Lifestyle

Sleur in je relatie? Zo doe je er wat aan!

Je bent al jaren samen met je lover: alles voelt fijn en vertrouwd en je weet zeker dat hij degene is met wie jij later oud wilt worden. Alleen je bent erachter gekomen dat je de relatie voorspelbaar vindt en zelfs een beetje saai. Help! Is dit een slecht teken? En wat kun je er tegen doen? Girlscene legt het je uit.

Wat is eigenlijk sleur? In het begin van de relatie is alles leuk: je bent verliefd en jullie kunnen samen de hele wereld aan. Er worden veel leuke dingen ondernomen zoals etentjes, dansen in de discotheek en weekendjes weg worden geboekt. En natuurlijk is jullie seksleven ook helemaal fantastisch! Na een tijdje komt alles in een rustige fase en gaan jullie weer meer je eigen ding doen. Daar is natuurlijk niks mis mee: vrienden zijn en blijven belangrijk, ook als je een vriendje hebt! Maar, jullie moeten wel genoeg energie blijven steken in de relatie. Daar gaat het vaak juist fout. Door bijvoorbeeld drukke agenda's en andere verplichtingen kunnen jij en je lover moe raken en is er vaak geen tijd of energie meer voor elkaar. Na een tijdje dringt het ineens tot je door: jullie relatie zit in een sleur.

sleurTumblr

Ben je erachter gekomen dat jullie relatie in een sleur zit? Helaas is dit niet zonder gevaren. Er kunnen hierdoor een aantal problemen ontstaan:
Je kunt je moe en lusteloos voelen.
Er zijn veel onderlinge irritaties,
♥ Jullie hebben weinig seks.
Vreemdgaan, doordat jij of je vriend de spanning ergens anders gaat zoeken.
Misschien wordt de relatie wel beïndigd.

Maar, gelukkig is hier veel aan te doen! Het allerbelangrijkste is dat je moet willen: wíl je aan de relatie werken of vind je het prima als het overgaat? Ook is het belangrijk om met je vriend te praten. Het komt bijna nooit voor dat de sleur maar door één persoon wordt ervaren en dat de ander nog steeds erg tevreden is. Praten is in veel situaties een wondermiddel om tot een goede oplossing te komen.

sleurTumblr

Om de sleur te vermijden moeten jij en je vriend elkaar blijven verrassen op een positieve manier. Je hoeft daardoor echt niet iedere week uitjes te ondernemen of dure cadeaus te kopen, ook kleine dingen kunnen een goed effect hebben op jullie relatie.

Een aantal tips:
Blijf goed voor jezelf zorgen: iedere avond met een joggingbroek op de bank hangen wordt niemand vrolijk van. Zo erg ervoor dat je er aantrekkelijk blijft uitzien.
Leer elkaar opnieuw missen. Wanneer je beiden af en toe iets alleen doet, dan kan je elkaar missen en verlang je naar het moment waarop je terug samen bent. Het zorgt ook voor nieuw gespreksstof.
Ga gezellig samen aan tafel eten in plaats van voor de tv.
Steek op een vrijdagavond de kaarsjes aan, haal een lekkere wijn (of zijn favoriete frisdrank) in huis, lekker hapjes en kruip tegen elkaar aan op de bank.
Geef hem spontaan een kus of een knuffel.
Stuur zomaar een lief sms'je.
Een dagje wellness werkt heerlijk ontspannend.
Zie je dat zijn favoriete band een nieuwe CD heeft uitgebracht? Koop die dan voor hem.
Maak een lange strand- of boswandeling.

sleurTumblr

Ook seks is belangrijk binnen een relatie. Een paar tips om het spannend te houden:
Ga tegelijkertijd naar bed.
Koop een nieuw lingerie setje of een mooi nachthemd en verras hem daarmee.
Geef elkaar een massage.
Doe het niet op vooraf afgesproken tijdstippen, maar ook bijvoorbeeld eens overdag.
Durf eens te experimenteren met  andere standjes en speeltjes.

sleurTumblr

Naast bovengenoemde tips zijn er natuurlijk ook tips wat je beter níet kunt doen:
Reageer niet argwanend als je partner zich uitdost, maar waardeer dat hij moeite voor jou doet.
Accepteer een compliment en zoek er niks achter.
Stelt hij voor om uit te gaan? Ga dan gezellig mee. Ook al heb je soms geen zin, meestal wordt het toch leuk.
Respecteer het als hij gaat meehelpen met het huishouden. Ook al gaat het niet even goed, haal het werk niet uit zijn handen. Hij bedoelt het goed!

In dit artikel gaat het over een vriend, maar het geldt natuurlijk ook als je een vriendin hebt.

Zit jouw relatie in een sleur? En heb je nog tips wat je daartegen kan doen?

Bron: Mens-en-gezondheid.infonu.nl

Inspireer andere lezeressen in Pinbook