Celebs

Het verhaal achter Supertrash

Het kan haast niet zo zijn, dat jij het merk SuperTrash of Olcay Gulsen niet kent. Maar weet je ook waarom iedereen zoveel waardering voor deze vrouw en het kledingmerk heeft? Wat is de kracht en waar komt alles vandaan? Girlscene legt het je graag even uit. Lees je mee? 


Bron: Reporters

Gulsen is eigenlijk van Koerdisch Armeense afkomst, maar ze groeide op in het Brabantse Waalwijk. Ze werd geboren op 20 juli 1980. Het merk SuperTrash bestond al langer, maar het was eigenlijk van Ava Riley uit Amerika. Zij leerden elkaar in 2004 kennen. Gulsen ging met Riley in 2006 een samenwerking aan; Supertrash werd een coöperatie. Uiteindelijk, in 2009, werd de eerste eigenaar uitgekocht en op dat moment stond Gulsen zelf achter het stuur. Slechts een klein jaar verder werd het merk al in 24 landen verkocht!


Bron: Tumblr

SuperTrash maakt ontzettend vrouwelijke kleding. Denk dan aan fijne stoffen en mooie lijnen/sneden die het lichaam op de juiste manier accentueren. Bovendien is de kleding draagbaar en betaalbaar. Je kunt bepaalde items uit de collectie makkelijk naar school aan en je hoeft niet zolang te sparen als voor bijvoorbeeld een tas van Chanel. 

Wat vooral erg opmerkelijk is, is dat Gulsen vanaf nul begon. Ze had geen geld en geen contacten, maar wel veel lef. Gulsen zegt dat haar grote kracht toch de passie en het harde werken is. Bovendien vindt ze dat ze goed kan organiseren en inschatten welke artikelen nu wel en niet in de mode zullen komen. Maar ook geluk is belangrijk. Sommige kansen en mogelijkheden kwamen op haar pad. Je kunt als het ware nog zo hard werken, met een flinke dosis pech, kan het toch zo zijn dat het niet allemaal lukt. 


Bron: Supertrash

Gulsen deed eerst de mavo, daarna de havo en daarna nog het vwo. Ze werkte een paar maanden als stewardess, maar besefte al snel dat het niets voor haar was. Nadat ze haar studie Personeel en Arbeid afrondde ging ze naar Amsterdam en daar startte ze een personeel en wervingsbureau voor mensen in de modebranche; 2Stepzahead. Al snel besefte ze dat ze nog veel beter kon en daarom besloot ze zich full-time op mode te richten. 

Je zult Gulsen niet snel in een lage broek met afgetrapte sneakers betrappen. Ze zorgt er altijd voor dat ze er mooi uitziet en vandaar dat er eigenlijk altijd hoge hakken onder haar outfit prijken. Wist je bijvoorbeeld dat ze eigenlijk niet zo heel lang is? 
Je kent Olcay misschien ook wel vanwege haar relatie met voetballer Edgar Davids. De twee waren sinds 2009 bij elkaar, maar vorig jaar zomer besloten Gulsen en Davids toch uit elkaar te gaan. De reden zou de drukte zijn die al het werk voor de twee met zich meebracht (Davids heeft ook een kledinglijn). Druk, druk, druk!


Bron: Supertrash

Je weet nu al dat Gulsen een echte selfmade woman is. Ze heeft bijvoorbeeld vroeger, vanuit haar eigen omgeving, geen hulp gekregen van familieleden of vrienden met een eigen onderneming. Haar gezinssituatie was verre van ideaal. De Gulsen's hadden zes kinderen en de vader van Olcay was niet de meest stabiele man; hij lijdt aan schizofrenie en was verslaafd aan alcohol en drugs. Haar moeder was echter net zo volhoudend als Olcay zelf en vandaar dat ze zowel voor de zes kinderen als voor haar man wilde zorgen. Gulsen zegt dat ze het doorzettingsvermogen en volhoudendheid van haar moeder heeft. 


Bron: Reporters

Haar grote droom: een wereldwijd bekend merk dat in iedere grote stad in de wereld een verkooppunt heeft. Dat is nogal wat!

Grootste les? Hard werken en in jezelf geloven. Je kunt nog zoveel willen, je moet er op af gaan en niet opgeven. 

Wat vind jij van Olcay Gulsen en draag je wel eens iets van SuperTrash? 

Door: Janet

Must reads 👀