 50 heeft, is de crème wat aan de dikke kant. Daardoor smeert hij wat stroef uit en duurt het een minuut voordat hij helemaal is ingetrokken, maar dit is ook logisch. 
Plakt het? Nee, hij plakt niet. 
Glimt het? De crème glimt niet, maar hij laat wel een mooie glans achter. 

♥♥♥ (9/10)

Ik geef deze zonnebrandcrème een 9, omdat hij heerlijk ruikt en het een super fijne crème is met een hoge factor. Daarnaast vind ik het formaat erg handig, waardoor je niet met een grote fles hoeft te slepen. Doordat hij eigenlijk voor kinderen is, is de crème ook waterresistent, handig voor op vakantie. 

De zonnebrand kost €6,99. 

Clinique SolarSmart SPF 40 Body Cream


Hoe ruikt hij? Ik vind dat hij niet zo lekker ruikt. Hij heeft geen typische zonnebrandgeur, maar het ruikt wat chemisch. 
Hoe smeert hij? Hij smeert goed uit en hij trekt snel in.
Plakt het? Ja, deze crème plakt een beetje.
Glimt het? De zonnebrand is redelijk mat. 

(7/10)

Ik geef deze zonnebrand een 7 omdat hij goed uitsmeert en snel intrekt. Helaas geen hoger cijfer, aangezien ik vind dat hij niet erg lekker ruikt. Ook plakt de crème.

De zonnebrand kost €26,20

Garnier Ambre Solaire Resisto Kids SPF 50+


Hoe ruikt hij? Wauw, wat ruikt hij lekker! Het is geen typische zonnebrandgeur. Ik zou de geur omschrijven als fris en het doet me een beetje denken aan komkommer. 
Hoe smeert hij? Ik had niet helemaal verwacht dat de spray blauw is! Ik vind het wel grappig dat hij niet ouderwets wit of beige is, dus ik was aangenaam verrast. Hij smeert goed uit, maar het duurt wel even voordat hij volledig is ingetrokken. 
Plakt het?  Nee, hij plakt niet. 
Glimt het? De zonnebrandspray is redelijk mat, maar hij laat wel een subtiele glans achter. 

♥♥♥ (9/10)

Ik ben enthousiast! Hij ruikt echt HEERLIJK! Daarnaast smeert hij goed uit. Het enige nadeel is dat het een tijdje duurt voordat de spray is ingetrokken. 

De zonnespray kost €18,99.

Welke zonnebrand gebruik jij altijd? Welke van deze vijf zou jij weleens willen proberen?

Must reads 👀