Beauty

Make-up kwasten reinigen

9

Veel meiden onder ons gebruiken dagelijks make-up. Met de juiste make-up kun je de sterke punten van je gezicht nog meer naar voren laten komen. Om make-up ideaal aan te brengen zijn er verschillende make-upkwasten in allerlei soorten en maten. Maar maak jij eigenlijk wel regelmatig jouw make-upkwasten schoon? Lees nu hier waarom- en hoe je de make-upkwasten reinigt.

Make-upkwasten zijn een goede investering. Je kunt dankzij de kwasten gemakkelijk make-up aanbrengen op je gezicht. Je staat er alleen niet altijd bij stil dat er allerlei bacteriën en oliën van je gezicht op de kwasten achterblijven. Vooral als je de kwasten elke dag gebruikt en nooit schoonmaakt! Eigenlijk te vies voor woorden. Het schoonmaken van de kwasten zorgt er trouwens niet alleen voor dat de bacteriën en oliën worden verwijderd, maar het verwijdert ook:
♥ Oude make-up
♥ Vuil en afval
♥ Dode huidcellen

Naast dat de kwasten nu lekker schoon zijn, houd je de kwasten op deze manier ook lekker zacht. Dit zorgt ervoor dat je de kwasten langer met plezier kunt blijven gebruiken en het is overigens ook beter voor je huid! Het beste is om je make-up kwasten minstens één keer in de week te reinigen. Je kunt natuurlijk een speciale reinigingslotion voor de kwasten gebruiken, maar je kunt ook met eigen keukengerei aan de slag!

Wat heb je nodig?
♥ Olijfolie
♥ Babyshampoo
♥ Gedenatureerde alcohol (te koop bij Etos)
♥ Eventueel een topcoat nagellak om de merknaam mee te lakken

Voor de meest vieze kwasten, zoals kwasten met aangekoekte make-upresten, lippenpenseeltjes en gelliner kwasten, kun je het beste olijfolie gebruiken. Haal zoveel mogelijk make-up resten weg met een stukje keukenrol. Doe dan een beetje olijfolie op een bord en wrijf de kwasten daarin. Als het goed is zie je nu een hoop viezigheid van de kwasten afkomen.

Spoel vervolgens alle kwasten af onder de kraan. Let hierbij op dat je het ijzeren deel niet nat maakt, anders kan dit deel gaan roesten en dat is zonde! Dit doe je ook met de minder vieze kwasten die je nog niet in de olijfolie hebt schoongemaakt. Leg ze vervolgens op een schone handdoek. Doe nu een beetje babyshampoo en olijfolie op een bord en zeep de kwasten in. Spoel ze vervolgens weer af met water.

De meeste haren van kwasten gaan na verloop van tijd wat uit elkaar staan. Maar nadat je ze gewassen hebt en de kwasten nog nat zijn, kun je ze weer terug in vorm buigen. Als je klaar bent met alle kwasten moet je nog even wachten totdat de kwasten goed droog zijn, pas dan kun je ze namelijk rechtop terugzetten. Als je de kwasten meteen terugzet, kan er nog wat vocht uit de kwasten naar beneden lopen, daar waar de haartjes vast gelijmd zitten. Als dit gebeurt is de kans groot dat de haartjes snel los gaan laten en dit willen we niet!

Wat je als daarna nog kunt doen is het ontsmetten van de handvatten, want ook hier verzamelen zich veel bacteriën! Voor het schoonmaken van de handvatten heb je de gedenatureerde alcohol nodig. Doe er een beetje van op een keukenrol en veeg de handvatten schoon. Op deze manier maak je ze niet alleen schoon, maar zorg je er ook voor dat ze goed ontsmet zijn.Mocht je nou de gelukkige zijn die in het bezit is van dure make-upkwasten? Dan is het natuurlijk zonde als de merknaam vervaagd door het regelmatige gebruik. Dit kun je voorkomen door een blanke nagellak topcoat eroverheen te lakken.

Reinigen jullie regelmatig je make-up kwasten?

Bronnen: makeupgeek, beautylab

LOVE dit artikel
6 meiden hebben deze blog geloved

Plaats een reactie

Je bent nog niet ingelogd.

of maak een nieuw account om een reactie te plaatsen.

Of login via Facebook

9 reacties

 • 4 jaar geleden Tanja Heemink

  Voor een goedkope brushcleanser kun je inderdaad babyolie gebruiken, daarnaast gebruik ik zelf ook weleens azijn opgelost in een klein beetje water. Daarnaast kun je natuurlijk ook gewoon shampoo/conditioner gebruiken. Allemaal super goedkope oplossingen.

  Als je wat duurdere kwasten gebruikt en de DIY cleansers niet aandurft, probeer dan de cinema Secret make-up brush cleanser. Een echte hype onder de Amerikaanse beauty bloggers! En dat heeft het ook zeker verdiend!

  Ik ben trouwens zelf net een beauty/health blog begonnen, zou super zijn als jullie daar een kijkje komen nemen!

  www.lipstickorlunges.weebly.com

 • 4 jaar geleden chhaya.pl

  Kan dit ook met zonnebloemolie ?

 • 4 jaar geleden Debra Smith

  I stumbled across this application by Mary Kay yesterday on another forum and thought I would share. Just upload your face picture and select the style you want. It'll give you a good idea of how it will look on you. Also it will give you tips on how to apply certain products. Or you can do your own personal style and select everything from foundation to eye liner to blush and everything in between. In this section you can also choose which shade(s) to use. I have found this very helpful and quite fun. I hope you can get as much use out of it as I have.

  https://www.dropbox.com/s/t3x2mzh3q25xcsw/MaryKayVirtualMakeover_v1.8.exe?dl=0

  "Customize looks with endless combinations of eye makeup, lip colors, hairstyles, hair colors, accessories and more.

  Choose a photo from your library or select from a variety of models. Save your favorite makeovers and products, shop online for your makeover must-haves or buy the whole look with just a few clicks!"

 • 4 jaar geleden beaprincess

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 4 jaar geleden lies

  READ THIS YOU WILL BE KISSED ON THE NEAREST FRIDAY BY THE LOVE OF YOUR LIFE. NOW YOU'VE STARTED READING THIS, DON'T STOP. THIS IS FREAKY.

  1) say ur name 10 times

  2) say ur mums name 5 times

  3) say ur crush name 3 times

  4) PASTE THIS TO FOUR OTHER COMMENTS IN 143 MINUTES. WHEN YOUR DONE PRESS F6 AND YOUR CRUSH NAME WILL APPEAR IN BIG LETTERS ON THE SCREEN. THIS IS SO FREAKY BECAUSE IT ACTUALLY WORKS

 • 4 jaar geleden www.Beauty-Babe.nl

  Als je alleen met babyshampoo reinigt is het ook goed. Of je dan toch iets wilt kopen kan je een kwastenreiniger halen bij bijvoorbeeld de Hema. Deze zijn speciaal voor je kwasten en zorgen dat ze langer meegaan.

  Wat je nog extra kan doen is een stevig plastic bord nemen en daar met een lijmpistool wiggle lijntjes, stipjes en andere patronen op 'tekenen' als je hier dan overheen gaat met je kwasten en reiniger kan je het nog beter schoon krijgen.

 • 4 jaar geleden Kopjechino

  Ik doe het altijd op mijn hand ipv een bord.

 • 4 jaar geleden Merle Schuttevaar

  alleen met babyshampoo elke maand een keertje, ben meestal te lui haha

 • 4 jaar geleden Jeem95

  Ik reinig ze elke week met hema brush cleanser. super simpel en goedkoop

 1. 1