Beauty

Test: zonnebrandcrème & -spray!

26

Yes, de vakantie komt steeds dichterbij! Daar hoort natuurlijk zon, zee en strand bij, of je nou in Nederland blijft of naar het buitenland gaat. Bakken op het strand is hartstikke fijn, maar niet als je er daarna uitziet als een kreeft! Daarom is zonnebrand erg belangrijk. Girlscene heeft voor jou een aantal opgestuurde exemplaren getest! 


De geteste producten

Kruidvat Solait Sensitive Sunspray SPF 30 HIGH


Hoe ruikt hij? In eerste instantie ruikt hij erg naar alcohol, maar gelukkig trekt dit snel weg. Daarna ruikt hij 'gewoon' naar zonnebrand, maar wat mij betreft nog iéts te chemisch. 
Hoe smeert hij? Je moet hem een paar keer uitsmeren voordat het witte laagje volledig is verdwenen. Hij trekt redelijk snel in.
Plakt het? De spray plakt een beetje. 
Glimt het? Nee, deze zonnebrand is redelijk mat.

(7/10)

Ik geef de Kruidvat spray een 7 omdat hij gewoon zijn werk doet. Ik ben er niet wild enthousiast over, maar hij stelt ook niet teleur.

De zonnebrand kost € 9,99.

Kruidvat Solait Intense Bronzing Sunmilk SPF 30 HIGH


Hoe ruikt hij? De geur van deze zonnebrand doet mij het meest aan het strand denken. Hij heeft echt een zonnebrandgeur en ik wil hierdoor meteen mijn spullen pakken en naar het strand gaan! Hij ruikt dus erg lekker. 
Hoe smeert hij? De crème smeert redelijk moeilijk uit, je moet flink wat smeren voordat het witte laagje niet meer zichtbaar is. Je moet wel even wachten tot hij is ingetrokken.
Plakt het? Ja, de zonnebrand plakt.
Glimt het? Ja, in de zonnebrand zit ook een bronzer en dat zorgt voor een glimmend effect. Ik krijg er wel een zomers gevoel van! 

♥♥♥ (8/10)

Ik geef deze zonnebrand een 8, omdat ik hem erg lekker vind ruiken en hij geeft mij echt dat vakantiegevoel. Ik vind het jammer dat hij zo moeilijk uit te smeren is en dat hij plakt, anders was het een hoger cijfer geweest. 

De zonnebrand kost € 8,39.

Nivea Sun Protect & Refresh SPF 20


Hoe ruikt hij? Als je hem net op sprayt heeft hij een zeer erge alcoholgeur. Gelukkig verdwijnt dit als je hem uitsmeert. Dan ruikt hij erg lekker! 
Hoe smeert hij? Deze zonnebrand heeft geen kleur en smeert erg makkelijk uit! Hij trekt super snel in! Wel vond ik het door de onzichtbare kleur moeilijk om te zien waar ik nog geen zonnebrand op had gedaan. Ook moet deze spray een verkoelend gevoel achterlaten. Dat verkoelende gevoel had ik inderdaad, maar helaas verdween deze weer heel snel. 
Plakt het? Nee, de zonnebrand plakt niet.
Glimt het? Nee, de zonnebrand glimt niet, maar de spray laat wel een subtiele glans achter. 

♥♥♥ (8/10)

Ik geef deze spray een magere 8, omdat ik er meer van verwacht had. Het verkoelende gevoel leek mij ideaal voor in de hete zon, maar dat gevoel verdween al heel snel. Wel smeerde hij erg goed uit en hij ruikt (na een tijdje) super lekker. 

De zonnespray kost € 15,99.

Garnier Ambre Solaire Sensitive Expert SPF 50+


Hoe ruikt hij? Ik vind de geur helemaal niet lekker! Ik vind dat hij erg muf ruikt. Zo wil ik natuurlijk niet ruiken! 
Hoe smeert hij? De crème smeert goed uit, het gaat niet stroef. Je moet wel redelijk vaak smeren voordat de witte laag weg is, maar na twee minuten is hij goed ingetrokken. 
Plakt het? De zonnebrand plakt een beetje, maar het zit niet vervelend. 
Glimt het? Hij glimt niet. 

(6/10)

Ik geef deze zonnebrand een 6 omdat hij erg goed beschermt (door de hoge factor) en waterresistent is. Met deze zonnebrand kun je veilig in de zon liggen. Ik geef hem helaas geen hoger cijfer aangezien ik de geur helemaal niet lekker vind. Persoonlijk vind ik het heel belangrijk hoe zonnebrand ruikt, aangezien je je hele lichaam ermee insmeert. 

De zonnebrand kost € 18,99.

Biodermal Zonnemousse SPF 30


Hoe ruikt hij? Heerlijk! Het is echter geen zonnebrandgeur, maar hij ruikt wel heel fris. 
Hoe smeert hij? Ik heb nog nooit eerder een zonnemousse gebruikt en ik weet niet echt wat ik ervan vind. De mousse is lekker luchtig en smeert daardoor heel makkelijk uit, maar het probleem is dat er een enorme hoeveelheid zonnebrand uit de spuit komt. Dat is juist fijn als je je hele lichaam aan het insmeren bent, maar niet als je bijvoorbeeld alleen je onderarm wilt insmeren. Wel trekt hij goed en snel in.
Plakt het? De zonnemousse plakt niet.
Glimt het? De mousse is redelijk mat en glimt dus niet. 

♥♥♥ (8/10)

Ik geef de zonnemousse van Biodermal een 8 omdat hij heerlijk ruikt en goed uitsmeert. Ook plakt hij niet. Het grote nadeel is dat er een grote hoeveelheid mousse uit de spuit komt, waardoor je bijvoorbeeld niet alleen je neus kunt insmeren. Daarnaast is de mousse erg duur, zelfs de zonnebrand met SPF 50+ is goedkoper.

De zonnemousse kost € 19,99.

Nivea Sun Kids SPF 50 (Pocket size)


Hoe ruikt hij? Hij ruikt precies zoals je van zonnebrand verwacht. Heerlijk dus! Ik krijg er meteen een strandgevoel van. 
Hoe smeert hij? Omdat de zonnebrand factor 50 heeft, is de crème wat aan de dikke kant. Daardoor smeert hij wat stroef uit en duurt het een minuut voordat hij helemaal is ingetrokken, maar dit is ook logisch. 
Plakt het? Nee, hij plakt niet. 
Glimt het? De crème glimt niet, maar hij laat wel een mooie glans achter. 

♥♥♥ (9/10)

Ik geef deze zonnebrandcrème een 9, omdat hij heerlijk ruikt en het een super fijne crème is met een hoge factor. Daarnaast vind ik het formaat erg handig, waardoor je niet met een grote fles hoeft te slepen. Doordat hij eigenlijk voor kinderen is, is de crème ook waterresistent, handig voor op vakantie. 

De zonnebrand kost €6,99. 

Clinique SolarSmart SPF 40 Body Cream


Hoe ruikt hij? Ik vind dat hij niet zo lekker ruikt. Hij heeft geen typische zonnebrandgeur, maar het ruikt wat chemisch. 
Hoe smeert hij? Hij smeert goed uit en hij trekt snel in.
Plakt het? Ja, deze crème plakt een beetje.
Glimt het? De zonnebrand is redelijk mat. 

(7/10)

Ik geef deze zonnebrand een 7 omdat hij goed uitsmeert en snel intrekt. Helaas geen hoger cijfer, aangezien ik vind dat hij niet erg lekker ruikt. Ook plakt de crème.

De zonnebrand kost €26,20

Garnier Ambre Solaire Resisto Kids SPF 50+


Hoe ruikt hij? Wauw, wat ruikt hij lekker! Het is geen typische zonnebrandgeur. Ik zou de geur omschrijven als fris en het doet me een beetje denken aan komkommer. 
Hoe smeert hij? Ik had niet helemaal verwacht dat de spray blauw is! Ik vind het wel grappig dat hij niet ouderwets wit of beige is, dus ik was aangenaam verrast. Hij smeert goed uit, maar het duurt wel even voordat hij volledig is ingetrokken. 
Plakt het?  Nee, hij plakt niet. 
Glimt het? De zonnebrandspray is redelijk mat, maar hij laat wel een subtiele glans achter. 

♥♥♥ (9/10)

Ik ben enthousiast! Hij ruikt echt HEERLIJK! Daarnaast smeert hij goed uit. Het enige nadeel is dat het een tijdje duurt voordat de spray is ingetrokken. 

De zonnespray kost €18,99.

Welke zonnebrand gebruik jij altijd? Welke van deze vijf zou jij weleens willen proberen?

LOVE dit artikel
1 meid heeft deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

26 reacties

 • 6 jaar geleden Orchidee

  Nou voor mij is het belangrijker dat een zonnebrand goed beschermt, en daarom heb ik ook voor de Garnier factor 50 gekozen. Op het strand/zwembad ruikt toch iedereen naar zonnebrand dus hoef ik echt geen speciaal geurtje te hebben :P Als ik maar niet verbrand!

 • 6 jaar geleden Nox

  Ik ben helemaal weg van de Byron Bay zonnebrand en aftersun! De aftersun is echt een aanrader, het is een koele gel waarvan je je huid echt voelt afkoelen. Heel handig als je snel verbrand. De zonnebrand heeft een heel prettig geurtje, heel fris en niet zonnebrandachtig.

 • 6 jaar geleden Camille

  Ik gebruik P20, dat is een geweldige niet plakkende waterbestendige zonnebrand! Je hoeft het maar 1x per dag op te smeren en het beschermd je voor de aankomende 10 uren. ik heb een huid die erg snel verbrand, en nadat ik dit op smeerde werd ik bruin i.p.v rood. Het is een prijzig flesje maar het werkt als de beste! voor een dagje zon zonder zorgen.

 • 6 jaar geleden XLOVEXMAKEUPX

  Nivea

 • 6 jaar geleden Ummayah

  Ik heb de SunMilk van de Kruidvat gekocht met SPF 50

 • 6 jaar geleden 1234

  Garnier is juist vervelend, er zitten fruitzuren in waardoor er fruitvliegjes op je af komen.

  Mijn oom is stylist en doet regelmatig fotoshoot ect. met bekende Nederlanders en modellen en maakt dat dus vaak genoeg mee..

 • 6 jaar geleden karlijn97

  Je kan ze niet zo vergelijken als ze niet dezelfde factor hebben. Voor alle merken geld dat factor 50 zwaarder smeert dan een factor 30. Niet echt heel handig dus.

 • 6 jaar geleden blacksandals

  "Welke zonnebrand gebruik jij altijd? Welke van deze vijf zou jij weleens willen proberen"

  Het zijn er 8 :')

 • 6 jaar geleden Carmenneke

  @ betty rose.

  Haha ik wou precies hetzelfde zeggen. Als je het teveel weg smeert hou je niet veel van de factor over.. als je namelijk maar de helft smeer moet je de wortel nemen van de factor...

 • 6 jaar geleden AnneS.

  de nivea sun, als het sprayt en niet plakt ben ik al verkocht haha, alleen een lagere factor zou ik wel kiezen

 • 6 jaar geleden ♥lights♥

  Goed review !

 • 6 jaar geleden cynthia

  goede review xoxo

 • 6 jaar geleden Willemijntjuuuh

  Ik lees de reacties hieronder. De factor die de tube aangeeft is ook de werkelijke factor!! Daarom kun je hiernaast kiezen voor smeerbaarheid, geur en kleur.

 • 6 jaar geleden Willemijntjuuuh

  Ik heb de laatste die het beste getest is. Ik heb hem alleen in het gewoone normale zonnebrandkleurtje. En ik ben erg tevreden over. Ik vind het vooral fijn dat je hem kunt sprayen en daarom geen last hebt van vieze doppen in flesjes.

 • 6 jaar geleden xHeyStar

  Goede review!

 • 6 jaar geleden Boppin Betty

  Witte crème zonnebrand moet je niet uitsmeren tot je het witte weg gesmeerd hebt. In een aflevering van de rekenkamer zeggen ze althans dat je dat niet moet doen.

 • 6 jaar geleden Manouk

  Ambre Soleir van Garnier.

  Die spray van Nivea heb ik trouwens een opmerking over: volgensmij spuit je die zo in een paar keer leeg!

 • 6 jaar geleden madamemoiselle

  @ Annelaure er was laatst in de rekenkamer op tv nog een test, en er was zo'n expert en die zei gewoon dat factor 50 gewoon factor 50 is. Een zonnebrand moet aan eisen volgens de wet voldoen om zichzelf factor 50 te mogen noemen. Daardoor is elke zonnebrand die je koopt gewoon exact dezelfde factor 50 als die je koopt voor 20 euro meer of minder. Wel heb je natuurlijk dat de ene er misschien sneller af gaat door zwemmen of zweet. Maar verder hoef je je keuze alleen maar te baseren op of je een zonnebrand fijn vindt of niet, aangezien de factor bij elke het zelfde is.

 • 6 jaar geleden JustLaura

  Ik verbrand met 50, dus ik zou wel graag willen weten hoe goed deze allemaal beschermen

 • 6 jaar geleden Ducksauce

  budgettip: Wibra verkoopt garnier en loreal zonnebrandcreme voor 5 euro

 • 6 jaar geleden AMORFATI

  Ik ben zelf fan van Garnier Ambre Solaire: Clear Protect + (spray) en dan factor 30. Beschermt goed, is doorzichtig dus je kan gewoon zoveel in de rondte spuiten als je maar wilt, plakt niet en glimt ook niet erg, ruikt niet onaangenaam en ook geen risico van leeggelopen fles in je strandtas!

 • 6 jaar geleden D.

  @ Annelaure dit dacht ik dus ook. Liever een plakkerige creme dan een die geen goede bescherming biedt.

 • 6 jaar geleden Annelaure

  Draait een test van zonnecrèmes niet om het feit of hij al dan niet goed beschermt?

  Sorry hoor maar ik vind het echt dikke zever dat jullie een zonnecrème willen kiezen op basis van de smeerbaarheid en die dingen. De laatste keer had ik een 50 op van een duur merk, weet niet precies dewelke, maar ik was na een uurtje toch weeral verbrand. Ik snap dus echt niet waarom je een zonnecrème op basis van de geur of zo wilt kiezen. Dat is echt trutterig, sorry :s

  Ik vind Girlscene echt een leuke site en er zijn veel leuke artikels maar dit artikel vind ik toch vrij waardeloos om eerlijk te zijn...

 • 6 jaar geleden Rianne

  Goede reviews!

 • 6 jaar geleden RUIMTExAAPJE

  Leuk artikel! Ik ga toch voor de gewone nivea sun kids, hahah :p

  -------------------------------------------------------------------------------------------------------------

  Opzoek naar 'n leuke blog over beauty, lifestyle, fashion and more? Check dit: http://likeadayinmylife.blogspot.nl/

 • 6 jaar geleden Mouse

  ik denk dat ik dan toch maar voor de nivea sun kids ga ;p

 1. 1